25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

MÉDIA: Dívejme se na Zemana bez nálepek

Miloš Zeman kandidoval na Hrad jako přesvědčený europeista. Jeho volebním mottem bylo vyvěšení vlajky Evropské unie na Pražském hradě a přijetí společné měny euro.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Švarda 8.12.2015 5:32

Sluníčkáři nebyli projevem Miloše Zemana potěšeni

S tím projevem musím souhlasit. Byl věcný a reálně hodnotil situaci. Pana docenta Konvičku neznám, tak jestli na Albertově stál, tak mně nevadil. Islám i dle mého názoru do Evropy nepatří !

V. Šmíd 28.11.2015 19:50

Souhlas

Pane senátore, naprosto přesně vystiženo. Držím palce!

V. Skalová 27.11.2015 21:47

Zlatá slova , pane senátore

A kdo má mozek v hlavě, nevymytý mediální masáží našich propagandistů, tak to vidí obdobně. Jen byste to měl ještě poradit svému předsedovi a paní Němcové, ať raději mlčí.

P. Papež 27.11.2015 20:34

Žiji

Žiji v Čechách a Zeman je prezidentem ČR. Nevím z jakých důvodů mluvil Holland s Putinem (asi to dost souvisí s islamisty) a proč anglická královna pozvala Číňany. Vím ale, kdy jel náš prezident k Putinovi (bez důvodů souvisícím s islamisty) a jak lezl Zeman do zadku Číňanům, byť nemusel. Omluva, oni to také dělají, je v tomto případě dost trapná.

V. Skalová 27.11.2015 21:44

Re: Papouškujete

Papouškujete, co vám média navalila do hlav. Kdo má vlastní rozum a občas si přečte světový tisk - téměř vše je k dispozici na internetu, jen umět ty jazyky, že - tak zjistí, že Číňanům nejvíce lezou do zadku zářné bruselské idoly našich mediálních propagandistů, Baracka Husseina nevyjímaje. Nestydí se tam žebrat o miliardové půjčky a nijak se proti čínské vládě nevymezují, Tibet je dávno zapomenut. Zeman jen pronášel zdvořilostní fráze a o nic nežebral, jen nabízel vzájemně výhodné možnosti investic.

P. Papež 27.11.2015 23:02

Re: Papouškujete

Všichni v Číně žebrají, jen Zeman nabízel vzájemně výhodné možnosti investic.To si děláte legraci?

J. Kanioková 27.11.2015 19:56

Souhlas s autorem..

K. Janyška 27.11.2015 16:54

Je to tím, že MZ

je rozený kabaretiér a pořád si s tzv. médií, ani nevím, co to je, dělá prdel... Dzp.

I. Schlägel 27.11.2015 14:54

Zeman často mluví tak,

aby vyjadřoval předpokládané mínění většiny. Často má samozřejmě pravdu (a rád se za to sám pochválí). Často ji nemá (a rád s laskavostí sobě vlastní okomentuje kritika, který mu to připomene). Nicméně pokud chceme poctivě hodnotit morálně volní vlastnosti páně současného prezidenta, neměli bychom zapomínat i na méně světlé stránky jeho politické kariéry a na jeho politické i zákulisní spoluhráče. Ne, že by na naší politické scéně představoval nějakou výjimku. Pro mě to ovšem není charakterní a zásadový člověk. To neznamená, že s ním musím vždy zásadně nesouhlasit.

L. Pelikán 27.11.2015 14:26

nic nemám proti

u Zemana mi jenom vadí,že většinou lže,nebo nemluví pravdu,tak se chová od doby,kdy běhál po jevištích a jeho nejúdernější slovo bylo ,,IDIOTI,,potom se stal šéfem vlády a z kecadla prskál až na galerii a dle nálady se svými kumpány rozházel miliony,podebaklu v pres.volbách napsál knihu kde přiznává co byla jeho vláda za spolek,jak se chová dnes,to si každý může ohodnotit sám=pokud si něco pamatuje.Dnes mne ten pbudeán nezajímá=tak jako já jeho.Věřím,že za kobliku,nebo 30 Kčbude na hradě místo trenýrek,tak jakje v tomto kraji zvykem

F. Rákos 27.11.2015 14:01

Buďme rádi, že máme Zemana,

protože kdyby vyhrál kňíža, tak už tu máme úřední jazyk němčinu. Zeman nebyl mým favoritem ve volbách ale jsem rád, že to vyhrál právě on.

I. Schlägel 27.11.2015 14:47

Re: Buďme rádi, že máme Zemana,

Myslím, že v pravomoci českého prezidenta není zavádět jakýkoliv cizí jazyk jako jazyk úřední. Jistě jste to myslel jako nadsázku.

K. Luboš 27.11.2015 15:01

Re: Buďme rádi, že máme Zemana,

Ne, kdyby vyhrál KS, tak máme úředním jazykem arabštinu!

