25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

MAĎARSKO: Kouzelné formulky v praxi

Víte, co je to „hybridní režim volební autokracie“? Já taky ne. Pokud je to označení pro demokratickým deficitem postiženou Evropskou unii a její orgány, pak na tom možná něco je, ale zní to přeci jen nějak komplikovaně. Asi jako šém k probuzení Golema, formule, na kterou by nikdo nepřišel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 19.9.2022 17:37

Jsou tam chyby, sorry. Jednoduse receno, jste prilis zaujaty a predpojaty. Vy si to asi predstavujete tak, ze kazdy Nemec, samozrejme jsou vsichni bohati a zamozni, proste mimochodem vytahne jednou za rok kesenu a udrobi milostive almuznu, dve stovky na sve chudsi sousedy.... To je samozrejme blbost. Nemecko je mozna bohaty stat, ale obcane jsou casto chudi. V jinych EU zemich je tomu naopak.

D. Laurencikova 19.9.2022 17:23

Kdyz jsem prijela pred par desitkama let do Nemecka, videla jsem jasne ten moralni rozdil. Nikdo me tam napriklad nikdy neokradl - dovedete si to predstavit? Nidko me nidky nediskriminoval, neurazil, nepodrazil... Spolecnost na vyssim vyvolovem stupni nez ta, odkud jsem prisla, kadopadne. Maji i svoje spatne stranky, saozrejme. Napr. tu "Obrigkeitshörigkeit" a v posledni dobe ten "Helfersyndrom", to je strasne, stejne jako ta zachrana pocasi.

Ja si take myslim, ze by Nemci nemeli do teto EU platit a doplacet na ni, ona jim to opravdu neoceni! Zbavili se svoji vynikajici meny ve prospech jakesi "liry", kterou ted musi stale zachranovat, do duchodu jdou nejpozdeji v EU, maji nejvetsi odvody do socialnich systemu a nejmensi duchody... Jsou take v Zapadni Evrope ti nejchudsi. Tech "par drobaku", kterymi tak pohrdate, by se daly vyuzit jinak. Jsou hloupi, mate pravdu. ;-)

E. Hlinovský 19.9.2022 16:09

Nemecko se nerozpada proto, protoze kazdy Nemec da dve stovky jednou rok do rozpoctu EU, ty si mohou klidne nechat na sve silnice a stejne to nebude na tech silnicich videt, protoze Nemecko je zkorumpovana bananova republika. To je videt vsude - Flughafen Berlin, Hauptbahnhof Stuttgard, Filharmonii Hamburg, Stammstrecke München, Corona Masken ... WireCard. Jenom Nemci si to nechteji priznat. Krom toho jsou neschopni organizatori - v NDR utopili 2 BILIONY a vysledek - nejhorsi transformace a privatizace z celeho vychodniho bloku. Tech par drobaku do EU kasy pricinou upadku Nemecka nejsou. Jsou proste neschopni a pomateni a maji plne kalhoty pred tim kritizovat vrchnost, stejne jako v cele jejich historii, boji se rikat, co si mysli. O jejich CO2 ideologicke pomatenosti skoda mluvit.

V. Novak 19.9.2022 15:24

A přesně výsledky těch voleb jsem citoval: https://de.wikipedia.org/wiki/Reichstagswahlen_in_Deutschland#Ergebnisse_1919_bis_1933,

profesionální historičko...

L. Novák 19.9.2022 14:15

Na tyhle žvásty chodíte kam? :-P

D. Rakous 19.9.2022 11:41

Thomas Piketti: ČR je krmelec Evropy (v celková bilanci má dáti - dal) cca 1:4. O něco lépe na tom je PL, H, SK. Dotace je perverzní global. nástroj, deformující a podmaňující si státy a jejich ekonomiky, k tomu výborný korupční potenciálj, umožňuje i rozhledny, golf.hřiště .... a odklony. To se pak těžko Loutkářům odmítá. Neúročené úvěry nejsou v tomto směru pro EK tak výhodné, i místní mafie mají to kradení těžší - úvěry se musí navíc splácet.

Ekonomické polistopadové zločiny by měly být nepromlčitelné! Ve státní kase chybí rozdíl mezi původním stavem a zůstatkem po prodeji/ privatizaci, atd. Peníze jsou vždy dohledatelné, je-li zájem a když je nehledají ti, kteří je zároveň zašantročili.

