29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

MÉDIA: Respekt s "ricinem" ohrozil BIS

Po jednání bezpečnostního výboru poslanecké sněmovny oznámil tiskový mluvčí BIS, že právě tato služba podala trestní oznámení na neznámého pachatele ve věci ohrožení zájmů BIS a Česka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Kubeš 8.5.2020 17:31

Zprávy BISky dostává vláda a prezident, okolo kterého se motá řada spolupracovníků bez jakékoli bezpečnostní prověrky (proč asi?), tak že celá ta proruská hradní klika má skandální přístup ke všem zprávám našich tajných (???) skužeb.

J. Hajský 8.5.2020 17:39

Myslím, že zrovna prezident, který je v jistých kruzích (v Respektu jistě) považován za velikého příznivce Ruska by dopustil tuto protiruskou provokaci.

A ještě něco: Pracovník BIS může na letišti požádat ruského diplomata, aby mu předložil k prohlídce diplomatické zavazadlo a ten s radostí vyhoví? Kdo to tvrdí, ať se jde léčit

V. Čermák 8.5.2020 18:21

Tak ty Zprávy BIS jsou svým opakovaným obsahem podobným sejčkování, nejspíš k smíchu, než aby je vláda a prezident brali vážně. ( To potvrdil zpětně i Klaus). Proto, je čučkař Koudelka dává recipročně do novin, aby aspoň Novináři. No a to bude tak asi celé....

J. Hajský 8.5.2020 17:31

Jedno mi nejde do hlavy. BIS nebo dokonce redaktor Respektu má právo prohledávat diplomatická zavazadla?

Miroslav Macek, který ani náhodou není rusofil to napsal jasně:

"Zdroje Respektu umí prohledávat na letišti diplomatická zavazadla, a když v některém najdou jed, po týdnu to sdělí Respektu, jehož redaktoři dopátrají, kdo jím má být otráven.

Skvělá práce!"

V. Podracký 8.5.2020 14:16

Všechno to jsou šarády, které na sebe navazují, je úplně jedno jestli jsou pravdivé nebo ne. Čučkaři dělají politiku a mají to jednoduché, protože, to co vypustí nemusí dokazovat, protože je to tajné. Respekt si vymyslí ptákovinu a čučkaři ho žalují,aby se tomu dala důležitost, přestože to vůbec neexistuje.

V. Čermák 8.5.2020 18:26

Máte pravdu. Tuší to asi všichni, ale jen Zeman si z toho udělá legraci. Ostatní se tváří vážně, mnozí udělají i alibistické vágní vyjádření a mnozí se zlobí na Zemana a kolektiv. V podstatě se jedná o Ekonomickou Kolaboraci...

P. Zinga 8.5.2020 11:44

Toto "trestní oznámeníů jen potvrzuje marast, v němž se BISka máchá, je to pokračování akce "poškodit rusko-českévztahy". Už jste slyšeli o tajné službě, která nedokáže vyšetřit únik informací a potřebuje k tomu státní žalobce? Tomu může věřit pouze blb, samozřejmě včetně kufru s ricinem.BIS je amtérské loutkové divadlo, ochotné ze sebe dělat blbce. Ale: myslí loutky?

M. Moravcová 8.5.2020 9:52

A je jasno, odkud vítr fouká.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/sef-nato-podporil-hriba-a-kolare-ve-sporu-s-ruskem-40323359

J. Lukavsky 8.5.2020 9:39

"Německo kapitulovalo den před příjezdem Rudé armády do Prahy." což ovšem nebránilo jednotce SS aby ještě myslím 11.V. bojovala u Slivic. Ono to s tou kapitulací nebylo tak jednoduché. Ale starosta mohl jednoduše konstatovat, že v Pražském povstání zemřelo 30 Rudoarmějců, 300 Vlasovců a 3000 Čechoslováků. J.L.

