19.4.2024 | Svátek má Rostislav


MÉDIA: Aktuálně.cz – synchronní motor ČSSD

5.10.2009

Poslední vývoj politických nálad (podle průzkumů českých agentur) se vyznačuje zejména výrazným růstem podpory nové politické strany TOP 09 Miroslava Kalouska a Karla Schwarzenberga. V některých průzkumech se tato strana již těsně dotáhla nebo předstihla dosud stále pevně třetí komunisty. Bylo proto jen otázkou času, kdy na tento vývoj zareaguje ČSSD nějakou pomlouvačnou kampaní. Jak to v takových případech bývá, mráz sice stále přichází z Východu (viz vynikající zamyšlení Karla Pacnera v Reflexu i na NP), ale tento východní vítr si u nás našel vděčné prostředníky – server Aktuálně.cz .

Ten, kdo v tamní redakci vždy první zvedá prapor pomluv, tentokrát proti TOP 09, je osvědčená borkyně levicové propagandy Sabina Slonková. Nejprve v článku Sponzor TOP 09 dříve finančně vypomáhal bossům podsvětí upozorňuje na to, že sponzor TOP 09 vypomáhal „bossovi Mrázkovi“ tím, že zařídil úvěr pro SETUZU. V následujícím článku pak pod sugestivním názvem Největší mecenáš TOP 09 chce po státu miliony dává sponzoring TOP 09 do souvislosti s tím, že se firma sponzora soudí se státem o desítky milionů a tak, svatá prostoto, Kalousek tento sponzorský dar získal proto, aby ovlivnil soudy ve prospěch této firmy.

Následuje potom již tolikrát opakovaný scénář. ČSSD s Paroubkem a Zaorálkem svolává tiskovou konferenci, kde na základě těchto pomlouvačných článků vyzývá Kalouska k rezignaci. Symbióza je tak dokonalá, že se již zcela jistě nejedná o náhodu. Aktuálně.cz, tato hlásná trouba české postbolševické levice, je vždy na přání Lidového domu připravena „objevit“ patřičné důkazy. V kauze „Toskánsko“ to bylo zase například sdělení o tom, že smlouvu o pronájmu vily podepsal člověk, který je „nedůvěryhodný“, protože jeho údajný partner byl v USA odsouzen za podvody.

Nedávno jsem tu psal i o dalším borci levičácké propagandy Petru Holubovi z téže redakce. Je to právě tento odborník, který „počítá“, o co kdo přijde tak zvaným Janotovým balíčkem, a, jak plyne z nadávek v diskusním fóru, nalézá vděčné čtenáře. Je to právě Holub, který svými „odbornými“ články vytváří cíleně a systematicky atmosféru „zlodějského státu“. Tento pán se dokonce neobtěžuje ani tím, aby opravil evidentní omyly ve svých příspěvcích, kterými krmí nadšenou levičáckou čtenářskou obec. Stále se tak můžeme dočíst v jedné jeho stati o tom, že za krach zdravotní reformy jsou odpovědné krajské reprezentace ODS (ODS ostatně může podle Holuba úplně za všechno).

Je možná z určitého úhlu pohledu dobře, že provokace MfD na téma stranického sponzoringu dokázala, že i kovaní soudruzi z KSČM podléhají lákadlu peněz a leccos zařídí. Zřejmě už nastal čas, aby se na hospodaření ČSSD podíval někdo pod drobnohledem a očima Sabiny Slonkové. Stamiliony, které bezesporu ČSSD za agitku k volbám, které posléze sama zmařila, utratila, by stálo zato důkladně zmapovat. Rovněž tak i kampaň Zubov(ov)é. Při troše snaze a fantazii a la Slonková by to pro ČSSD určitě dobře nedopadlo.