19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

MÉDIA: Česká, tedy „jejich“ televize?

V minulých dnech rozvířilo i tak už nepoklidný mediální prostor odvolání Hany Lipovské z Rady České televize.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 28.9.2021 14:35

Jo tak Aston píše jak je ČT za Dvořáka skvělá. I kdyby něco dokázal, protože televize není jen progresivistické zpravodajství a pořád nejsme třeba na úrovni německé (auto) cenzury, zas tak nenahraditelné vedení televize člověka v určitém konfliktu zájmů asi být nemůže.

I kdyby Dvořák vedl televizi skvěle, zrovna v tak choulostivé funkci je třeba občas změny. A jde o naše peníze. Lipovská trochu extrémní je, ale díky tomu proháněla kapry v rybníce skvěle.

Škoda že je Lipovská i trochu divná. Když už kandidovat, tak za nějakou smysluplnou stranu. Trikolora ještě musí dozrát (jinak skončí), ale Volného (mašíblbův) blok odborníků na Covid19?

V. Církva 28.9.2021 14:42

Volný blok není politická strana, to jsou Bohnice přípravka.

J. Kanioková 28.9.2021 18:28

Chi, chi, chi.. souhlas..

Š. Hašek 28.9.2021 19:02

Uznávám, že to berou nešťastně do rukou. Velice nešťastně.

Za Bohnice/Dobřany přípravku považuji Piráty.

V. Bok 28.9.2021 19:38

No, když přehlédnu chování, tak příspěvky p. Volného měly hlavu a patu a byly vždy velmi dobře připravené a doložené. V drtivé většině se ukázaly správné. škoda že si to málokdo poslechl. O čemž svědčí i tamější diskuse.

No, svým chováním ovšem zničil sám sebe. I slečna Lipovská si zničila docela dobře nastartovanou kariéru. Tím myslím nahrávku kritikům (zejména napojeným na penězovod či přízeň ČT...) s svou kadidátkou, i když důvod odvolání nebyl tak zcela čistý.. Škoda jí.

Š. Hašek 28.9.2021 19:01

Uznávám, že to berou nešťastně do rukou. Velice nešťastně.

Za Bohnice/Dobřany přípravku považuji Piráty.

J. Ptáček 28.9.2021 12:14

Lipovská se odstřelila především sama. Možná začala přerůstat Bobošíkové přes hlavu. Prostě ji už přestala potřebovat, protože na žádné zásadní protesty z její strany si nevzpomínám. Nebo mně prostě unikly.

Š. Hašek 28.9.2021 14:13

???

V. Církva 28.9.2021 14:38

Tak chybu ud2lala ale skutečný důvod k odstřelu jen jako právní formalita. Mašíblbův blok není strana, ale nevolitelný spolek šílenců, leda že by se lidé, co si neumí nasadit roušku úplně zbláznili.

Š. Hašek 28.9.2021 19:09

Ale já si též neumím nasadit (správně) roušku. Už 16 měsíců. A je to se mnou čím dál tím horší. Asi proto, protože jsem tak nějak čím dál tím víc stejně zdravej.

Nemá pražádný vztah k jedné politické formaci. A televizním blábolům.

Jedná se (představte si) o moje zdraví. Potkávám i spoluobčany, ti mají jistě též nějaké to svoje zdraví.

Nejsem zodpovědný za to, že někdo má "klapačku už ve čtyřiceti". Já mám furt všechny "svoje tesáky".

Zkráceno.

Š. Hašek 28.9.2021 12:00

Je to blbismus. Křiváckej. Obecně.

1. Pokud jsem si všiml, tak paní Lipovská neprovozovala ve služební době žádnou politickou agitaci.

2. Další členové rady a všichni televizní redaktoři jsou evidentně "politicky bezpohlavní puristé". Před jakýmkoliv hlasováním/vysíláním si vymažou polovinu údajů v mozku. Pohádky mě bavily v osmi.

