23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

MÉDIA: Česká televize potřebuje dietu, ne další peníze

Je to naprostá nehoráznost, když právě v tento čas přichází generální ředitel České televize Petr Dvořák s požadavkem na zvýšení televizních poplatků. Je to do nebe volající drzost, neboť teď bude naopak potřeba šetřit, kde se dá, a lidem co nejvíce ulevit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Schnabl 2.4.2020 10:37

Pane Štěpánku, mohl byste si najít jinou písničku, než hledat jakoukoliv příležitost si kopnout do ČT. Váš chorobný vztek na to, že jste nebyl zvolen do rady Čt o obecně znám. Každá velká instituce může mít své chyby, ale ČT své oprávnění jako veřejnoprávní medium v těchto dnech jen potvrdila že plní svou úlohu. Během pár dní uskutečnila na základě uzavření škol program, které významně pomáhá žákům v zameškané výuce (to žádná komerční TV neudělala a neudělá), Zřízením kanálu pro starší ročníky, které jsou dnes uzavřené v izolaci nabízí pořady, které jim vyplňují tuto stresovou dobu i když se jedná o staré pořady z jejich mládí, dostávají srozumitelné informace o dění kolem nich, které mají za úkol je i trochu uklidňovat. Oproti vám já si za tyto iniciativy ČT vážím a vyslovuji poděkování.

V. Kain 2.4.2020 11:09

Můžete děkovat a ještě se u toho klanět.Máme kliku,že se na ty debilní pořady ČT nemusíme dívat,protože jsou jiné možnosti.Dvořák měl být už dávno kopnut do řiti.

J. Svoboda 2.4.2020 11:14

Kam se ČT hrabe na komerční TV s jejich nepřetržitým tokem reklam, občas na chvilku přerušeným nějakou nekonečnou sérií slátanin z ulice, nemocnice nebo Dallasu :o)

Pěkný den.

J. Matuška 2.4.2020 12:30

Pane Svobodo, komerční TV žijí z reklam. Není to přirozené? Veřejnoprávní média nepotřebují /v podstatě/ reklamu, protože všichni povinně musíme platit konc. poplatky. Bylo by skoro OK, kdyby zpravodajské a publicistické pořady nebyly jednostranným vymývám mozků. Bude někdy dodržován zákon - KODEX ČT?

V. Mokrý 2.4.2020 11:15

Po kontrole hospodaření ČT, by podle výsledků z NKÚ, to bylo zřejmě na víc.

O. Schnabl 2.4.2020 11:17

Je to váš problém, já zase se nedívá na Barandov aj, a také vám to nevyčítám.

P. Han 2.4.2020 12:58

Já se také na Barrandov nedívám. Většinou. Občas se jim povede uvést nějaký dobrý film a zas takový ideolog nejsem, abych si ho odmítl podle toho, na kterém kanále běží. Ale i takové lidi chápu, jsou tak ustrojeni. Raději se mýlit s ČT, než mít pravdu - dejme tomu s Novou. Jediné, co nechápu, je to, proč zrovna tito lidé chtějí, aby se na ten jejich koníček složila celá republika.

J. Jurax 2.4.2020 13:55

Vězte, že i ten Barrandov si prostřednictvím nákupu inzerovaných služeb i tovarů nepřímo platíte taky. Dokonce i když se na něj nediváte a reklamy tudíž nekonzumujete ... :-)

V. Petr 2.4.2020 14:22

1) Pokud Barrandov neuplácí pracovníky, zodpovědné za inzerci v daných firmách, inzerují tam firmy, kterým se to vyplatí a to produkty, u kterých se jim to vyplatí. Samozřejmě, že ty produkty jsou o tu inzerci dražší ale je tady možná /spora z mnořství."

2) Inzerce je plná inzerátů na něco, co se mě netýká, třeba všemožné půjčky, zahraniční auta spod. Pokud inzerují lékárny, jsou to zase většinou nesmysly!

J. Jurax 2.4.2020 13:31

Nesouhlas.

Dívejte se na TV podle své volby a popřejte totéž i jiným; i takovým, co Vaše názory nesdílejí.

Já se kupříkladu - vybíraje si arciť pořady - na ČT rád podívám.

A vězte, že komerční televize si prostřednictvím nákupu inzerovaných služeb i tovarů nepřímo platíte taky.

