19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

MÉDIA: ... a nejhlouběji vidím nenávist

To napsal komunistický básník Jiří Wolker v básni „U rentgenu“, a mne tak nějak v posledních dnech napadlo, že básníci, byť levicoví, mají mnohdy pravdu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 1.10.2015 8:47

Výborný článek.

O úrovní těch "láskou prodchnutých" opravdu svědčí už jen to trapné šťourání se v tom, ve které restauraci se president Miloš Zeman rozhodl jíst.

Ostatní "zpravodajství" tuto úroveň nepřekračuje.

M. Prokop 1.10.2015 9:07

Re: Výborný článek.

V lepším případě to byl blbý nápad, s tou ruskou restaurací.

President prostě není (tedy, neměl by být) Pepek Vyskoč, který zapadne do první putiky. Co dělá, má svůj symbolický význam. Pokud to neví, je blb, pokud na to sere, škodí.

Š. Hašek 1.10.2015 9:15

Re: Výborný článek.

Nevyznám se dostatečně v Novém Jorku, abych hodnotil úroveň "putyky" kam šel president.

Zítra si jdu do ruské prodejny pro pár mlsností/potravin, které jinde nekoupím ...........

Nevím jak Vy, ale obecně si hledám informace již dávno jinde a veřejnoprávním poskokům/babišnovinářům přestávám věřit i tečku nad i. Někdy mám pocit, jako když jsem spíš hledal informace na Hlasu Ameriky.

Vy to vidíte jak?

Z. Baldova 1.10.2015 9:58

Re: Výborný článek.

Jakpak Vy se muzete vyznat New Yorku kdyz jste byl nejdal chotehulkach u Prahy huculo

M. Prokop 1.10.2015 10:20

Re: Výborný článek.

Nejde o úroveň, jde o provedení. Holt co president činí, má svou symboliku, v tomhle případě nevhodnou. Skoro by mne zajímalo, co na to Kmoníček, silně se tomu vyhýbá. Protože rád ho nemám, ale vím, že je dost chytrý.

Informace si hledám také všude možně.

L. Bouše 1.10.2015 12:26

Re: Výborný článek.

Máte pravdu, že jednání každé hlavy státu má svou symboliku. Proto Zemanova návštěva byla symbolickým vyslovením podpory ruské pomoci syrské vládě s likvidací islámských teroristů. V Sýrii se nyní bojuje i za osud Evropy, aby nedopadla, jak mají s námi Američané v úmyslu.

M. Prokop 1.10.2015 14:31

Re: Výborný článek.

Tak doufejme, že vyrazí s puškou v ruce, s oněm v srdci podporovat přímo do té Sýrie.

Já si raději dopřeji ten americký úmysl, pamatovav onen ruský.

M. Vondráček 1.10.2015 8:44

pane Vlku

Mluvíte mi z duše . Díky za článek ...

J. Ráž 1.10.2015 8:39

Pane Vlku, skvělý článek

Jak bylo naznačeno v "Glosách" Dr. Macka: Poslouchat Šostakoviče, číst Bulgakova, potají jíst kaviár....to ještě jde. Ale jít do ruské restaurace a najíst se tam zcela veřejně, když je ve městě tolik podniků rychlého občerstvení, tak to je přes čáru!

Š. Hašek 1.10.2015 8:47

Re: Pane Vlku, skvělý článek

Dobrá poznámka!

M. Prokop 1.10.2015 9:09

Re: Pane Vlku, skvělý článek

Pokusy o vtip jsou různé. Tenhle vtipálek naštěstí není president, i když, ve srovnání se současným by to asi nebylo horší.

V. Heidlerová 1.10.2015 8:36

Zase zklamání nad článkem

V článku jsou i jisté nepřesnosti - např. i u nás v provincii jsme se ze sdělovacích prostředků dozvěděli, že p. Merkelová do Moskvy na oslavy konce války pojede, ale o den později. My, stará generace, máme utkvělou představu, že president má být také morální autorita, vzor pro občany, jeho slovo má mít váhu nejen pro čtvrtou cenovou skupinu. Nedivte se potom, že si občas část veřejnosti ráda přisadí na "hlavu státu", která je ostudou této země.