3. Bylo třeba se Lipovské zbavit, najednou se objevila slušná, autentická radní.

4. Politici přiznali přímo klinický strach z té "zpravodajské sebranky" v ČT.

5. Dále viz další dobrotrusné snahy vypilovat demogracii. Namátkou - poslanec bude pořizovat video nahrávky ze svých schůzek v restauraci a na chatě. Aby jako "nebyl vovlivňovanej".

Zkráceno.

I. Schlägel 28.9.2021 9:49

Možná jste mohl zmínit soudružku Bobošíkovou, aby byla motivace nadějné ekonomky Lipovské přehlednější. A informaci o neprokázaných mnohamiliardových pochybeních jste pojal velmi mělce. Ale postavit na tom volební kampaň je takové malé české chucpe, které většinový volič spolkne i s navijákem. Třeba jako lithium. Nakonec je zřejmé, že ti nejnadanější nakonec skončí u nadaného z nejnadanějších, jistého Volného. Dobrej oddíl.

J. Sedlář 28.9.2021 9:54

Soustruhu kádrováku, je soustruh generální CT09 ve střetu zájmů nebo není? Bere prémie k platu oprávněně nebo ne, za ten rozpočet co vyrovnává z minulých přebytků?

Š. Hašek 28.9.2021 12:07

Bobošíková byla odstraněna křiváckou rebelií zaměstnanců ve spojení s křiváckými politiky. Řádně jmenovaná ředitelka letí, protože Ruml láskový ví jak na to.

Ta Bobošíková může mít politické nápady jakékoliv (jako Vy). Ta pletichářská banda zjistila, že by jim polovinu faktur hodila na hlavu a třetinu jich vyházela. Svěrák by se musel víc ohánět a nebýt měsíčně třikrát samočinně recyklován, atd.

Není to až tak složité - ty poměry v ČT09. Lipovská je jen potvrzení tristního stavu.

I. Schlägel 28.9.2021 13:22

Pohádky pro dospělé. Dobrou noc.

J. Sedlář 28.9.2021 14:02

ANO, Ty Vaše. dobrou.

Š. Hašek 28.9.2021 14:13

Seřiďte si hodinky. Na dětinské věty nejsem schopen odpovědět. Příjemné odpoledne.

Máte doma spacák? Myslíte, že za 7 000 000 000 dře Dvořák bídu s nouzí?

Štve Vás, že Bobošíková vykazuje značně vyšší univerzální inteligenci než třeba Lutonský s Jílkovou dohromady??? Pouštíte si Moravce a Noru opakovaně? Ve smyčkách?

Ti čtyři totiž s Lipovskou docela blízce souvisí.

ČT09 samozřejmě nepracuje ve prospěch žádné konkrétní ideologie! A politické bruseláčtiny - to už vůbec!!!

F. Navrátil 28.9.2021 9:41

Lipovská musela odejít z Rady ČT ne pro vyslovování kritických názorů na fungování a financování České televize. To dělá většina radních. Ona však, ta hrůza, chtěla své kritické názory realizovat! A to se neodpouští.

Š. Hašek 28.9.2021 12:08

Přesné! Mrazivě přesné!

M. Šejna 28.9.2021 9:17

Volba Lipovské do Rady byl malý politický zázrak.

Její kandidatura do voleb byla ukázkou toho, že tato dáma musí být úplně pitomá, když netušila, že člen Rady nesmí být politicky aktivní.

Takže je dobře, že ji vyhodili.

P. Dvořák 28.9.2021 9:26

Ona nebyla politicky aktivní. Pokud tedy nepovažuji politiku za vše kolem nás, tedy i např. cenu energií.

M. Šejna 28.9.2021 10:54

Kandiduje do sněmovny parlamentu jako členka politické strany. Podle zákona nesmí být takový člověk členem Rady.

Měla si to ohlídat. A pokud nezná zákony, pak nemá v Radě co pohledávat.

