23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

MÉDIA: Pravidla nečisté hry

Nedozvíme se téměř nic o rostoucím odporu německého obyvatelstva vůči islámské emigraci, zejména o protestech s námi přímo sousedících Bavorů. Povolené maximum je zmínka o tom, že popularita kancléřky Merkelové poklesla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 3.12.2015 17:21

Máte pravdu. ČT a ČRo v současnosti nevyjímaje

Přehledy a řazení zpráv často vyznívají jako propaganda. Výroky vytržené z kontextu, údaj o autorovi zaniká až někde v pozadí, kritický přístup minimální.

Zelená propaganda, kterou je ČT prolezlá, neumožní, aby se k projednávání problematiky přizval někdo z "opozice". Globálně se otepluje, produkujeme moc CO2, tak to musíme stopnout, ať to stojí co to stojí. Jinak katastrofa...

J. Urban 2.12.2015 22:23

ČT je žumpa.

Bezedná žumpa na naše peníze, vyhazované po milionech za naprosté 3,14čoviny. Právě běží jakási úchylná šou o tom, jak si česká zlatá mládež hraje na vojáčky. Flus.

L. Novák 3.12.2015 17:23

Re: ČT je žumpa.

:-)

J. Kanioková 2.12.2015 20:04

Souhlas, stačí kouknout na reakce kvůli rozhovoru s Asadem

Jaroslavu Pleslovi se bytostně nelíbí kritika, která ze všech stran mediálního spektra dopadá na hlavu redaktora České televize Michala Kubala za jeho rozhovor se syrským prezidentem Bašárem Asadem. Přijde mu, že většině kritiků vadí nedostatek cenzury a jsou frustrovaní z toho, že konečně jednou někdo nepřekrucoval skutečnost. „Mám pocit, že za všemi těmi útoky na Kubala kvůli rozhovoru s Asadem jsou: a) chuť po cenzuře, b) závist, c) frustrace z neschopnosti dlouhodobě překrucovat realitu,“ napsal a dodal, že například izraelský premiér Netanjahu by podle něj mluvil velmi podobně jako právě syrský prezident Asad. Jedním z hlavních důvodů oné kritiky je zřejmě skutečnost, že prezident Asad tvrdil věci, které jsou zkrátka v rozporu s veřejnou mediální diskusí, jež ho má za řezníka, diktátora a člověka, jenž sám má na rukou krev statisíců lidí. Obecně to působí, že se českým komentátorům nelíbí skutečnost, že prezident Asad promluvil pro Českou televizi a nepřiznal v ní, že je diktátor, jenž má na rukou krev statisíců .. "Celé Pleslovo vyjádření:"

Podle představ některých kolegů to mělo vypadat asi takhle:

Asad: „Dobrý den, pane redaktore. Vítejte v Damašku.“

Kubal: „Vůbec na mě nemluv, ty fašistická svině. Máš na rukou krev!“

Asad: „To je váš názor, pane redaktore, ale pojďme si o tom promluvit.“

J. Kanioková 2.12.2015 20:05

Re: Souhlas, stačí kouknout na reakce kvůli rozhovoru s Asadem

Kubal: „S vrahama se nebavim. Jsem z České televize. Z televize Václava Havla.“

Asad: „Tak co tu chcete, pane redaktore?“

Kubal: „Nevim. Mě sem poslal Dvořák, protože si to potřebuje vyžehlit u Zemana, což je podobná svině jako ty.“

Asad: „Chápu, nemáte to v České republice lehké. Ale až budete mít v Evropě Islámský stát – a vy už ho tam máte – budete to mít ještě složitější.“

Kubal: „Didoprdele.“

M. Pivoda 2.12.2015 19:44

Všechno je relativní, pane Chrastino.

Chrastina: "... Proč asi z obrazovek ČT zmizel nekompromisní Martin Veselovský?"

Miroslav Pivoda: Proč asi z Neviditelného psa zmizely všechny moje předchozí články?