Kabala bez svých medií by byla jako chobotnice bez chapadel. Také je pro nezávislý stát nutno mít svoji skutečnou Národní banku a ne Centrální.[>-]

D. Rakous 19.9.2022 11:03

V.Orbán a H se vymklo a vzepřelo souč. Kabala linii, kterou realizují jimi dosazené, nepříliš bystré loutky. Izolovalo bílého koně Domu Sion a Domu Rothscild G.Sörose a jejich nástroje jako NOG, OSF, LGBT....... a také jejich hlavní nástroj/zbraň - media. Media vytvářejí nejen politické vědomí, vnucují nebo likvidují politiky dle potřeby.

D. Rakous 19.9.2022 10:53

EU-EK vedou vybraní neschopní a neinteligentní lidé, viz např. UvdL, která se osvědčila v předchozích fcích a podělala na co mohla-viz Wehrmacht. Úkolem EU/EK je pravý opak než prosperita, projekt cílený na omezení konkurenceschopnosti Evropy, jejích států. Cui bono? Po ovoci poznáte je! Sledujte toky peněz. A vše je jasné. Czech First![>-]

M. Krátký 19.9.2022 10:15

Už aby !!!!!!

D. Laurencikova 19.9.2022 9:37

Pani Rybnicka sama sebe nepovazuje za cloveka, ale za "osla na NP". Proc jste se vlastne tak branila, kdyz jsem vam jednou spontanne napsala, ze jste blba?

D. Laurencikova 19.9.2022 9:29

Vy jste dobry! To, ze nekdo plati jeste vic neznamena, ze Nemci neplati jak mourovati. Vubec neznam v nemecku diskuze, kde by Nemci usilovali o to, mit vetsi rozhodovaci prava. Kazda kritika stavu, kdy Malta ma stejny hlas jako Nemecko, je rychle udusena, pokud vubec nekde zadoutna. K tomu profitovani bych rekla jenom tolik, ze nemecka infrastuktura je cim dal rozpadlejsi, zatimco v okolnich zemich cim dal lepsi a modernejsi. Mozna mi chyby znalosti, jake mate vy. Ale vidim kolem sebe a muzu srovnavat. Nemecko pred 30 lety a Nemecko dnes, to se proste srovnat neda. Cesko ostatne take ne. Cesko je dnes v mnohem ohledu dal, nez Nemecko, pres vsechen narek, jak "Nemecko nikdy nedohonime". Mozna mate pravdu a Nemci z Evopy straasne profituji. Nemecky bezny obcan, ktery odevzda pres polovinu sveho vydelku na dane a socialni vydaje, to ale nikterak nepocuje. ;-)

J. Plzák 19.9.2022 9:22

Ejhle, soudě podle množství diskusních příspěvků, čte panstvo už i Jakla.

Vzdor tomu, že je to přeci Klausův podržtažka.

J. Plzák 19.9.2022 9:17

Pokud EU a její mediální slouhové do zpitomnění opakují, že Maďarsko je nedemokratický stát, pak by měli i uvádět konkrétní příklady této nedemokratičnosti. To se neděje a tak mnoho zdejší omezenců jen opakuje to, co se dozvědí četbou takových neumětelů jako Honzejka, Peheho a dalších soudruhů.

L. Novák 19.9.2022 0:20

Tady je názorný příklad, jak si Německo pod vládou zelených magorů a socialistů zlikvidovalo nejmodernější a zcela novou elektrárnu na uhlí. Moorburg. Jeho historie:

https://oenergetice.cz/nemecko/vattenfall-chce-nemecku-odstavit-svou-nejmodernejsi-uhelnou-elektrarnu-moorburg-sesti-letech-provozu

https://oenergetice.cz/nazory/elektrarna-moorburg-symbol-energiewende

https://iuhli.cz/vattenfall-nechce-obnovit-provoz-elektrarny-moorburg/

L. Novák 19.9.2022 0:17

:-)

J. Karza 18.9.2022 22:47

On ani nikdy pořádně nezačal. Tento kdysi nadějný projekt uspořádání zahraniční politiky evropských velmocí se ukazuje stále více jako neefektivní. Je už v poslední fázi své existence. A jako neefektivní bude brzy opuštěn. Velmocemi v první řadě. A pak všemi. Nebude to nepodobné rozpadu Východního bloku.

J. Jurax 18.9.2022 21:33

Nesporně. Gottwald taky, Angela Merkelová též!

