29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

MÉDIA: Vysílá Česká televize pro všechny?

Česká televize předvedla další ostudné „selhání“, když ustřihla zásadní polský projev amerického prezidenta a nahradila jej ve vysílání bezvýznamným komunálním zpravodajstvím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 17.7.2017 12:23

Někdo má rád holky,

někdo zase kluky (ha ha), něco se mi na ČT líbí, něco ne, vždy mám možnost volby.

" Nelze se tedy divit, když nespokojená majorita bude po volbách žádat zcela zásadní změnu fungování této instituce." - hle, další Sibyla na české scéně.

K. Loskot 11.7.2017 22:11

Ceska televize rocne spolkne 8 miliard korun a vysledek ? Pravdolaskova slunickova propaganda a tunely spratelenych umeleckych particek do rozpoctu CT.

P. Klíma 11.7.2017 18:58

Milí Realisté,

vyprodukujte v předvolebních průzkumech alespoň 6% preferencí a máte hlas můj i mé manželky.

Jinak - o ČT si rád něco přečtu, protože se mi již několik let zarputile nedívám, raději ani na předpověď počasí ne, protože bych tam mohl náhodně zahlédnout nějakého otlemeného ultralevicového fašistu, který by tam líčil úžasné přínosy středověké muslimské migrace.

L. Novák 11.7.2017 18:24

Souhlas s autorem

Televizi (nejenom ČT) už nesleduji zhruba rok. Důvodem byly dezinformace a blábolení kolem brexitu i naše domácí politická reprezentace, která tvoří vládu. A často i ta nevládní.

Našel jsem si jinou zábavu, zpravodajství sledují jen z povzdálí a vybírám si témata na zpravodajských serverech. Sledování televize je promarněnou částí života, kterou už dodatečně nelze nahradit. ;-)

J. Křížek 11.7.2017 16:35

ČT

Jako koncesionář jsem se zpravodajstvím ČT hrubě nespokojen a to nemůže změnit ani fakt, že různé hlásné trouby, např. Barrandov, Nova, Prima, etc. jsou ještě o hodně, ale opravdu hodně horší. Do zázemí samozřejmě nevidím, ale je otřesné, jak o všem, tudíž i zpravodajství, rozhodují peníze, nikoliv nějaká novinářská etika, či jiné relikty (bohužel) minulosti. Je mi z toho smutno, a nakonec jsem rád, že už jsem stár. Ale co naše děti, vnuci... co jim to tady zanecháme?!

V. Kotas 11.7.2017 18:47

Re: ČT

Jako koncesionář, vlastně jejich zaměstnavatel, bohužel nemám možnost pracovníka ČT vyhodit z práce, pro neplnění úkolů ( běžné všude jinde ).

P. Khail 11.7.2017 14:08

Jasně,

ČT zrušit protože někomu se nelíbí její zpravodajství a najít si kvalitní pořady, ČT vysílané, je nad jejich čacké síly. A jsou televizní poplatky, to Barrandov, Prima a Nova vysílají zadarmo (je to sice nesmysl ale v ceně pracího prášku a dámské hygieny se to na první pohled nepozná a na zamyšlení jak jsou financovány zřejmě nemají dostatek myšlenkové kapacity). A jsou zde NP stále tištění autoři, kteří by si nepochybně při privatizaci rádi smočili sosáčky. Nějaké ty mediální a jiné zkušenosti už mají.

P. Vaňura 11.7.2017 17:16

Milý pane, ty kraviny, které se v soukromých médiích

inzerují, jaksi nepotřebuji. Už proto, že polovinu tvoří reklamy, nabízející "výhodný úvěr." Navíc třeba vím, že žádný "šampón proti lupům" jaksi nefunguje!

Výrobek, na který je v TV reklama je mi od počátku podezřelý!

P. Khail 11.7.2017 18:19

Re: Milý pane, ty kraviny, které se v soukromých médiích

Jste dyslektik? Nenapsal jsem nic o tom co potřebujete nebo ne.

L. Novák 11.7.2017 18:29

Re: Milý pane, ty kraviny, které se v soukromých médiích

Že nefunguje žádný šampón proti lupům? Nesmysl. Mám dlouhodobě ověřené 2 značky. Nizoral (v lékárnách) a nedávno zhruba stejně drahý Sebiprox (taky v lékárně). Nesmíte kupovat ty šunty z drogérií, co inzerují v reklamách TV, které neobsahují žádnou účinnou látku proti původci nadměrné tvorby lupů - kvasinkám. ;-)

L. David 11.7.2017 13:35

Ostatně soudím, že ČT měla být již dávno zrušena

a její majetek privatizován, kromě filmového archivu s jeho převedením na stát.

V. Kotas 11.7.2017 13:44

Re: Ostatně soudím, že ČT měla být již dávno zrušena

Von ti nestačí ten současný tunel, který provádí současné osazenstvo ČT ? Ty chceš ještě další, při její privatizaci !

P. Vaňura 11.7.2017 17:12

Naštěstí, ten tunel při privatizaci by už byl asi konečný,

takže by se to dlouhodobě vyplatilo. Akorát hrozí riziko, že by někdo po čase mohl chtít "veřejnoprávní" media obnovit...

K. Loskot 11.7.2017 11:23

Ceska televize, jako ciste propagandisticka televize nevysila pro vsechny. Ale ode vsech chce zaplatit.

P. Khail 11.7.2017 14:10

Re:

Každé televizní stanici platí všichni, jen forma se trochu liší. U ČT je alespoň zřejmá výše i způsob.

P. Vaňura 11.7.2017 17:18

Naprosto žvaníte

Reklama v TV je jen na zboží, které nekupuji. Těch pár vyjímek je zanedbatelných! Takže tu TV neplatím.

