20.4.2024 | Svátek má Marcela


MÉDIA: Kdo stojí v pozadí aféry fotografií z Itálie

4.8.2009

Pár otázek takzvaným investigativcům

Podle MfD, LN a Týdne, což jsou deníky, které opisují jeden od druhého, byl Topolánek na své dovolené v "luxusní vile", která se "nepronajímá". LN tak spekulují o tom, že dovolená Topolánka "má další trhliny". Zatímco Týden tvrdí, že Topolánek cenu své dovolené tají, LN píší o tom, že Dalík slíbil, že LN poskytne účet za pronájem. Pomiňme otázku, jak LN a ostatní média vědí, že je vila "luxusní". Na obrázku vypadá jako stovky jiných domů. Kampaň, kterou zmíněné deníky vedou, je naprosto skandální. Proto našim investigativcům pokládám následující otázky:

1. Podle čeho soudíte, vážení investigativci, že je vila "luxusní"? Nebo jinak, měl by Topolánek jet na dovolenou do baráku s kadibudkou?

2. Co je na fotografii Topolánka opírajícího se o zábradlí, která tuto umělou aféru od počátku doprovází, závadného? Dal jsem si tu práci a prošel všechny fotografie na serveru LN a nic tak zvaně "kompromitující" jsem nenašel. Zato vím, jak vypadá Urban v přílbě na motorce, Topolánek u dveří auta-džípu a podobné "usvědčující" fotografie.

3. Šéf ČEZu Roman měl podle tisku údajně "oplácet" to, že ČEZ nebude většinu emisních povolenek platit, ale dostane je zdarma. Topolánek přitom hlasoval proti této verzi. Za co mu tedy Roman poděkoval a co oplatil?

4. Z kauzy Morava plyne, že objednávka sledování politiků a členů jejich rodin je odsouzeníhodná, pokud ne přímo trestná. Investigativec Kroupa rozpoutal navíc tuto akci předkládáním podvržených "autentických“ snímků poslance Tlustého. V čem se "šmírování" Topolánka liší od akce poslance Moravy vůči dceři Zubové?

5. Protože uveřejněním snímků bývalým rozvědčíkem Randákem došlo k flagrantnímu porušení práva na ochranu osobních dat, kdo požene Randáka a jeho partu k odpovědnosti. Neměl by okamžitě jednat příslušný státní zástupce či policie? Protože k úniku osobních dat evidentně došlo, neměl by navíc zasáhnout i úřad na ochranu osobních dat?

6. Kdo zaplatil sledovačku Topolánka? To je podle mého názoru ta nejdůležitější otázka. A není rozhodující, zda to stálo půl milionu nebo deset tisíc. Pokud k tomu byly využity státní peníze, jednalo by se o závažné porušení pravidel hospodaření. Pokud novináři nejsou ochotni sledovat i tuto linku (podle dosavadního průběhu kampaně proti Topolánkovi je původ fotografií očividně téměř nezajímá), je to jenom další důkaz zneužití nezákonně pořízených fotografií.

Páni investigativci, až vypátráte původce zakázky na fízlování Topolánka, potom bych před vámi smekl. Zatím pouze plníte to, co režiséři této provokace v pozadí připravili a předkládají k uvěření.