R. Langer 2.4.2020 13:55

Ano a stejně tak bych rád "platil" i tu "veřejnoprávní" TV. Když v tom podle vás vlastně není žádný rozdíl, proč se tomu bránit, to je snad racionální úvaha, ne?

J. Jurax 2.4.2020 14:31

Nakonec i tak možno.

Nicméně za sebe jsem si celkem jist, že tento způsob financování by zde hojně haněnou úroveň ČT nezvýšil, nýbrž výrazně snížil. A "veřejnoprávnost" by do kytek šla zaručeně. Mnohé pořady a zejména dokumenty by vůbec nevznikly, neboť nemají komerční potenciál.

A po vesměs debilních reklamách proložených vlastním pořadem nikterak netoužím.

A ovšem - pořady si vybírám. Třeba Jílkovou nebo Fokus bych shlédl jen pod hrozbou namířené zbraně větší ráže.

J. Kraus 2.4.2020 10:06

a) Staré pořady by nevadily, kdyby neopakovali pořád dokola tytéž. Nikoli pouze léta 70.-90., ale starší čb pořady a filmy čsl. i cizí, kdy většina herců nebyli jen reprodukční šašci, ale měli sebeúctu a vyzařovala z nich osobnost. O pořadech třeba s V.V.Štechem nemluvě. Na nové pořady z dílny ČT se stejně dokážou dívat jen lidé nejotrlejší - diváka to v souhrnu jednak deptá, jednak v něm vyvolává pokleslé emoce.

b) Zprávy dělat podle logického a osvědčeného schematu: napřed důležité zprávy ze světa, pak z domova, nakonec něco pro odlehčení. Sledování současného mišmaše nejen diváka uráží, ale hlavně se často to podstatné nedoví.

c) Po tom, co jsem se přestal dívat na Prima zoom a Tv mystery, vynechávám i některé dokumenty na ČT. Podivná čeština, přízvuk jako by to parodoval Američan. Stále častější faktické chyby. Třeba v jednom z posledních dílů seriálu Barokní srdce Evropy v sekvenci o zámku v Panenských Břežanech moderátorka řekla, že atentát na Heydricha byl proveden roku 1943. Na konci běží titulky, asi dvacet jmen, všichni to snad museli před odevzdáním vidět. V jiném díle nelogicky najednou Petrohrad, moderátorce se v hlase objevuje ironie až posměch z ruské snahy po velikosti a pompéznosti, volba slov tomu odpovídá. Takhle ale oni dokážou zkazit všechno, třeba Štíty království českého se skvělým Tomášem Durdíkem a vedle něj jakýsi snad aktivista, zoufale nepřipravený a tím více vlezlý.

d) Jaký pán, takový krám. Včera vpodvečer zpovídala jakási ženština profesora Prymulu. On stál někde v terénu, ona neseděla, ale byla rozvalená ve studiu, mini a nohu přes nohu. Pavlačová intonace i volba slov, skákání do řeči, snaha o podsouvání myšlenek a manipulaci, přezíravost a nadřazenost, nad rouškou vidět jen její zlé černé oči.

e) Články pana Štěpánka jsou výborné, o čemž svědčí nikoli věcná, ale emotivní reakce jeho odpůrců, kteří se zmohou jen na nepřátelský štěkot.

M. Krátký 2.4.2020 10:20

palec nahoru - a děkuji

V. Mokrý 2.4.2020 11:17

A o to/o ČT, to je.

M. Marek 2.4.2020 10:37

Souhlas.

V. Pavelka 2.4.2020 10:51

Rok do nás bušili předzvěsti ,návěsti okolo Brexitu, dlouhé hodiny zbytečných reportáží i ze střech Londýna ,ale nikde jsem se nedozvěděl nic o tom co se kde staví ,co sousední staty a jejich politika,Proč opravdu!je Madarsko a Polsko Rakousko na tom , jen polopravdy jednostranosti prostě cenzůra jak nejakým nedospělým blbcům..už je toho dost!

J. Svoboda 2.4.2020 10:58

Ty opakující se čísla, grafy a mapky s čísly, to jsou informace, po kterých voláte. To tedy máte neuvěřitelnou smůlu, že jste si jich ještě nevšiml :o)

Pěkný den.

V. Pavelka 2.4.2020 11:23

O žádných grafech a mapkách nic nepíšu ,přečtěte si to pořádně.

