18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

MÉDIA: Epochální selhání

Prvního června bude Evropský parlament projednávat téma „Riziko politického zneužití médií v České republice“. Zřejmě je to jenom shodou okolností záhy poté, co byly publikovány odposlechy z rozhovorů, které vedl novinář Mladé fronty Dnes Marek Přibil s ministrem financí Andrejem Babišem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 16.5.2017 23:23

No, soukromě si myslím

že putovní cirkus europarlamentu si může žvanit o čem chce (byť se nedomnívám, že tohle by byl problém, jenž v současnosti hýbe Evropou a je natolik závažný, že je hoden pozornosti ctihodných europoslanců - ale když nemají do čeho píchnout ...). A my na něj můžeme zvysoka kašlat, i kdyby z něj v tomto punktu vypadlo cokoliv.

Média jsou politicky zneužívána v celé Evropě a v bruseli tuplem. Říka se tomu politická korektnost.

J. Schwarz 16.5.2017 20:25

Faktem je,

že v Česku unikaly informace ze spisů běžně, dávno před Babišovou érou a nikdo to neřešil, popřípadě nikdy nebyl "vynašeč" odhalen. V Babišově případě to spíš vypadá tak, že si sice v žumpě nahrabal, ale už ho přestalo bavit platit desátky do stranických pokladen. Když je jeden mladý a dravý bere poměry hodné karibských pirátů jako výzvu. Na stará kolena ale raděj i s pokladem zakotví v řádné zemi, kde pobertu biřic lapí a vsadí do chládku. A kde jednoho neokrade ani starosta, ani podplacený soudce.

J. Jurax 16.5.2017 23:26

Re: Faktem je,

Hm, a vybral si zakotvení tu správnou zemi, kde pobertu biřic lapí a vsadí do chládku a bude spravedlivě ztrestán (i když nakradené nosí ve škatuli od vína) a kde jednoho neokrade ani starosta, ani podplacený soudce?

P. Vaňura 16.5.2017 20:10

Pan autor si neuvědomuje, že lidé nechtějí migranty

a to tak, že vůbec. A tím pádem nechtějí ani Brusel, natož politiky, kteří tam chodí žalovat. Např. ODS je na nejlepší cestě se politicky odrovnat spojenectvím s Kalouskem a P&L!!!

J. Berger 16.5.2017 12:58

Co je EU vůbec do toho,:

co se tady děje? Není to, pravda, nic pěkného, co udělal či měl Babiš bylo známo již před 3 léty, ale přesto s ním šla ČSSD do koalice, ale teď, před volbami, to najednou vadí, strašně moc. Leckdo se může divit. ALE CO JE EU DO TOHO??? To si snad vyřešíme sami, stejně jako jiné státy své vládní krize. Když se evr. parlament na něčem usnese, stejně se na to můžeme...

V. Kain 16.5.2017 19:50

Re: Co je EU vůbec do toho,:

A přitom na začátku stačilo tak málo.Nejít s Babišem do koalice a už vůbec mu nesvěřovat ministerstvo financí.Ovšem touha plešatce po premiérském křesle byla silnější.

V. Kain 16.5.2017 19:52

Re: Co je EU vůbec do toho,:

A přitom stačilo tak málo,nejít do koalice s ANO a už vůbec nesvěřovat min.financí Babišovi.Ovšem touha plešatce po premiérském křesle byla silnější.

J. Schwarz 16.5.2017 20:29

Re: Co je EU vůbec do toho,:

Kdyby nebyl Babiš v politice, nikoho by nenapadlo šťourat se v jeho korunových dluhopisech, čapích hnízdech ani zkoumat jeho vztahy k zaměstnancům jeho listů. Neohrožoval by totiž živobytí profesionálních politiků. Mimochodem, Pelta je stíhán za to, že využíval svého vlivu k získávání veřejných peněz pro sport a jejich rozdělováním svým milcům tak, aby byl opět zvolen - což je model chování většině politiků vlastní a přesto je nikdo nestíhá.

J. Jurax 16.5.2017 23:27

Re: Co je EU vůbec do toho,:

Semtam nějaký lump do kameňa musí - a Pelta není politik.

F. Navrátil 16.5.2017 12:33

Demokracie podle Holuba

Panu Holubovi je jedno, jakým způsobem byly informace získány. Hlavní je jejich obsah. Stejným způsobem postupovali Lavrentij Berja a prokurátor Vyšinskij při moskevských procesech s nepřáteli lidu. Informace, jedno zda pravdivé nebo nepravdivé, ze zatčených vyplátili a jejich přiznání pak byla důkazem o jejich vině. Také dávali přednost obsahu a za ten si viníci zasloužili kulku nebo gulag.

M. Malovec 16.5.2017 8:23

Neměli bychom

si tento problém řešit doma. Nevlamuje se slavná EU o něco kousek blíže k federaci a kecání do něčeho, co jí nepřísluší?

F. Houžňák 16.5.2017 8:05

Hm, zvláštní, najednou dávají vysokoprevoschoditělstva

z Europarlamentu za pravdu Zemanovi ...

K. Loskot 16.5.2017 7:25

Pro zacatek by stacilo osvobodit Ceskou televizi a Cesky rozhlas, kdyz uz si je musime platit. Snad nam k tomu ctihodny Evropsky parlament pomuze !

J. Mrázek 16.5.2017 4:41

Závidět Babišovi novinářskou žumpu...

To umí jen novináři ...

P. Dvořák 16.5.2017 1:30

Ještě že máme Evropský parlament.

Kdo jiný by nám sem do Vidlákova vzkázal, že " . . . se opravdu musí něco udělat."

Kdo je to ten "SE", který musí něco udělat, zase nevíme.

J. Kanioková 16.5.2017 0:37

No, k mediokracii mám tisíce výhrad,

ale že by se o tomto ČESKÉM problému mělo pojednávat v Bruseli..

No jo, když jsme ta gubernie..

P. Lenc 16.5.2017 8:31

Re: No, k mediokracii mám tisíce výhrad,

Se Sovět..čo to tárám, s EU na věčné časy a nikdy jinak.EU si rozbít, soudruzi, nedáme...