I. Polák 8.5.2020 9:04

Mně na tom vadí jedna věc, které si kupodivu nikdo nevšímá: Rusko se prostě a jednoduše, a bez jakékoliv korekce, pořád považuje z Sovětský svaz.

Vladimir Bukovskij:

„Potřebovali jsme proces ve stylu Norimberského. Ne soudit a trestat konkrétní lidi, pachatele zločinů,

ale odsoudit zločinný systém. Strávil jsem hodně času ve snaze přesvědčit o tom Jelcinovu vládu, ale Jelcin nakonec řekl ,ne‘.

Důvodem, proč to odmítl, byl obrovský tlak Západu, aby se takový proces nekonal.

J. Pokoutný 8.5.2020 9:02

Jen upřesnění k těm vlasovcům: Američané ji opravdu nedovolili se vzdát, ovšem kvůli dohodám se Sověty, kteří si to vymínili.

P. Victorin 8.5.2020 9:15

.... samozřejmě, že vrchní velitel Spojeneckých sil v Evropě, generál Eisenhower, jemu podřízený generál Patton, jako všichni příslušníci US Army a US Air Force in Europe striktně dodržovali spojenecké dohody mezi Rooseveltem, později Trumanem, Churchillem a Stalinem, přestože byl znám jako masový vrah. Poslouchat rozkazy nadřízených je v každé armádě normální...

P. Grigar 8.5.2020 14:12

.. v jiných případech Američané tak striktní nebyli, ovšem v případě ROA měli svoje důvody. Nemilé zkušenosti z invaze v Normandii a následných bojů v prostoru Saint-Lô, kde se ten hodný zachránce Prahy Sergej Kuzmič Buňačenko i se svými hodnými spolubojovníky osvědčil natolik, že byl dekorován Železným křížem II. stupně. Byli to bojovníci schopní, dokonce všeho schopní, což prokázali už při likvidaci povstání ve Varšavě v rámci Kampfgruppe Reinfarth. Jejich 29. Waffen-Grenadier Division der SS (russische Nr. 1)pacifikovala povstalce tak důkladně, že toho bylo i na Němce dost a popravili několik jejích velitelů včetně Waffen-Brigadeführerera Kaminskiho, pro rabování a masakry na civilním obyvatelstvu.

P. Grigar 8.5.2020 14:27

..Waffen-Brigadeführera Kaminskiho.

M. Moravcová 8.5.2020 8:38

Nedovedu si dost dobře představit sílu vlastenectví těch tří výtečníků, kteří i za cenu ohrožení vlastního života a rodiny, že tak důsledně trvají na prosazení pokřivené pravdy o osvobození Prahy. To není z hlavy ani jednoho z nich.

Rozkaz zněl jasně. Muž s brašnou nesmí projít.

F. Navrátil 8.5.2020 8:36

Ať se v ricinové kauze pohnete jakýmkoliv směrem, narazíte na Aspen. Koudelka z Aspenu má nějakou informaci, týdeník Respekt majitele Bakaly z Aspenu ji otiskne, žalobu na neznámého pachatele bude řešit Bradáčová z Aspenu prostřednictvím policie ministra vnitra Hamáčka z Aspenu. A za tím vším vykukuje Kolář senior, hvězda Aspenu. Žádné závěry z toho nevyvozuji, ale pouze mne tyto náhody zaujaly.

I. Polák 8.5.2020 9:30

Omlouvám se, jsa nevzdělán, musel jsem si to najít na wikipedii:

Aspen Institute of Humanistic Studies (Aspenský institut humanitních studií). Jako jeden z nejprestižnějších světových think tanků se zaměřuje na podporu hodnotově orientovaného vedení lidí a ...

Aha.

F. Houžňák 8.5.2020 7:35

Být Kolářem, tak bych se docela klepal. Protiruskému odboji by se docela hodil mrtvý mučedník ...

