25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Starý pes špatně štěká?

Aby nebylo mýlky, netrápí mne štěkot PSA, ale hrátky, které jsou s námi hrány prostřednictvím matematického modelu, ktAby nebylo mýlky, netrápí mne štěkot PSA, ale hrátky, které jsou s námi hrány prostřednictvím matematického modelu, který je nazýván PES. erý je nazýván PES.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Kubů 3.4.2021 10:37

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/za-zabavou-diky-nesnimatelnemu-naramku-co-planuje-nova-hlavni-hygienicka-148577 (SeznamZpravy, 27.3.2021)

Paní doktorce Svrčinové bych předně doporučil, aby mi (a zřejmě i sobě) odpověděla na dvě jednoduché otázky: Může člověk po očkování proti covid-19 nebo po prodělání této nemoci být infekční a někoho dalšího nakazit ? Ano nebo ne ?

A za druhé: Může člověk, který nemá detekovatelné protilátky proti viru SARS-CoV-2, mít imunitu vůči nemoci covid-19 ? Ano nebo ne ?

Protože v případě pozitivní odpovědi na obě otázky jsou jakékoliv řeči o omezení práv pomocí nějakého kovidpasu jenom nepodložené vyhrožování. A dokud pro takto zásadní omezení občanských práv a svobod nebude opravdu jasný a odborně nevyvratitelný důvod, mohou takové řeči budit podezření na skutkovou podstatu spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy (navíc v době nouzového stavu).

P. Vychodil 3.4.2021 10:25

Pane presidente, jako vždy přesné...problém nepochopení a emotivního odmítání (nejenom) Vašich současných textů k současné epidemii však není jen v limitované schopnosti každého z nás chápat komplexnost problematiky, ale především v psychickém stavu současné populace, která byla většinově dohnána nepřetržitým strašením do stavu, kdy snad kognitivní funkce jsou již vypnuty.

Jeden známý lékař nazval tento stav jako novou nemoc, "lockdown" syndrom:-)

B. Mráz 3.4.2021 9:58

Pane prezidente, jste přesný, srozumitelný, ale bohužel nebudete vyslyšen. Jen relevantní argumenty proti vašim názorům nezazní, protože nejsou.

V. Malá 3.4.2021 9:55

Václave, nech řečí o "psech" na svém týmu a raději převezmi vůdčí roli v Trikoloře od hrobařky a nevůdkyně Majerníkové, vytvoř koalici s SPD a vyhraj podzimní volby. Následně se soustřeď na boj o Hrad, který také musíš jasně a s převahou vyhrát s převálcováním jakýchkoliv kandidátů. Národ Ti věří tak je nezklam. Pamatuj, maminka by si určitě přála aby jsi si se stal opět Prezidentem, funkce pro kterou jsi se narodil a jseš předurčen osudem.VVV

K. Salajka 3.4.2021 15:21

V.K. to dluží nám i Petru Kellnerovi!

J. Matuška 3.4.2021 9:27

Marine Le Penová (52), šéfka francouzského krajně pravicového Národního sdružení (RN), se na podzim vzdá pozice v čele strany, aby se mohla plně soustředit na svou kandidaturu v prezidentských volbách. Ty se uskuteční na jaře 2022.

Le Penová rozhodnutí oznámila v rozhovoru pro list L’Incorrect s tím, že má „vysokou šanci na vítězství“ a že se musí stát „kandidátkou všech, kteří chtějí vést národní boj“. V čele RN by Le Penovou měl nahradit europoslanec Jordan Bradella, dosavadní dvojka ve straně.

Podle průzkumu věří 52 procent Francouzů, že by Le Penová ve druhém kole mohla porazit nynějšího šéfa Elysejského paláce Emmanuela Macrona. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/le-penova-opusti-celo-strany-40355921

"Loutkáři" se postarají, aby k tomu nedošlo!

J. Matuška 3.4.2021 9:28

Omlouvám se, patří pod Astona...

P. Lenc 3.4.2021 9:27

Díky za tento článek, ovšem proněkteré bude "naprosto nepochopitelný".Nemluvě o tom, napsal ho "ten Klaus".

P. Černý 3.4.2021 9:26

Žvásty z Marsu. To se nedá číst.

Se PSEM si pan ministr Blatný hrál jen tak dlouho, jak dlouho působily účinky protiepidemickych opatření, která po katastrofě způsobené předchozím bezhlavým rozvolněním prosadil jeho předchůdce ve funkci.

