20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

MÉDIA: Halali na Johna

Jen nimrod si je jist tím, zda už je lovecká sezona v plném proudu, nicméně jednoho parforsního honu jsme svědky takřka den co den. V novinářském světě najdeme jen málo hlavní, které by ještě nevypálily příděl broků do kožichu Radka Johna. Není divu. Nadzvedl novinářské komunitě hladinu adrenalinu hodně vysoko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Jirka 10.11.2012 17:12

Obecně mi vadí mediální hony na kohokoliv,

ale R. Johna považuji za takového pokryteckého darebáka bez nejmenší úrovně, že mu ten kýbl špíny na hlavu (a to zcela výjimečně) ze srdce přeju. Nic lepšího si tenhle naštěstí již bývalý a zřejmě nejhloupější ministr vnitra v historii ČR nezaslouží... 

A to vážně porušuji svoji zásadu podobné soudy nevyslovovat. Jenže když vidím R. Johna v TV a on otevře pusu, tak mi hladina adrenalinu stoupne na životu nebezpečnou úroveň. On pro mě přímo symbolizuje totální úpadek politiky (a také ninářského řemesla).

J. Vozábalová 11.11.2012 8:34

Re: Obecně mi vadí mediální hony na kohokoliv,

Mluvíte mi z duše, já bych těm dvěma profesím přidala i obecně lidské kvality.

Hezký den všem.

J. Šejnoha 11.11.2012 21:07

Re: Obecně mi vadí mediální hony na kohokoliv,

A proč  se rozčilujete ?

A proč  se rozčilujete ?

Jestli se má znemožnit jako žurnalista, tak tomu nechme  volný průběh.

A jestli se přitom něco dozvíme z politické kuchyně, tak to je přece přínosné. Máme  demokraciia  svobodu slova, že ano.

Osobně nevidím v morální úrovni  poliické a  žurnalistické práce  žádný rozdíl. Všechno je to o konkrétních lidech.

P. Jirka 11.11.2012 21:40

Re: Obecně mi vadí mediální hony na kohokoliv,

Svoboda slova je báječná věc, ale zcela jinou věcí je účelové očerňování politických soupeřů účelovými nepravdami a polopravdami a naopak zamlčování pravdy týkající se politických spojenců.

R. John má bohužel v této věci dlouhou a prokazatelnou praxi. Za peníze točil tzv. investigativní reportáže, které měly odhalovat pravdu. Ve skutečnosti se většinou jednalo jen o snůšku lží a polopravd, které měly pomoci prosadit cíle obr-darebáků, kteří na to dávali peníze. A protože mu tenhle koncept léta vycházel, tak se k němu logicky chce vrátit. 

Tak o takovou svobodu slova nemám zájem...

J. Vozábalová 10.11.2012 15:50

Divné příměry

Dobrý den všem,

v tomto příspěvku se ale obracím na autora. Prosím, púokud chcete použivat příměry z nějakého oboru (zde myslivosti), měl byste používaným pojmům rozumět. V žádném případě se nechci zastávat pana Johna, ale to jste vy asi také tak docele nechtěl - proč tedy má Váš článek titulek "Slavnostní myslivecké fanfáry na Johna" - to přesně to totiž znamená. "Halali" není synonymem pro lov či hon (ani tato dvě slova nejsou synonymem, hon je jedem z druhů lovu).

Myslivecké troubení má mnoho různých podob, ale vždy něco vyjadřuje. Mnoho signálů sloužilo (a občas ještě slouží) jako dorozumívací, ale Halali je vždy slavnostní fanfára. Také parforsní hon má přesný význam, je to lov na koních se psí smečkou - no ale to by se dejme tomu jako příměr pro soustředěný útok na pana Johna použít dalo. 

Nechci být za mentora, ale pokud chce kdokoli použít terminologii z jakéhokoli oboru, měl by vědět, co jednotlivé termíny znamenají.  

Použití

J. Vozábalová 10.11.2012 15:53

Re: Divné příměry

Omlouvám se - ne "docele" ale "docela", slovo "Použití" tam zbylo omylem.