J. Pankovic 8.5.2020 7:13

Až bude ta správná chvíle, tak toho ruského Bonda Slonkovà odhalí

M. Moravcová 8.5.2020 8:44

jo, a pak ji někdo bude chtít otrávit citrónem

P. Grigar 8.5.2020 14:20

..to nehrozí, to se snadno vylulá. Ale nadbytek vitaminu C údajně může urychlit projevy stárnutí. Z čehož by Sabinku klepnout mohlo.

M. Moravcová 8.5.2020 14:37

Já jsem si jen vzpomněla na dávný pokus o vraždu Sabiny Slonkové jakýmsi Citronem.

V. Vérosta 8.5.2020 6:55

jaké štěstí, že jenom s ricinem, horší by bylo, kdyby přiletěl s Acylpyrinem! 

J. Kavalír 8.5.2020 6:51

BIS (nebo jiná tajná služba) asi měla na situaci reagovat prohlášením, že podobnou informaci neměla a že tedy od ní uniknout nemohla (i kdyby ji měla). A další vyšetřování mohlo probíhat v tichosti. Nyní to ale vypadá tak, že šlo pouze o narušení vztahů s Ruskem.

J. Tulejová 8.5.2020 6:40

Všechno je možná jinak. Do Prahy přiletěl nový diplomat, má problém se zácpou a proto si přivezl ten olejíček, který mu zaručeně pomáhá. Prozradil to kamarádovi, který ho na letiště v Moskvě vezl a ten to zatepla jako dobrý fór vyslepičil Ivanovi. Ivan má hluboko do kapsy neboť bere drogy. Za mrzký peníz to oznámil svému dealerovi a protože BIS nespí, ale kontroluje SMS různých závadových osob... Respekt zoufale potřeboval něco jiného než tisíckrát omílané zprávy o Babišovi a o koronaviru a tak mu někdo z BIS předhodil kostičku. Atd. Možná to bylo i jinak.

F. Sojka 8.5.2020 6:11

Koudelka přispěchal Kundrovi na pomoc, takže to lejno rozmazal, místo toho, aby ho přikryl.

Takhle se generálem za Zemana stát nemůže. Ostatně, Miloš mívá světlé chvilky, tudíž i tady se trefil.

P. Victorin 8.5.2020 5:52

Začíná to vypadat, že Respekt neplácal zcela "do větru", že měl nějaký zdroj, buď u ruského agresora nebo v naší zpravodajské službě, ale těžko říci, jak to všechno je doopravdy. Z Hradu, kde hradní pán veškeré informace ze všech zpravodajských zdrojů v pracovním pořádku dostává, se dozvíme akorát, buď nějaký bonmot, vtipný a chytrý aspoň podle jeho autora, nebo neskutečnou vulgaritu, třeba hospodský překlad anglické přezdívky intimního ženského orgánu, či s prominutím, nějakou vyslovenou blbinu...

P. Hatina 8.5.2020 9:43

No, ale když se nad tím zamyslíte, tak oba na tom byli se zdrojem té informace asi tak stejně. Někdo jim jí sice předal, ale dokázat její pravdivost se nedá.

A jak jste doufám slyšel tak Biska připustila že "nějaký ruský diplomat do Prahy skutečně přijel, (to je fakt zdrcující informace), zatímco k ricinu se vůbec vyjadřovat nechtěla.

No a zatímco Respekt se musí dál drže své už publikované bondovky , tak Zeman si vypomohl vtípkem o ricínovém olejíčku. Skoro bych řekl že Zemanův přístup je rozumnější..

P. Victorin 8.5.2020 13:22

Pane Hatino, neřeším to, ani nemám potřebné informační zdroje, ale začínám mít dojem, že Respekt nějaký zdroj možná opravdu měl nebo dosud má... Toť z mé strany k tématu vše... Zdravím!

P. Grigar 8.5.2020 14:26

Pane Hatino, představte si to diplomatické faux pas, kdy naše tajná služby přizná, že kromě informace o příjezdu zahraničního diplomata má také informaci o obsahu jeho zavazadla. Něco jako když někoho někdo přistihne s rukou v cizí kapse.