23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Nenávist je špatný rádce

Bývalá opozice - nyní v souhrnu vítězové voleb - stále sabotuje snahu vlády o řešení covidu, ba přičítá jí velmi podlé úmysly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pepax 28.10.2021 9:13

Pekárová je přesně ten typ člověka, který by neměl být připuštěn k moci.

L. Machala 28.10.2021 9:11

Čím hůře, tím lépe - to vždy byla hlavní linie politiky pana prezidenta a jeho Hradních šizuňků. Cílem bylo jednak ukájení choutek jeho nepěkného charakteru, ale též plnění příkazů z Východu. Z M. Zemana se tak stává ještě mnohem odpudivější individuum, nežli byli jeho komunističtí předchůdci dosazovaní do prezidentského úřadu přímo Moskvou.

F. Navrátil 28.10.2021 8:50

Racionální a pragmatický přístup k věci razí Stánkař Rakušan, který vyhrožuje masívními čistkami ve státní správě.

J. Svoboda 28.10.2021 8:48

Já vám napovím, kdo protahuje předání moci.

"Zeit gewonnen, alles gewonnen".

RvTakže vy osobně předvádíte předsudečnou nenávist vašimi tlachy o tom, že vítězové voleb nechtějí převzít vládu.Rv

Pěkný den.

F. Navrátil 28.10.2021 8:46

I když bude pětikolka vládnou, nezbaví se zvyku používat opoziční rétoriku. Problémem je, že se ani tak nezbaví odpovědnosti.

K. Řežábek 28.10.2021 8:39

Tvrzení, že "Vyšší proočkovanost nevede k nižší prevalenci covidu, ba právě naopak" je absurdní a zřejmě lživé. Neplatí to u žádné infekční nemoci, proč by Covid měl být jiný?

Máme více spalniček, protože jsou téměř všichni očkováni? Vůbec ne, naopak! Spalničky téměř nikdo nemá, dříve to byly ve vlnách vždy téměř všechny děti příslušného věku v populaci.

Na okraj: máte, pane Machala, odkaz na tu studii, když z ní tak umíte číst? Uvedte nám ho!

J. Karlík 28.10.2021 8:35

Mám obavy, že ta nová parta se bude převzetí bránit zuby, nehty. Hlavní svůj program splnily, další, celí zpocení, sepisují a jako pejsek s kočičkou, pečou.

K. Řežábek 28.10.2021 8:33

Jistě, pojistovnou hrazené testy jen u příznakových-nemocných, možná u kontaktů - k tomu je právě cesta: zrušit všeobecnou úhradu testů (např. pro návštěvu kina). Vláda to dělá správně, popravdě to měla tak udělat od okamžiku, kdy bylo vakcin dost pro všechny.

K. Řežábek 28.10.2021 8:29

Testování bezpříznakových a bez kontaktu s nemocnými byla nouzovka - "alespoň něco", dokud nebylo dost vakcin. Teď je vakcin dost - a testovat má smysl jen diagnosticky, tedy lidi s příznaky a možná jejich kontakty.

Cestou k tomu je právě zrušení úhrady preventivního všeobecného testování (když jde člověk do kina,...). Diagnostické je stále zdarma, stejně jako domovy důchodců - mimořádně riziková populace..

J. Karlík 28.10.2021 8:28

Jak prosté, ale asi budete muset přistavět nějakou tu nemocnici a přizvat vzdělané migranty, doktory.

J. Karlík 28.10.2021 8:26

Současná vláda se mstí vítězům tak, že, zřejmě proti její vůli, se podařilo výrazně navýšit počet nově očkovaných. Za to vítězové opravdu nemohou.

K. Řežábek 28.10.2021 8:24

Očkovaným děláte test, jen když byli infekci exponování - v kontaktu, nebo už mají příznaky. Tedy je to už riziková skupina

Neočkovaným ho děláte především preventivně, když např. chtějí do kina. Pravděpodobnost, že u preventivního testování najdete pozitivitu, je výrazně menší - a přesto 3/4 pozitivních testů je od neočkovaných.

Na okraj: neočkovaní si "stojí na své pravdě", přitom (zatím) čerpají od všech peníze na testy, a když onemocní (výrazně vyšší riziko než očkovaní), přispěchají do nemocnice, kde se léčí - opět za peníze nás všech. Navíc ohrožují všechny okolo infekcí. Neočkovat se je zjevný nerozum, ale když už ho někdo si vybere, měl by správně si pak léčbu zaplatit. Sám se rozhodl pro riziko, ale důsledky nesou nyní i všichni okolo.