Pak, když se počty nakažených a mrtvých, začaly hrozivě a katastrofálně zvyšovat, pan Blatný prohlásil, že jediným kritériem je pro něho od nynějška vytíženost nemocnic.

Odborníci na epidemiologii to nazvali nepřiznaným promořovaním. Já si spíš myslím, že jde spíše o univerzální metodu, kterou obvykle nazýváme 'cesta nejmenšího odporu'.

Tou cestou, která se nejméně brání, je české zdravotnictví. A to je možná špatně. Možná, kdyby u nás zdravotnický personál méně léčil a více protestoval, možná bychom měli více karantén, ale zato bychom možná neměli deseti násobné počty nakažených s mrtvých na počet obyvatel v porovnání se sousedním Německem.

A když je řeč o těch zemřelých, tak zatím jich prý nemáme jen 25 000. Když se započatou například ti, kteří se vyléčili z infekce a zemřeli na její následky, ty počty mohou údajně dosahovat až 40 nebo 50 tisíc. To je cena (vedle ekonomických následků poloprisnych, zato nekonečných lockdownu), kterou jsme zaplatili mimo jiné za žvásty klausovskych prodavačů vlažné vody.

K. Šubrt 3.4.2021 10:11

Co jiného můžete čekat od Jájínka Vašíka z Vinohrad kde vyrůstal bez teplé vody ? Přesto se stále najdou tací co mu ty "žvásty" zobou a považují ho za neomylného a všehoznalého. Nebojte, dříve či později mu spadne hřebínek. I na něho dojde a nebude to zas tak dlouho trvat. Čím více se bude angažovat a snažit o návrat na výsluní politické scény, tím bolestivější pro něj bude neúprosná realita.

O. Uživatel 3.4.2021 11:34

Uživatel požádal o vymazání
P. Černý 3.4.2021 12:16

Dnes už jen s nostalgickým úsměvem můžeme vzpomínat na doby, kdy zmíněný pán ve funkci ministra financí pomáhal prosazovat originální socialistické metody zavádění ryzího kapitalismu bez přívlastků.

Dělo se to například tak, že původně státní podniky byly systematicky (zato však bez odpovídajícího právního rámce a fungujícího kapitálového trhu) připravovány o vlastnickou kontrolu a doslova ze dne na den znehodnocovány mimo jiné tak, že jejich akcie byly (zcela nebo částečně) rozměněny na drobné a rozdány chudým.

Tehdy o něm například v (Rudém) Právu vycházely komentáře a rozhovory nenápadně připomínající, že pan ministr s rodinou obývá třípokojový byt v paneláku, a že v garáži mají Škodu 125, přestože pan ministr a později předseda vlády už (škody) působí v celostátním měřítku.

Bylo to možná ještě v době, kdy pan ministr vyhlásil konvertibilitu české koruny směňované ve (v podstatě) fixním kursu na úrovni používané kdysi socialistickými a nyní již kapitalistickými veksláky. Připravil tak podmínky pro měnovou krizi v roce 1997 a znehodnotil úspory, a to vše v zájmu hladké a rychlé přeměny české ekonomiky na něco, co je dnes poeticky nazýváno montovnou.

Kdo ví, z čeho tohle všechno vyplývá. Je to ztráta schopnosti vnímat realitu? Nebo přesvědčení, že mu nepoučitelní čeští blbci vyzobou z ruky, cokoli jim předloží? A záleží na tom ještě?

J. Oldfart 3.4.2021 10:28

blbče ...

P. Lenc 3.4.2021 10:36

Neurážejte klasické blbce, ti jsou chytřejší.;-D

P. Manda 3.4.2021 11:31

jo, správně je to pablb

S. Kubů 3.4.2021 10:55

https://echo24.cz/a/SbEd3/epidemie-ustupuje-pomalu-naplnuji-se-varovani-odborniku-o-polovicatych-resenich