M. Prokop 1.10.2015 9:09

Re: Zase zklamání nad článkem

Asi tak, ano.

Z. Baldova 1.10.2015 10:01

Re: Zase zklamání nad článkem

Souhlas

M. Štěpánková 1.10.2015 7:56

zábavná diskuze :-D

to vám teda povím. Víte, chtěla bych v pozici Klause nebo Zemana vidět vás :-D Všichni jsme jen lidi, nezapomínejte na to. A chybovat je lidské, byť čekáte, že hlava státu vždy zachová to správné dekorum. Navíc jsou všem na očích, takže jejich chyby jsou zveličeny. Zamyslete se nad tím. Popravdě....pro mě je politika pouze volba jen mezi menším a větším zlem, takže se politiků opravdu zastávat nehodlám. Klaus je pro narcistický fouňa a Zeman zase alkoholický dědouš, ale on Havel taky nebyl svatý, jen ho všichni zřejmě uctívali natolik, že se ho nikdo nesnažil pošpinit jeho lidskými chybami, ba naopak. A tatíček Masaryk? Ten už se nikdy vrátit nemůže, protože doba se změnila a možná bychom se divili, kdybychom se mohli vrátit do jeho časů. Třeba si ho také příliš idealizujeme.

Ale věřím tomu, že zmíněný Zeman i Klaus nejsou vůbec hlupáci, byť se nás tisk snaží přesvědčit o opaku. A taky věřím tomu, že ať jsou jací jsou, tak pro zemi dělají víc než ta zbývající banda u koryt. A kritizovat Zemana za vztahy s Ruskem? Sorry ale to je nebetyčná blbost. Nemusíte mít Putina rádi, taky nemám ráda komunismus a vše co tím zavání, ale tady svým způsobem pracuje předsudek z dob minulých. Navíc EU se poslední dobou chová jako naprosto příšerný diktující neomylný režim, kterému jsou voliči víte kde... Co pro vás dělá USA?? A  jsou bohužel důležitější velmoce než USA a Rusko? Copak toho máme tolik na výběr? Ani jedna strana není zrovna výhra....

M. Prokop 1.10.2015 9:10

Re: zábavná diskuze :-D

Zeman je větší "narcis" než klaus.

M. Moravcová 1.10.2015 12:36

Re: zábavná diskuze :-D

to jste jí to dal.

M. Štěpánková 2.10.2015 7:51

Re: zábavná diskuze :-D

:-D no to teda :-D

J. Švarda 1.10.2015 6:17

Špína médii se odhaluje stále víc

Ukazují se bulvární novináři, kteří neumějí nic než sbírat drby a pomlouvar. Nejsou to lidé z bulváru, ale zneuznaní povaleči z Pražské kavárny, kteří jen opakují své naučené fráze. Prostě špína pod rouškou čistých myšlenek. Pane Vlku máte 100procent pravdy.

P. Maleček 1.10.2015 7:02

Re: Špína médii se odhaluje stále víc

Inu, tonoucí se Vlkova stébla chytá....

Ale nutno ho pochválit, že přes své tonutí v Zemano-Klaousovské bídě, v úctě před pražskou kavárnou napsal ji s velkým P!

J. Kovaříček 1.10.2015 5:23

Zase jenom blábol.

To co tu pan Vlk předvedl je zklamávající. On, neomylný, tak razantně napadá jiné, ale fakta pomíjí. Inu byla by mu v cestě. Ten Klaus tu tužku opravdu zcizil, a nebyla to obyčejná propisovačka, jak lhal v Brně. Z toho si dělali legraci australští komici - bude zvýšeno cestovní pojistné do Čech, tam krade i president! Alespoň tím uvedl svůj národ na světovou scénu! O jeho povedené privatisaci také pan Vlk asi nemá šajnu. Zeman je kapitola také povedená. Pan Vlk viděl jen virózu, asi jí trpí také. Divím se, že Neviditelný pes takové propagandistické texty přijímá, ztrácí tím na věrohodnosti. Otec pana Vlka měl, jako správný revolucionář, vědět, že revoluce požírají své děti. Komunisté dovedou litovat sami sebe, ale na své oběti jim času nezbývá. Už by s tím měli přestat, je to hanebné.