P. Khail 11.7.2017 18:32

Re: Naprosto žvaníte

Jasně, vy máte přesný přehled všech vysílaných reklam a tak víte čemu se vyhnout a evidujete si kdy jste se nevyhnul a tak nějak jste přimhouřil očko, jednou pravé, podruhé levé ale obě samozřejmě nikdy, to by bylo proti vašim zásadám. A teď ještě tu o Perníkové chaloupce. Ještě vám doporučím metodu p. Varadinkové, ta je přesvědčena, že když sedí na WC a vysílanou reklamu nevidí, tak se jí cena reklamy v ceně zboží neprojeví, to je další, vyšší level vaší metody "zanedbatelných vyjímek".

M. Varadinková 11.7.2017 17:35

Re:

Nelžete. Je každého svobodným rozhodnutím, jestli si koupí produkty inzerované v TV reklamách nebo ne. Pokud to při reklamách dokonce přepne jinam, odskočí si na WC nebo uvařit kafe, tak ani tu reklamu vůbec nemusí nechat na sebe působit. Zatímco koncesionářské poplatky jsou ze zákona povinné, bez ohledu na to, jestli to vysílání sledujete, nebo ne.

P. Khail 11.7.2017 18:16

Re:

To jako fakt myslíte, že když se na reklamu nedíváte, že ji v ceně neplatíte? Tak si sedněte na WC a nevylézejte, ušetříte majlant. Svatá prolhaná jednoduchá prostoto!

L. Novák 11.7.2017 18:32

Re: reklama a cena výrobku

:-D :-D :-D

M. Varadinková 11.7.2017 18:35

Re:

Vás snad někdo nutí ty výrobky kupovat?

P. Khail 11.7.2017 19:00

Re:

Já to zkusím ještě jednou pomalu. Milá p. Varadinková, já reklamy nesleduji, nikdo krom potřeby to koupit mne nenutí. Pokud si ale koupím zubní pastu, auto, něco v Lidlu, v Kauflandu nebo kdekoliv jinde, tak opravdu (zřejmě od některých krasoduchů ve zdejší diskuzi) si nevedu statistiku kdy, na jakém TV kanálu a kolikrát se reklama na to zboží objevila. Že se ale reklama na velké řetězce objevila je pravděpodobnost hraničící s jistotou. Takže ji samozřejmě všichni platíme a ti co se zaříkají, že oni nikdy a nikde, ji možná platí víc než kdo jiný. Proč? Protože nemají ánung jak to ve skutečnosti funguje. Nebo máte dojem, že soukromí provozovatelé TV stanic je platí ze svého důchodu? To tedy opravdu ne. Ano, ČT je přebujelá a zasloužila by si odebrat cca dvě své stanice (už to, že stále opakuje staré pořady a často na dvou stanicích vysílá totéž pro to hovoří). Ale úplně rušit určitě ne, mnohé pořady by chyběly. Ostatně i vám a dalším stejně smýšlejícím, na co byste pak nadávali, že?

M. Varadinková 11.7.2017 22:47

Re:

Takže polopatě pro blbečka:

Předpokládejme, že existují dva víceméně stejné (se stejnou užitnou hodnotou) výrobky A a B. A je levnější, protože není v TV reklamě. B je dražší, protože v TV reklamě je. A každý si svobodně můžete vybrat, že koupí buď A (protože hlavním kritériem pro něj je "znáte z TV reklamy"), nebo B (protože si spočítá, že u B je poměr cena/výkon výhodnější.

Ve skutečnosti ale zdaleka ne vždy musí platit, že A je dražší než B. Reklama-nereklama. Náklady na reklamu totiž nejsou to jediné, co se promítá do ceny zboží a reklama vůbec nemusí to zboží zdražit. Čím více se ho díky reklamě prodá, tím spíš se výrobce spokojí s menší marží, protože si dostatečný zisk nažene vyšším objemem produkce. Navíc vyšší objem produkce obvykle snižuje náklady na jeden kus.

P. Khail 12.7.2017 8:08

Re:

Vám není pomoci, zřejmě ani s vaší vulgaritou.

K. Loskot 11.7.2017 22:07

V cene kazdeho vyrobku je zapocitan naklad na reklamu ? Uz jste videl reklamu na paratka ? Nebo na knofliky ? Atd.atd.

K. Loskot 11.7.2017 22:03

Pane a ona vas nejaka firma trestne stiha za to, ze se nedivate na nejake televizni stanici na reklamu jejiho zbozi ?? A sleduje jestli mate elektromer v byte ci domu ?

J. Chaloupka 11.7.2017 11:21

Jo Počernice jsou důležitější než Trump.

..

M. Malovec 11.7.2017 11:08

Tiskové konference

na ČT taky stojí za zmínku. Jsou utnuty v nejzajímavějším třeba pro nedostatek času aby zbyl na nekonečné debilní "hudební" předěly. Vždy se spolehlivě nevysílají dotazy novinářů, kde by se posluchač dozvěděl možná něco jiného než spoustu frází a floskulí. Opakovací vysílání ysílání ČT je hnus.

P. Khail 11.7.2017 14:13

Re: Tiskové konference

Jasně, měly by se vysílat jen tiskové konference a pokud se překrývají bude se losovat. Dovolím si ale upozornit, že nebudou stejně všichni spokojeni, ani vy ne.

J. Lepka 11.7.2017 10:42

Sice ČT musím platit, nemusím ji ale sledovat

a také tak činím. Krom některých dokumentů na ČT 2, věru není na co koukat, i ten sport je nějak vlažný, kde se tedy ty prachy ztrácí?

A to pomíjím snahy jejích činovníků torpédovat pokusy o zakázání reklam, prý by to porušili rovnováhu trhu. Inu "Pecunia non olet"!