J. Kučera 27.11.2015 13:24

Přímo volený prezident

Prezident Zeman má bezpochyby nejvyšší mandát mezi českými politiky. Je jediný politik, který byl volen referendem. Novináři si přímou volbu vynutili a servilní politici jim ji schválili. Tupě věřili, že z přímé volby vyjde některý z pravdolásků, nejlépe sám Kárl, jenže to byla jen víra. Kdo měl jen trochu dobrý nos, věděl, že voliči většinově pravdolásky nepodporují. A teď tu novináři a jejich poslušní politici mají přímo voleného prezidenta, který má vlastní názor a o názory novinářů příliš nedbá. Byl to dobrý nápad, pánové. Přestože se mnozí politici snaží lavírovat mezi servilností a (opatrnou) kritikou EU, bude příštím přímovoleným prezidentem Zeman nebo Klaus.

J. Novotny 27.11.2015 11:52

Zeman má dobré i špatné stránky,

ale je nesporné, že je inteligentní (ve chvílích, kdy tato inteligence není tlumena alkoholem), dokáže jít na jádro věci a mít předvídavost.

Za novináře si může sám, sám si tento obraz vytvořil a zřejmě mu ani nevadí. Takto vlastně kritizován v pravém slova smyslu není nikdy, protože splývá racionální, věcná kritika s denní dávkou od novinářské spodiny.

Reálně bylo asi největším průšvihem vytvoření prezidentské vlády svých kamarádů bez důvěry - či dokonce i jenom šance na získání důvěry - a držení ji u moci. Dosáhl svého - konec vlády "pravice" a volby, ale prostředky, které jsou velmi varovným precedentem. Ke státnímu převratu tak u nás stačí osoba prezidenta, netřeba ani parlamentní většina.

J. Tolman 27.11.2015 12:06

Re: Zeman má dobré i špatné stránky,

Připomenul bych zločin, zvaný Oposmlouva. Její důsledky stále neseme.

J. Růžička 27.11.2015 11:29

Návštěvu Ruska ani Číny

nikdo Zemanovi nevyčítal. Byl kritizován za to, že jako jediný prezident západu navštívil vojenskou přehlídku v Moskvě (té se nakonec pod tlakem veřejnosti neúčastnil) a v Pekingu. Byl kritizován za to, když v Číně prohlásil, že se tam učí, jak stabilizovat stát a za to, že věří Lavrovovým lžím, že ruští vojáci neválčí na Ukrajině. Je kritizován za to, že drží Mynáře bez bezpečnostní prověrky ve funci hradního kancléře, že jedním z jeho poradců je člověk zastupující ruskou firmu, která se soudí s českým státem o milióny...těch konkrétních věcí je více. Takto, jak píše autor, to na první pohled vypadá, že má pravdu. Ale jenom na první pohled. Zeman je vděčný a manipulovaný proruský šváb.

J. Tolman 27.11.2015 11:51

Re: Návštěvu Ruska ani Číny

Ne, Západ nevyčítá. Ale určitě si všímá. Nejde o návštěvu jako takovou. Jde o to, že se západní politici dohodli, že tam nepojedou. Vzhledem k tomu, že se dohodli všichni, asi měli důvod. Zeman ukázal, že mezi ně nepatří. Není západní politik a není proevropský.

J. Novotny 27.11.2015 11:54

Re: Návštěvu Ruska ani Číny

Zeman je eurofederalista. Ale ta cesta k EF, kterou nastoupila současná garnitura EU se mu asi nelíbí - ona se asi líbí málokomu.

I. Nováková 27.11.2015 11:20

Omlouvám se za pravopisnou chybu

I. Nováková 27.11.2015 11:15

V podobném smyslu už jsem jeden přízpěvek

napsala. Dle mého má Zeman v zásadních věcech pravdu, akorát vždycky ji vysloví moc brzy (počínaje krymskou krizí, projev v OSN atd.).

Zeman se rozhodl říkat své názory a být tzv. nekorektní. Nepodstatná věc - Pussy Riot - měl pravdu, žádní vězni svědomí - přisporostlé exhibicionistky (jiná věc je výše trestu za ty výtržnosti). Hysterie a míra pozornosti nevídaná.

Nezaznamenala jsem, že by nějaký novinář - od ČT bych to pokládala za povinnost - ocenil, jeho dva roky staré výroky, že islám.stát je hlavní nepřítel Evropy, že by si novináři sypali popel na hlavu, když mu tehdy vyčítali, že tímto odvádí pozornost od Krymu.

Že je to současně mimořádně ješitný postarší mož, o tom žádná, viz. jeho omluva za tzv.Peroutkův článek.