P. Schuster 10.11.2012 11:12

Slovenský příklad

Aston ve svém příspěvku dává příklady spojení novinařiny a politiky z Francie a souhlasím, že proti nim je Radek John malým hráček. Ale co tak zůstat ve střední Evropě? Podívejme se na Slovensko, kde mne zaujal případ, kdy velice známy (stejně jako Radek John u nás) zpravodajce, moderátor a komentátor politických událostí Daniel Krajcer vstoupil do politiky, je poslancem a stal se také ministrem kultury za vlády Ivety Radičové. Pokud mi je známo, tak žádné zemětřesení k vůli tomu na Slovensku nekonalo i když je tam korupce stejná jako u nás a o nějaké dvojí etice tam není ani zmínka.

V. Němec 10.11.2012 10:20

Také

Hony na kohokoli jsou špatné a že jich naší "neomylní a nestranní "novináři již uspořádali spoustu a to hlavně mimo loveckou sezónu a to je pytláctv například na Václava Klause ho pořádají nepřetržitě pod vedením hlavního pytláka Moravce

F. Pavlis 10.11.2012 9:31

Astone,

máš pravdu. Laťka klesá a klesá a my si zvykneme i na to, že už žádná nebude. Každou lumpárnu lze zlehčit faktem, že existují lumpárny ještě větší...Prezident, politici, soudci, novináři, církve - nikdo už nemá kredit !! Je nějaké měřítko, které by nastavilo pravidla, jejichž nedodržování je neslušné ????? A opět ta opěvaná lidská práva bez adekvátní odpovědnosti za lidské chování, které jiné poškozuje...I nebylo krále v Izraeli a každý činil, což se mu za dobré vidělo....A přišlo to, co přijít muselo...

M. Zikmund 10.11.2012 6:20

Pokrytectví novinářů

 je v tomto případě dané jejich snahou zastřít ten prostý fakt, že sdělovací prostředky a tím pádem i novináři jsou součástí politiky. Nikoliv tedy, jak je podstatou jejich sebeprezentace, že jsou očima a ušima veřejnosti ve světě politiky. Funkce hlavních sdělovacích prostředků a to včetně těch veřejnoprávních (bohužel) je především v propagandě a schopnosti ovlivňovat věřejné mínění spíše než veřejnost zásobovat věrohodnými informacemi tak, aby si snad udělala vlastní názor (vlastní názor veřejnosti, to je to poslední, co je zájmem politického trojúhelníku politiků-novinářů-byznysu).

Pan John tuto masku svým krokem nechtěně strhává a proto tolik křiku.

Pane Neffe, jste novinář a proto Vás šlechtí, že se na tuto záležitost dokážete podívat s odstupem.

V. Němec 10.11.2012 10:22

Re: Pokrytectví novinářů

Souhlas

J. Urban 13.11.2012 9:00

Re: Pokrytectví novinářů

Rovněž souhlas. John to ovšem nedělá, protože je mesiáš, ale protože na tom chce vydělat (nebo se tím aspoň uživit). Kdyby utrhnul nějakou trafiku za peníze daň. poplatníků, to by ten chsyndl v poslaneckých lavicích držel hubu, neb tak postupují skoro všichni, toto je ale porušení omerty!

P. Pavlovský 10.11.2012 1:36

Nestačilo by prostě dodržovat zákon?

V zákoně jsou přesně vyjmenovány funkce, které jsou s poslancováním neslučitelné. Soudce, státní zástupce, snad i něco v armádě a u policie.

 Jestli nechceme mít ve sněmovně novináře, zakažme jim to zákonem. Do té do by jim dejme pokoj, nemáme právo je omezovat v občanských právech.

(O Johnovi si nic dobrého nemyslím, ale sněmovna je plná daleko horších lidí!)

J. Šejnoha 11.11.2012 21:09

Re: Nestačilo by prostě dodržovat zákon?

Taky to tak vidím.

Pokud chce někdo vynášet tajné informace, tak se mu to bude mnohem lépe dělat inkognito než se pod  ně  podepisovat v novinách.

J. Šejnoha 11.11.2012 21:10

Re: Nestačilo by prostě dodržovat zákon?

Taky to tak vidím. Nechápu tu histerii.