Akorát paní z Leyenu co šéfkomisařka EK ne ... :-)

J. Jurax 18.9.2022 21:29

Ale to je chyba, zužujete si obzory ... :-)

J. Jurax 18.9.2022 21:28

Vy se máte za jedovatého štíra? :-)

Vlastně, když adorujete peachoviny z brusele prýštící, nebylo by to nepřípadné ... :-)

J. Jurax 18.9.2022 21:23

No no, nedodržuje EUropské hodnoty a neposlouchá rozkazy z brusele. A remcá! Ba i odporuje!

Vzpurné gubernie nutno ztrestat, aby se to nerozmohlo!

EU si rozvracet nedáme!

Mít v bruseli na hraní vojáčky, bylo by možno uvažovat o internacionální pomoci.

J. Jurax 18.9.2022 21:14

Ehm ... ale Vy se, ač též perlíte na NP, se mezi ony osly, resp. gender správně oslice, jistě sama nepočítáte?

Zas na druhé straně můžete počítat s tím, že se s jistotou nalezne nenulová množina diskutérů na NP, kteří Vás za tu oslici budou mít. To už je riziko otevřených necenzurovaných fór ... :-)

E. Hlinovský 18.9.2022 21:11

Vidím, že jste nepochopila. Platba 250.- € za rok tj. kolik zaplatí každý Němec, to má daleko k tomu "platit jako mourovatý", jiní platí ještě víc. Přesto Němci mluví, jako by jejich dvěma stovkama ročně živili zbytek EU a proto mají nějaká větší rozhodovací práva. Jen o to mi šlo. Němci skutečně profitují z EU ekonomicky nejvíc, těch pár drobáků, co to každého Němce stojí ročně příspěvek SRN do fondů EU, je proti tomu nic. Nerozumíte tomu, zřejmě proto, že vám chybí znalosti z ekonomie.

J. Jurax 18.9.2022 21:05

No jo. EU se séře do věcí, po nichž jí kulové.

Naopak buďtež odstraněny dotace na fotovoltaiku.

E. Hlinovský 18.9.2022 20:40

Francie a Německo touží stát se společně světovou velmocí, to bylo možné jen vytvořením EU. Teď jim do toho elegantně USA hodily vidle (Nato) a rozdělily Evropu aspoň na jednu generaci. Tím také skončil projekt EU jako velmoc.

E. Hlinovský 18.9.2022 20:07

Ekonomický projekt, který je založen na racionalitě vzájemně výhodné výměny, nedává prostor k vyprofilování se těm tisícovkám zbytečných ideologických parazitů a na nich zase parazitujících mediích a neziskovek a paláců plných úředníků sčítajících hodnoty CO2 ... EU se rozmlátí právě zase o tu ekonomickou iracionalitu. Rozpadne se zpět na národní státy, jejichž zničení věnovala nesmyslně většinu své energie.

D. Laurencikova 18.9.2022 19:47

Ja nerikam, ze by meli nejvic rozhodovat, to jste rekl vy. Proste plati jak mourovati, jestli jako prvni nebo jako druzi.... To pro me nehraje vubec zadnou roli. Nemci zaplati do EU vic nez z ni dostanou, punkt. Kdyby se EU rozpadla, zustaou navic sedet na svych pohledavkach z Targetu 2, ktery cini pres jeden bilion Eur. Takze, kdo tady profituje z EU ze vsech nejvic? Nemci, jak si sami namlouvaji?

J. Urban 18.9.2022 19:41

To mate jednoduchy. Z povodne ekonomickeho projektu (byt strejchnuteho politikou, ale tehdy jeste ne tou gryndylovou a imigracni) se stal projekt politicky a posleze projekt ideologicky - a ten opravdu narok na preziti nema, bud bude znicen zvnejsku (konkurenci) nebo se zhrouti sam - nebo to bude kombinace obojiho

L. Novák 18.9.2022 19:40

Předložil jsem vám aktuální informace o praktikách EU/EK, ale to jsem asi přecenil vaše schopnosti číst a porozumět problematice, o níž je ten text i agitace v ČT. Tak nic, zapomeňte na to... :-P

J. Urban 18.9.2022 19:39

coz o to, on zit bude, ale za svoje nechce, tak uz Uhrove lezou ke krizku, aby neprisli o miliardy z EU - no, vono se nakonec ukaze, ze je Organ zodpovedny politik a zadny populista;-D

D. Laurencikova 18.9.2022 19:35

Hitler se dostal k moci demokratickymi volbami v roce 1933. To vy jiste jeste pamatujete. Co z toho pro vas vyplyva, mely by se zrusit volby?