Od novinářů bych čekala co možná nejobjektivnější hodnocení politiků, přičemž u ČT je to přímo povinnost. Moje teorie je: 1. většina novinářů je z Prahy a tam je asi jiný vzduch, 2. Zeman má dost vysoké IQ a znalosti, navíc si nebere servítky na rozdíl od jiných politiků, tudíž se s ním novinářům obtížně komunikuje.

J. Kalina 27.11.2015 11:13

nenechte se vysmát

Zeman se prostě vymknul z ruky těm co ho protěžovali, když začal vystupovat jako novopečený předseda ČSSD proti Klausovi a ODS. Pokud se prasácky obracel kam se jim hodilo byl to jejich kůň. Tenkrát se skokem snížila "politická kultura = slovník + náhrada argumentů a znalostí urážkami a lží." v TV diskuzích apod. Neměl jsem ho za to rád a nebudu, ale furt lepší než Švarcík neb tomu by prošlo v tisku všechno. Nyní v souvislosti s islámskou invazí se trefuje do černého, ovšem je otázkou zda to myslí vážně nebo má jenom tak dobrý nos na změnu nálad veřejnosti, ke které ještě dojde.

EU zákonitě rozbíjí ti co nejvíce pro ni nejvíce horují a tlačí na další a další sjednocování. I kdyby měli dlouhodobě pravdu tak se to zhroutí na rychlosti změn, kterou "EU lid" prostě nevstřebá. je to prostě faktor z nejdůležitějších. Zrovna tak s migrací - její masivnost a rychlost změny je rozhodující, lidi to dobrovolně nezkousnou. K ochraně hranic jen toto: hranici je třeba vytvořit v HLAVÁCH těch, co sem chtějí imigrovat. třeba takto: každý bez řádného oprávnění ke vstupu do ČR bude chycen a umístěn v zadržovacím táboře. Bude mu zřízeno u "imigrační banky" konto, kam může přispívat kdokoliv včetně jeho příbuzných. Až bude mít dost peněz, dovolíme mu koupit si letenku a odletět někam, kde mu dovolí vystoupit z letadla, třeba i do své země. jako benevolentní stát ho nepotrestáme za ilegální vstup na naše území. tento tábor by ani nebyl moc veliký a bylo by v něm minimu lidí až by se to rozkřiklo. 2 hesla: když se nedodržují pravidla pro Schengenský prostor ani on neexistuje. největším nebezpečím pro Evropu jsou s přehledem její současní politici a vytvářeči veřejného mínění na všech úrovních

J. Chaloupka 27.11.2015 11:31

Vytvářeči veřejného mínění se s tím míněním značně

rozcházejí. Takže jednoho dne přepnou, jak to ukázali v listopadu 89.

V. Loula 27.11.2015 11:08

Stručně

Většinově nesuhlasím s tím, jak to Zeman říká, a většinově souhlasím s tím, co Zemn říká.

A. Alda 27.11.2015 10:10

Dobře napsáno.

Vidím to také tak.

J. Tolman 27.11.2015 10:09

Proevropan Zeman

Zeman jede na Putinovu vojenskou přehlídku. Je jediný z Evropské unie

12. března 2015 Miloš Zeman je zatím jedinou hlavou státu ze zemí Evropské unie, která potvrdila účast na vojenské přehlídce v Moskvě. Ta se bude konat 9. května u příležitosti sedmdesátého výročí konce 2. světové války v Evropě.

Zeman jako jediný šéf země Západu zamíří v Číně na vojenskou přehlídku

25. srpna 2015 Čínskou vojenskou přehlídku na náměstí Nebeského klidu v Pekingu český prezident Miloš Zeman nevynechá. Zamíří na ni jako jediný politik stojící v čele země Západu.

J. Tolman 27.11.2015 10:04

Vlajka na Hradě a řeči o přijetí eura

byly tzv. mimikry k zamaskování pravého stavu věcí. Zeman byl od počátku Putinův člověk a tudíž jeho hlavním zájmem bylo a je EU rozbít. Václav Klaus by nikdy žádného proevropského politika na Hrad neprotlačoval, a ještě s takovým úsilím, že v nouzi použil celou rodinu.

A. Alda 27.11.2015 10:11

Radši Putin než Juncker-Merkolová-Hollande.

Putin o zájmy své země dbá a její občany chrání, což se to tom eurotriumvirátu rozhodně říci nedá.

J. Tolman 27.11.2015 10:39

Re: Radši Putin než Juncker-Merkolová-Hollande.

Zeman si to myslí také. Nic proti. Jde o to jeho lhaní, že je pro EU. Lhát se nemá.

J. Chaloupka 27.11.2015 11:35

EU se rozbíje sama, její vůdci na tom pilně pracují.

Na to nepotřebují Zemana, ten nás jen včas upozornil. Mám sice k němu spoustu výhrad, ale představa, že na hradě sedí někdo, kdo uzná Kosovo státem, je opravdu ... no, je lepší, že tam sedí Zeman.