J. Lepka 2.12.2015 15:24

Tak kdy se nám vrátí:

Hlas Ameriky, Svobodná Evropa a české vysílání BBC ?

M. Prokop 2.12.2015 17:35

Re: Tak kdy se nám vrátí:

Už aby to bylo! :-P

Ś. Svobodová 2.12.2015 12:42

Hůř než za komančů.

Dnešní systém je mimořádně propracovaný. Ekonomický systém se dokonale propojil s politickým. Strach z ekonomické likvidace ovlivňuje lidský výkon, myšlení i volební výsledky. Novináři, umělci a lidé na "volné noze" jsou ještě více než ostatní ekonomicky závislí na své práci. V době komunismu, kdy měla většina národa prd, nebyla ztráta zaměstnání až takovou hrozbou. Dnes může být ekonomicky likvidační. Tak to prostě je a nezbývá, než se pro informace obracet na nezávislé zdroje.

J. Farda 2.12.2015 13:49

Re: Hůř než za komančů.

Obávám se, milá paní, že přes všechnu oprávněnou kritiku lecčehož ve způsobu podávání informací našimi "masmédii" máte proklatě krátkou paměť! A jestli toužíte po "zaručeně objektivních" alternativních zdrojích, mohu Vám nabídnout http://neovlivni.cz/databaze-proruskeho-obsahu-od-a-z/ Za jejich konzumaci Vás dnes nebudou popotahovat, natož nezavřou.

B. Graf 2.12.2015 14:00

Re: Hůř než za komančů.

Je to satanštější, protože to je chytřeji koncipované. Ti současní loutkáři nechávají zdání svobody, aby mohli rozleptat morální základy společnosti ještě hlouběji než primitivní kremlobolševici před 25 a více lety. Represe jsou zatím(!) mírnější.

J. Šimek 2.12.2015 16:02

Re: Hůř než za komančů.

Demaskujte ty satany, děkuji :o)

A. Alda 2.12.2015 11:06

Není větších lumpů než jsou novináři.

Novináři jsou něco jako katovští pomocníci ve středověku. Nejhorší sorta lidí. Hyeny, schopné dohnat člověka, na kterého si zasednou, k sebevraždě. Odporná svoloč.

Novinářům dnes už nevěřím ani datum v novinách.

Š. Hašek 2.12.2015 12:21

Re: Není větších lumpů než jsou novináři.

Bašár al-Asad včera byl v TV. Velice zajímavé, docela bych řekl, že se budou dít věci. Asi nelze ty lži, ve smyslu stávající politiky Obamy a EU již udržet. Krátké nohy zřejmě.

V souvislosti s Vaší poznámkou dodávám, že potom se slétlo na obrazovku hejno "vysvětlovačů, doplňovačů, nafoukaných polovzdělanců, redaktůrků něčeho" - ti všichni se samozřejmě v "Syrii narodili" a maj vod fšeho klíče.

Asadova slova velice zajímavá, skoro se až divím, že byl povolen!

P. Lenc 2.12.2015 13:43

Re: Není větších lumpů než jsou novináři.

Přesné!

B. Graf 2.12.2015 13:56

Re: Není větších lumpů než jsou novináři.

No však už je třeba na LžiDnes rozhovor o něm už hluboko pod Goťťákem (přeji Mistrovi uzdravení!) a dokonce i pod uhynulými velrybami.

Na zdejších Lidovkách (všechno je to ANOfert...) je zmínka výše, ale uvedená slovy "Rozhovor s masovým vrahem je věru těžká novinářská disciplína."

Fuj.

T. Kočí 2.12.2015 10:16

A co teprve

až ČT zprivatizuje Babiš!

F. Šimek 2.12.2015 10:58

Re: A co teprve

myslíte, že to bude ještě horší, než za pražský kavárny ???

J. Šimek 2.12.2015 11:19

Re: A co teprve

Tak první praktické výsledky Burešových koblihářů zažívá Praha a je to fiasko.