J. Sedlář 28.9.2021 14:08

Kecáte, ulhanče. Nic takového tam NENÍ. Citace:

§ 5 (1) Členství v Radě je neslučitelné s funkcí prezidenta republiky, poslance nebo senátora, člena vlády, soudce, státního zástupce, člena Nejvyššího kontrolního úřadu, člena bankovní rady České národní banky, s jakoukoli funkcí ve veřejné správě, s funkcí člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, člena Rady Českého rozhlasu, člena Rady České tiskové kanceláře, s funkcí generálního ředitele Českého rozhlasu a s funkcí člena dozorčí komise České televize nebo člena dozorčí komise Českého rozhlasu.

§ 5 (1) Člen Rady nesmí zastávat žádnou funkci v politických stranách, politických hnutích nebo občanských sdruženích, ani nesmí při výkonu své funkce v Radě jejich jménem vystupovat nebo působit v jejich prospěch nebo ve prospěch jiných skupinových zájmů; dále se nesmí podílet na podnikání v oblasti hromadných sdělovacích prostředků, ani nesmí zastupovat obchodní zájmy, které by mohly být v rozporu s výkonem jeho funkce nebo by mohly ohrozit důvěru v nezávislost nebo nestrannost jeho rozhodování v Radě. Člen Rady nesmí v České televizi zastávat jinou funkci nebo vykonávat výdělečnou činnost, ani nesmí mít od České televize jiné příjmy, než peněžitá plnění poskytovaná v souvislosti s výkonem funkce podle tohoto zákona nebo příjmy z užití předmětů ochrany podle autorského zákona [2a)].

Hledej Šmudlo.

J. Sedlář 28.9.2021 9:50

Lžete. Zákon taxativně vyjmenovává co nesmí. Nic z toho nebylo porušeno. Jen papouškujete mantry mluvících hlav z obrazovek.

PS: Mnohým před ní zůstala kandidatura "opomenuta", bo kandidovali uvědoměle (za ty správné). Ale budiž, doufejme, že tímto už navždy nebude kandidovat NIKDO z rady za NIKOHO.

M. Šejna 28.9.2021 11:06

Tak si ten zákon přečtěte, spratku nevychovanej, a pak teprve můžete někoho označovat za lháře.

Zákon 483/1991 Sb. § 5 :

článek 1: Členství v Radě je neslučitelné z funkcí ... poslance nebo senátora ...

článek 2: Člen rady nesmí zastávat žádnou funkci v politických stranách ... nebo nesmí působit v jejich prospěch ...

P. Dvořák 28.9.2021 11:14

Kandidatura není působení v ničích prospěch. Leda ve svůj.

M. Šejna 28.9.2021 11:20

https://volnyblok.cz/nasi_lide/ing-hana-lipovska-ph-d/

Pokud je lídrem na kandidátce politické strany, pak jen alternativně chápající jedinec nepochopí, že to je v rozporu se zákonem o ČT.

J. Sedlář 28.9.2021 14:26

Aha, tak jsme konečně u merita věci. Byla lídrem na kandidátce a to je funkce. Chápu.

Nic to ovšem nemění že Váš výrok" Kandiduje do sněmovny parlamentu jako členka politické strany. Podle zákona nesmí být takový člověk členem Rady." JE LEŽ. Nic takového tento zákon neříká. S lídrem to je jiná, to přehnala, to je už funkce.

PS: Alternativně smýšlející jedinci chápou odvolání Lipovské a setvrání Dvořáka s jeho "adekvátními" prémiemi k platu a "nestřetem" zájmů.

To byl důvod odvolání návrhem dokundamentaristky Sommerové. Soudruhovy generálnímu se na plat šahat nebude. Xaver pochopil, i když jeho by měli odvolat taky - "člen rady"..."se se nesmí podílet na podnikání v oblasti hromadných sdělovacích prostředků" Asi to byla páka na jeho umravnění.

M. Šejna 28.9.2021 11:27

Teď jsem pochopil, kam tím míříte. ;-D

Pokud Lipovská kandiduje jako leader na kandidátce Volného bloku, tak to není ve prospěch Volného bloku, ale v jeho neprospěch. ;-D

Takže vlastně zákon neporušila. ;-D

P. Manda 28.9.2021 12:43

vše znalé a všekomentující šejno. Na to nemá smysl reagovat. To je něco jako diskuse se Semelovou nebo Gajdůškovou