25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Víme toho už tolik...

První zmínky o koronavirové infekci (rok výroby 2020) přicházely již v průběhu ledna letošního roku. Já jsem byl ve slovenské televizi TA3 na nemoc covid-19 prvně tázán v prvních dnech února.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Carina 3.6.2020 13:17

Hezké. :-)

V. Církva 1.6.2020 20:31

Tak co se týká outsourcované výroby z Číny, že se teď vrátí si moc nemyslím. Ale vím, že jestli se včas nevrátí, bude to právě v konečném důsledku dražší. Že by i Klaus který si jinak váží vzdělání podceňoval coje to know-how?

O. Uživatel 1.6.2020 19:39

Uživatel požádal o vymazání
P. Manda 1.6.2020 19:17

Lékař nepomohl ? Nebo jste tam nebyl ?

P. Victorin 1.6.2020 19:06

P. Brich = dnes zde jako 100% Troll č. 2 zřejmě chystá seberealizaci typu tzv. Coprolalia /užívání obscénních nebo jinak nechutných výrazů/...

P. Victorin 1.6.2020 18:51

Pí Moravcová - chápu, že od mužů, se kterými se celoživotně stýkáte, nejste uvyklá na zdvořilé jednání...

P. Victorin 1.6.2020 18:46

Pane Chodovský, patrně jste z důvodů zřejmě psychického rázu, zcela přehlédl, že se zde dnes již 2x poměrně rozsáhle seriózně vyjadřuji k předmětnému článku, zatímco zdejší trollové se seberealizují zcela jinak. Prioritně napadají diskutéry s jim nekonvenujícími názory, což já zcela zásadně nečiním, pokud nejsem nucen se vám podobným Trollům zde bránit... Pochopeno?

P. Victorin 1.6.2020 18:36

Trolle A. Nový - ukázněte se vůči intelektuálně vás převyšujícímu diskutérovi! Pochopeno?

P. Victorin 1.6.2020 18:34

P. Brich = 100% Troll, tzv. agresivně primitivního typu.

P. Victorin 1.6.2020 18:28

Pane A. Nový - objektivně zde jste pouze 100% Troll, ale tzv. intelektuálního typu... Pochopeno?

P. Victorin 1.6.2020 18:09

Vážená pí Varadinková - velmi si vážím Vašeho názoru! Z hlediska zdravotních a národohospodářských zájmů je Váš názor naprosto správný a zasluhuje plnou podporu. Pouze z hlediska, řekněme "lidského soucitu", má význam neodporovat staříkovi, celoživotně až chorobně toužícímu stát se celosvětově respektovaným "tržním makroekonomem", jak vysvětluji ve zde výše uvedeném příspěvku... Přátelsky zdravím!

P. Victorin 1.6.2020 17:54

/dokončení/

Exprezidentovo prohlášení v dnešním článku - "Ekonom ve mně, atd... /citace/", je až dojemným vyjádřením umanuté staříkovy celoživotní snahy, vsugerovat svému okolí, že je "rodilým", t. j. vpravdě "geniálním tržním makroekonomem".

Shrnutí a závěr: Cílem tohoto příspěvku není vysmívat se staříkově dojemné snaze o zvýšení úcty okolí k jeho "makroekonomické tržní genialitě", která je u realisticky uvažujících občanů přirozeně naprosto marná, nýbrž přispět k pochopení, co neustále mimořádně ctižádostivého staříka niterně trýzní.

Závěrečné odborné doporučení proto zní - prof. Ing. Václavu Klausovi, CSc., dr. h. c. mult., zásadně nebránit ve spisování sebeoslavných traktátů a neodporovat jeho názorům, avšak v sebezáchovném národohospodářském zájmu jej rozhodně nepřipouštět k žádnému praktickému rozhodování, protože "Jeden Kožený občanům nešťastné ČR úplně stačil!"

P. Victorin 1.6.2020 17:52

Psychologická sonda do nitra "Ekonoma ve mně", aneb "Jeden Kožený úplně stačí!"

K dnešnímu článku prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult., jsem obdržel nevyžádanou profesionální psychologickou sondu, kterou po zestručnění zdejší čtenářské veřejnosti tímto předkládám.

Exprezident neustále obsedantně, egocentricky přesvědčuje spoluobčany, že přestože za reálného socializmu objektivně zdárně absolvoval pouze nevýznamné VŠ vzdělání v oboru prakticky bezcenné, marx-leninské deformované ekonomické pavědy, svou skromnou odbornou kvalifikaci příkladnou osobní pílí a až chorobnou ctižádostí posléze zdárně překonal, a podle svého názoru dorostl ve významného světového tzv. tržního makroekonoma. Nicméně podvědomě jej celoživotně důvodně sžírají pochyby o výše uvedeném, zejména když si je ve skrytu svého trýzněného nitra velmi dobře vědom svého naprostého profesionálního selhání v osudové životní zkoušce, kterou mu dopřál, intelektem jej nedostižně převyšující absurdní dramatik, politický myslitel a tehdy první polistopadový prezident Václav Havel, když jej pověřil přípravou a realizací historické privatizace části majetku zaniklé socialistické ČSSR, příslušející po rozpadu společného státu nově vzniklé, demokratické ČR.