J. Lepka 2.12.2015 15:11

Re: A co teprve

Do pražské kavárny se trefujte jak chcete, ale nepodceňujte její inteligenční potenciál. Ostatně, proč z ní má i Mlhoš vítr???

F. Šimek 2.12.2015 15:52

Re: A co teprve

Mlhoš-jak legračně říkáte, má z těch pomatenejch kavárenskejch povalečů možná zaražený  prdy, ale žeby vítr ??? Lepko !

J. Kanioková 2.12.2015 19:58

:)))))))))))

K. Janyška 2.12.2015 10:06

Tato tzv. média, nevím proč těm pitomcům tak všichni říkáte,

pravují v žoldu a podle směrnic. V tom to je... Dzp.

P. Klouda 2.12.2015 10:02

Doufám, že mi "oni" nelhali ...

... včera pozdě večer, když se na novinkách objevila zpráva o postoji "EU" k Řecku, stojící na bruselských informacích z včerejších 22:20 ~~ http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/388020-unie-hrozi-recku-vyloucenim-z-schengenu-kvuli-uprchlikum.html . (Dnes ráno vnímám jako zprávu ji podporující, ale nechci teď vysvětlovat proč, ~~ http://www.novinky.cz/zahranicni/388040-nato-zve-cernou-horu-ke-vstupnim-rozhovorum.html)

Usínal jsem i vstával s pocitem možná docela podobným pocitům, které mohli mít např. ti obyvatelé Maďarska či Polska, když se dozvěděli, jakým způsobem je jejich vlast zradila "bratrskou pomocí" mé vlasti v srpnu 1968. Vždyť co je to za odporný razantní "obrat" ohledně hlídání Šengenu?!! ~~ »Evropská unie upozornila Řecko, že mu pozastaví členství v Schengenském prostoru bez kontroly vnitřních hranic, jestliže do poloviny prosince nezastaví příliv uprchlíků do zbytku Evropy. Informoval o tom web listu Financial Times (FT). Podle něj roste ve zbytku unie hluboká nespokojenost s neochotou Atén začít intenzivně hlídat svou hranici s Tureckem, která je zároveň vnější hranicí osmadvacítky.« ~~ Toto chtějí po Řecku, když před cca 4mi měsíci stanuli po boku všechny do Dojčlandu zvoucí madam Merkelové, a tím jižním nárazníkovým zemím Šengenu nepřímo řekli, ať je nechají vstoupit?!!

Bylo by ovšem záhodno se dozvědět, kdo je míněn onou EU v první citované novince. V této chvíli opravdu doufám, že nikdo z ČR za tímto zrádným aktem nestojí ani jako autor, ani jako hlas pro. Protože v tom případě by to opravdu chtělo nejen opustit křiváckou EU, ale vyměnit buď naše zástupce v Bruselu, nebo i celou naši vládu & parlament & senát.

J. Šimek 2.12.2015 9:10

Autor je odborník, který neví, kde je Veselovský???

F. Šimek 2.12.2015 9:34

Re: Autor je odborník, který neví, kde je Veselovský???

jmenovče-on to ví, ale čumím, že to nevíte vy !!!

J. Šimek 2.12.2015 11:17

Re: Autor je odborník, který neví, kde je Veselovský???

Tak proč se ptá, kam se poděl?

P. Švejnoch 2.12.2015 11:22

Re: Autor je odborník, který neví, kde je Veselovský???

Myslíte, pane J."S". Šimku 066, že otázka: "Proč asi z obrazovek ČT zmizel nekompromisní Martin Veselovský?" znamená totéž co: "Kam se poděl?"

Určitě?

J. Šimek 2.12.2015 16:05

Re: Autor je odborník, který neví, kde je Veselovský???

Je z něj podnikatel, to neví?

J. Lepka 2.12.2015 15:13

Re: Autor je odborník, který neví, kde je Veselovský???

Otázky samé otázky. Zkuste si vyhledat v nějaké encyklopedii termín: "řečnická otázka", možná se vám rozsvítí.