E. Heusinger 1.10.2015 6:02

Vzteklounku,

na Vás vůbec nezáleží. Plácejte si co chcete.

L. Křivan 1.10.2015 8:04

Re: Zase jenom blábol, pane Kovaříčku !!!

Je starým a běžným zvykem, že pero, kterým politik něco podepsal přechází do jeho majetku. Chápu, že kecáte, jakoby ste to nevěděl, i když se to občas v novinách objevilo. Prostě se vám ten pitomý kec o krádeži hodil. To o vás hodně vypovídá. O vaší inteligenci nebo morální kvalitě.  Václav Klaus se o tuto zemi zasloužil. Kdyby neudělal nic jiného tak už jenom rozdělením Československa. To víc než vyváží i tu nepovedenou amnestii.

G. Kovář 1.10.2015 13:37

Jak nepovedenou?

Jak nepovedenou?

M. Mýval 1.10.2015 9:41

Re: Zase jenom blábol.

Klaus dostal k propisce pouzdro. To znamená, že si ji má po podepsání uložit. Je to zvykem u významných smluv. I když pochybuji, že Němci při podpisu versailleské smlouvy nebo Japonci na Missouri toužili po tom si odnést souvenir. To samozřejmě burani jako revolucionářka Nora nevědí.

P. Vacek 3.10.2015 0:08

Re: Zase jenom blábol.

Klaus pero ukradl a pouzdro tam prázdné nechal šikula.

P. Maleček 1.10.2015 0:54

Vlkův syndrom až v řiťolezectví přecházející

Vlkův syndrom dítěte s jehož otcem - hodným komunistou, protože se dopustil vnitrostranické kritiky, ošklivě zatočili jeho kamarádi ze shora - zlí komunisti, opět naplno propukl. Projevuje se tím, že v hrůze z následků postižený odmítá jakoukoliv kritiku těch nahoře. A dokonce se pouští, faktům navzdory, do jejich až zoufalé obhajoby.

Klaus se Zemanem bezesporu mají svá dílčí pozitiva (byť je těžké, stejně jako u pozitiv stáří, si na ně vzpomenout), ale ty jsou těžce převážena negativy, které státu a jeho občanstvu svými činy a slovy přinesli a přináší. A to hlavně jejich příchylností k těm co přes politiku plundrují státní kasu (nejen legalizací korupce opoziční smlouvou) a pak jejich společným obdivem k asijským diktátorům s vysokoblahorodím Putinem v čele.

Zde by vševěd Vlk, díky svým bohatým znalostem a kontaktům mohl přispět k diskuzi zda příchylnost těchto dvou pánů k sobě i k výše uvedenému nepochází z jejich působení v Prognostickém ústavu. Ten, jak to čím dál víc vypadá, byl především přípravnou, kde agenti KGB-STB chystali svůj nekrvavý přesun z moci násilně-totalitní na tu "demokraticko-ekonomickou".

To by však páně Vlk nesměl trpět oním syndromem strachu z kritiky místních mocných přecházející až do análního turismu, jak nám v tomto textu předvedl.

J. Brunner 1.10.2015 1:27

Re: Vlkův syndrom až v řiťolezectví přecházející

Jste jen hloupá, upovídaná nula.

J. Lancik 1.10.2015 2:00

Re:Kazdy to vidi jinak

Pan Machacek napsal o pres. Zemanovi clanek v Lidovkach. Tam pise neco uplne opacneho nez pise pan VLK o plkach z restaurace "Na Ruzku", na priklad: Pres. Zeman je soudem usvedceny lhar". Tohle je nade vsi pochybnost prokazatelne. Mam obema poslednim prezidentum za zle jejich zpraseni statniho uspodaradani, jejich ahistoricky od Gottwalda okopirovany odporny paskvil 14 kraju, misto majestatniho zrizeni zemskeho. Pritom toto slibilo usneseni tehdy jeste federalniho shromazdeni z roku 1990 ktere prohlasilo zruseni zemskeho zrizeni a zeme moravskoslezke za protipravni a slibilo napraveni. Klaus a Zemen to napravili jak svina branku.

T. Czernin 1.10.2015 4:12

Ehm, ehm...

von tuhle Honzík Macháčkovic sepisuje ledacos. Inu, snaží se zasloužit si své stříbrné...