J. Svoboda 2.4.2020 11:08

Vy nekoukáte na TV mystery, i když se tam můžete dozvědět utajované pravdy typu - Atlantida je v podzemí Krymu a vedou k ní obrácené pyramidy? Proti tomu je přidrzlá redaktorka a chyby v překladu naprostá nicka :o)

Mimochodem mě při vašem hodnocení překvapuje sledovanost ČT, když na komerčních kanálech běží uklidňující a kulturně obohacující nekonečné seriály, jako jsou Ulice, Růžová zahrada a spousta dalších špičkových děl z dílny komerčních TV a opravdu mraky, sice obstarožních, ale "nekonečných" slátanin z celého světa.

Pěkný den.

J. Svoboda 2.4.2020 11:09

Myslím teda v mezerách, mezi téměř souvislým tokem reklam, aby bylo jasno.

Pěkný den.

V. Petr 2.4.2020 11:32

"Ulici budeme točit tak dlouho, dokud se na ni budou lidé DÍVAT" - z rozhovoru s tvůrci seriálu.

V. Povolný 2.4.2020 11:49

Souhlas, jen poznámka k bodu d)

Ta ženština byla "tvarglovka" Tvarůžková. Ona se velmi usilovně snažila vymáčknout z Prymuly vyjádření, že vyhlášení nouzového stavu kvůli ochraně zdraví bylo špatně a že se hned měl vyhlásit krizový stav a ustanovit komisi s ministrem vnitra v čele. A Prymula furt ne a ne jí to potvrdit, i když použila všechny ohavné moderátorské techniky jako manipulace, přerušování, skákání do řeči, podsouvání apod. Zjevně z toho neměla radost. Na mě to dělalo dojem, že hlavním účelem toho pořadu je udělat nějaký závěr typu Babiš-FUJ.

P.S. ČT je zralá na pořádně zemětřesení

J. Jurax 2.4.2020 14:09

No, s těmi názory na dokumenty na Prima Zoom i Mystery bych docela souhlasil. I na ČT se to místy projeví.

Totiž pokud se týkají něčeho, čemu aspoň trošku na úrovni poučeného laika rozumím, tedy letadel, válečných lodí, WW1 a WW2, tak je tam až nečekané množství chyb. Leccos zjevně jde na vrub mizernému překladu komentářů někým, kdo o dané problematice ví kulové, ale semtam si nejsem jist, zda i originální komentář obrazu není diskutabilní nebo že obrázky holt komentáři jaksi neodpovídají.

Ś. Svobodová 2.4.2020 10:06

Díky že to není o koronaviru :-)

L. Harvánek 2.4.2020 9:42

I když pana Štěpánka moc nemusím, dávám mu plně za pravdu. Ostatně ta nenávist čiší i z Vás.

P. Flener 2.4.2020 9:37

Ten kdo potřebuje razantně omezit příjmy jsou především poslanci, senátoři, hrad, vláda, hejtmani, a další zbyteční šašci v neproduktivním politickém panoptiku. Náš parlament třeba nezasedá celý měsíc, ale poslanci mají plné platy, lidé v továrnách mají jen 60% - co je to za politický hyenismus?? Tomu se říká prý "demokracie". Evropský parlament je dávno celý zralý na zrušení. Stačí ho nahradit poradním grémiem, kde budou zástupci všech členských zemí v minimálním počtu.

J. Svoboda 2.4.2020 9:54

A co ta armáda úředníků s platy VŠ "odborníků"? Každý má nejmíň jeden počítač, ale ani IT zakázky za desítky miliard žádného neušetřily ...

Pěkný den.

J. Oldfart 2.4.2020 9:30

Je to nehorázná drzost. Platit se má to, konzumuji. Je to technicky lehce proveditelné. Od lidí pracujících v ČT vím jak to tam funguje - mají vlastní s.r.o., kterým zadávají práci, kterou by měli vykonávat v rámci svého zaměstnání. Takže jde o peníze. O ničem jiném nebyla Velká spacáková televizní revoluce v r. 2000. V čem spočívá ta veřejnoprávnost? Je to prostě státní televize, protože rada je sestavena na základě politického klíče.

Vrchol všeho je ředitel komunista.

J. Svoboda 2.4.2020 9:45

Podvodně jste se registroval a chcete mistrovat, jak to ti ostatní to dělají blbě?

Tohohle vašeho faulu si admin dříve nebo později stejně všimne, starý prde.

Pěkný den.