K tomu snad jenom, že pan doktor Petr Smejkal má atestaci z infekčního lékařství, nikoliv z hygieny a epidemiologie. Takže takhle je to s těmi nevolenými „odborníky-nestraníky“ a za druhé: Na základě čeho se domnívají (vulgo „jakpak to vědí“), že vývoj „epidemie“ s jejich OPATŘENÍMI vůbec nějak souvisí ? Jak vědí, že kdyby se všechny děti do školy vrátily třeba hned, že by se riziko vůbec nějak zvýšilo ? Vždyť ty děti stejně imunitu vůči SARS-CoV-2 získat musejí a covid-19 u nich probíhá mírně nebo asymptomaticky (a je to potom vůbec covid-19?) – a učitelé jsou jistě už dávno proočkováni, resp. mohli a měli být. Jak vědí, o kolik % by stouplo riziko, když by se 12.4. do škol vrátili i maturanti a děti do školek ? Jak to souvisí s magickým číslem „R“, o kterém se sám pan profesor Dušek opakovaně vyjádřil v tom smyslu, že jde o ukazatel vypočítávaný (který je závislý hlavně na počtu provedených testů, tj. fakticky pofidérní – jistě uvidíme, že po Velikonocích toto „R“ vzroste, protože se po nich bude testovat víc, nežli v těchto dvou zkrácených týdnech) ?

Ale to je stejné, jak s otázkou, o kolik by se zvýšilo riziko, kdyby na Velký pátek byly otevřené obchody nebo kdy byl zákaz vycházení třeba až od 23:00.

Ale vždyť - tohle už jsme tady měli..! Tehdy se tomu říkalo, tuším, vědecké řízení společnosti (alias avanturismus).

P. Černý 3.4.2021 11:14

Podobné otázky mohly být opodstatněné loni na jaře.

Nyní už máme empirické důkazy, že omezení kontaktů a dodržování nadstandardních hygienických opatření šíření epidemie skutečně zpomaluje.

S. Kubů 3.4.2021 13:54

Koincidence nebo časová korelace (souběh) ještě není důkaz kauzality (příčinnosti).

Každopádně současná "vlna" začala brzdit už koncem února, nejvyšší počet "záchytů" (při vší problematičnosti tohoto ukazatele) byl 3.3. a nejvyšší počet pacientů s covid-19 na JIP byl skoro přesně dva týdny poté (16.3.2021). Takže hovořit něco o účinnosti lockdownů nelze ani při nejlepší vůli... A už vůbec ne, že PRÁVĚ PROTO se dneska nedají "OPATŘENÍ" zavedená od 1.3. zrušit.

Zdroj: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19#hospitalizace

V podstatě totéž se dá říci o "vlnách" předchozích...

P. Černý 3.4.2021 14:13

Z pohledu statistiky korelace různých událostí souvisí mimo jiné s těsností jejich závislosti (chcete li mírou pravděpodobnosti této závislosti).

Pokud je zřejmá věcná souvislost (daná způsobem přenosu patogenu) potvrzena statisticky a rovněž vývojem v jiných zemích, pak ji za důkaz přijme i soud.

P. Černý 3.4.2021 14:18

Zapomínáte na lidský faktor. Na míru s jakou berou občané protiepidemicka opatření vážně. Tuto míru ovlivňuje řada okolností. Jsou to například zprávy z nemocnic nebo třeba různé sabotážní akce lidí typu pana Klause staršího.

V. Kolman 3.4.2021 9:04

"STARÉHO PSA NOVÝM KOUSKŮM NENAUČÍŠ!"

M. Valenta 3.4.2021 8:32

To je fakt. Příští PES bude štěkat na pětku až do voleb a žrát nepohodlné ministry.

M. Moravcová 3.4.2021 8:14

Opět skvěle. Díky. Vypadá to, že vláda pořizuje PSY v množírnách podle toho, jak zrovna potřebuje.

J. Nevrkla 3.4.2021 7:51

Pan prezident se snaží prosadit zdravý rozum, uplatňuje logiku v dobré víře, že tomu bude rozuměno. Rád bych věřil.

J. Svoboda 3.4.2021 7:38

Protože IVK považuje britskou mutaci převažující v ČR za fejk, tak píše tyhle blbosti. A přitom srandovně volá po vědeckosti ...

Pěkný den

J. Nevrkla 3.4.2021 7:45

Doporučuji necist články, jejichž obsahu evidentně nejste schopen porozumět. Nebo se k nim nevyjadřovat, můžete se zesměšnit.

M. Moravcová 3.4.2021 8:16

Běžte si hodit mašli - nejlepší obrana proti covidu jakékoliv mutace.

O. Uživatel 3.4.2021 8:26

Uživatel požádal o vymazání
P. Lenc 3.4.2021 9:27

R^:-PR^

P. Vychodil 3.4.2021 9:55

netrpíte "lockdown" syndromem ?