Stále psychicky se užírající, dnes již stařík, občanskou veřejnost neustále usilovně přesvědčuje o své "ekonomické genialitě", protože ve svém trýzněném nitru si je velmi dobře vědom, že v osudové životní zkoušce svých skutečných ekonomických schopností fatálně selhal, když neprozíravě naletěl tržnímu ekonomickému praktikovi, mezinárodnímu finančnímu podvodníku Viktoru Koženému - oproti sobě "klukovi" o 23. let mladšímu, kterému doslova "zobal z ruky", pro pár jeho účelových lichotek a vágní příslib "náležité finanční odměny" za to, když jako ministr financí, co nejvíce spoluobčanů přesvědčí, že právě, do té doby jim zcela neznámému mladému Čechoameričanovi, mají s důvěrou svěřovat své veškeré investiční kupony, protože s ministrovou osobní zárukou perzonifikuje příkladně čestný "Motor privatizace".

Expr

P. Staronový 1.6.2020 16:06

Ovšemže. Nemocnice, technické vybavení a zdravotníci něco stojí a je nutno si na ně vydělat.

Soudruh Kratochvíl to má "zadarmo".

P. Staronový 1.6.2020 16:04

Spíš nepochopil, než přehlédl.

P. Staronový 1.6.2020 16:03

Jednak jste dosud nepochopil, co to ta neviditelná ruka je a co dělá (řešení krizí a pandemií to není), druhak, tržní ekonomika se vyrovná celkem hladce i s krizemi, na rozdíl od socialistické.

Ekonomie není nejdůležitější obor (na rozdíl od ekonomiky), ale to ani nikdo netvrdí. Kdo má o ekonomii ponětí co prase o parketách a chodí mu hlavou socialistické bludy, je jen podstatně chudší než ten, kdo o ekonomice něco ví.

M. Varadinková 1.6.2020 15:57

Přiznám se, že jsem si nevšimla žádných "opovržlivých pohledů orouškovaných na neorouškované na našich ulicích".

Zato registruji opovržlivý pohled autora na "orouškované".

Já obvykle s Klausem souhlasím, ale v těch jeho hloupých výpadech proti rouškám a epidemiologům s ním prostě souhlasit nemohu.

Brát si roušku jako rekvizitu v boji za svobodu považuji za stejně hloupé, jako kdyby feministky podobným způsobem bojovaly za "svobodu od menstruačních vložek".

S. Donát 1.6.2020 14:35

Nějaké 2 - 3 roky zpět jsem četl, že první pokusné balónky proběhly ve Švédsku. Zatím jako iniciativa soukromé firmy, která to začala zavádět. Samozřejmě dobrovolně. Počítám, že se to tam bude pomalu, ale jistě dál rozšiřovat.

J. Kernal 1.6.2020 14:12

Děkuji pane profesore. Hořkost v srdci a nenávist k vaší osobě některým zatenmňuje mysl a osobní svoboda je pro mnohé neznámý pojem.

M. Bednář 1.6.2020 13:53

Je to obráceně. Covid může být smrtelný i sám o sobě. Jiná přidružená chronická onemocnění k smrtelnému průběhu covidu přispívají. Se svým chronickým onemocněním by bez covidu dál žili. Příčina smrti je zde každopádně covid.

O. Buda 1.6.2020 13:27

Nepřemáhejte se, věřte jen tomu, co vás přesvědčilo. VK se to asi nepodařilo, ale "závažné účelové překrucování", ... Vy vidíte překrucování a tušíte nějaký účel? Tomu zase nevěřím já.

P. Brich 1.6.2020 13:19

P. Victorin se v pátek přecpal podmáslím a podařilo se mu to ze sebe dostat až nyní. A rovnou do klávesnice!

S. Donát 1.6.2020 13:19

Vypadá to tak. V tom případě by neměl vynechávat své pravidelné dávky léčiv.

P. Brich 1.6.2020 13:14

No toto! Ten zločinec Vám usiloval o život? Škoda, že neuspěl. Byl by to Váš přínos k záchraně planety.

A. Nový 1.6.2020 13:12

Pane Victorine, chybu u vás, nejen já, shledávám v tom, že se ani v nejmenším nevyjadřujete k tématu článku, nýbrž pouze primitivně agresivně, ovšem domněle "na úrovni a vtipně", napadáte druhého, za vám nekonvenující názor... Způsob vaší seberealizace nelze objektivně pokládat za projev intelektuální, ani mravní vyzrálosti a rozhodně ne, za positivní obohacení zdejší diskuze... Pochopeno?

P. Brich 1.6.2020 13:10

Panu Victorinovi můžete věřit. Nenabízí Vám nic k zahození. Všechny prostředky, které Vám doporučuje, důkladně odzkoušel sám na sobě!

A. Nový 1.6.2020 13:09

Kratochvil je "jen" komoušký blb, který přes Klause vyjadřuje svoji nenávist ke svobodě a demokracii.

P. Brich 1.6.2020 13:04

Covid-19 není nemoc smrtelná jako mor nebo žlutá zimnice. Ale komplikuje mnohem závažnější onemocnění. Takže mnohé z těch, co už nakukovali do pece, tam popostrčil.

O. Uživatel 1.6.2020 12:50

Uživatel požádal o vymazání
M. Bednář 1.6.2020 12:46

Profesor Dušek neřekl, že 60 % úmrtí uváděných ve statistikách covidu nebylo primárně na covid-19. Řekl, že 60% zemřelých na covid trpělo dalšími chorobami. Profesor Klaus se zde dopustil závažného účelového překrucování údajů. Jak potom máme věřit jeho ostatním tezím v článku?