J. Kavalír 28.10.2021 8:12

Většina pozitivně testovaných jsou lidé s příznaky a je jedno, jestli jsou očkování nebo ne. Nahodnymi testy se jich moc nenajde. Ty jsou jen jako vstupenka na další aktivity placena z peněz určených k léčení nemocných.

M. Kanda 28.10.2021 7:59

Bla, bla, bla ... kecy a zase jenom kecy. Samozřejmě, že současná vláda se mstí vítězům a využívá toho, že není možné jmenovat vládu novou. A za to vítězové opravdu nemohou.

Babiš už dávno začal prezidentskou kampaň a v jejím jménu klidně pošle tuto zemi do kytek.

J. Nevrkla 28.10.2021 7:57

Jaký má smysl testovat neockovane, když očkovaní roznášejí virus stejně?

J. Gottlieb 28.10.2021 7:55

JJ surikata aVálek to je hnus. takoví komici to tu budou v dalších letech mrvit.doufám že ne dlouho.

I. Krahula 28.10.2021 7:45

Paní Pekarová je štěkna, pomaleji myslící, pokud vůbec.

M. Zikmund 28.10.2021 7:42

Donucovací praktiky jsou účinné a proto správné? Ano, totalitní donucovací praktiky (strach o peníze, strach o práci, omezení svobody) jsou účinné a řada lidí tomu tlaku podlehne, jakkoliv nesouhlasí s tím, co se od něj požaduje (co je přitom deklarováno jako dobrovolné). Řada lidí také tomuto tlaku tleská a jásá, jak je účinný, zjevně včetně autora. Ti hlupáčci si vůbec neuvědomují, že tleskají nástupu totality. Mají pocit, že přece tleskají dobru, když jde o zdraví. Absolutně jim nedochází, že pokud toto donucování bude teď úspěšné a společností akceptované, bude jej panstvo na svých poddaných uplatňovat stále častěji, to je princip.

A když už se autor odvolává na ÚZIS - z něj vyplývá (kromě toho, že většinu nyní očkovaních tvoří lidé třetí dávky), že čtvrtinu pozitivních testů mají očkovaní lidé. Pokud by se očkovaní lidé podíleli na testech výrazně více než z 1/4, pak by se dalo mluvit o tom, že očkování brání nakažení a přenosu. Ale ono je to zjevně zcela naopak, když se očkovaní nemusí testovat, tvoří jen malý podíl na testech. Docela by mne tedy zajímalo, zda by autor mluvil o placeném a povinném testování stejně i za předpokladu, že by se tomu měli podrobit i očkovaní. Myslím, že ne.

L. Hančar 28.10.2021 7:38

Tyto informace prosakují ( někdo je organizovaně pouští, není to Watergate II ) asi 2 týdny. Zábavné je, jak jsou vysvětlovány mainstreemem a vládou, vypadá to tak, že ještě nedostali noty a tak se v tom plácají.

L. Hančar 28.10.2021 7:34

Někde jsem četl, že bylo vpíchnuto už 7 miliard dávek experimentálních vakcín bez záruky proti něčemu, co lidstvo ohrožuje asi na 66. místě v pořadí závažnosti problému.

To je kolosální úspěch někoho, kdo to řídí, financuje, propaguje. Toho bych se bál. Oni přes strach a peníze dokážou pak cokoli. Na kovidu si to vyzkoušeli, a tím to neskončí!

P. Neubauer 28.10.2021 7:27

Jo!

R. Langer 28.10.2021 7:15

Vojtěch LŽE, jako když Rudé právo tiskne! ;-€

R. Langer 28.10.2021 7:14

Stačí všechny ty po*ané testy zrušit, a léčit jenom nemocné, a rázem bude po kovidu. :-P

T. Kohout 28.10.2021 6:49

Co je nutno udělat opravdu rychle, je předat ty opratě té nové partě. Jakékoli zdržení je špatné pro obě strany.

T. Kohout 28.10.2021 6:47

Paní Pekarová je ovšem politická bomba, byla a bude. Je prostě navedena na svůj mód a z toho se nedá svést. Má to ale ulehčené, protože nic jiného ani nesvede. "Obdivuji" lidi, co jí toto stále baští. Ani zrnečko racionality. Kdyby aspoň jednou řekla něco rozumného, bylo by to taky na to "proseco".

K. Salajka 28.10.2021 6:38

Mluvíte o Babišistech nebo o novinářích? Vy a Miloš Zeman nabízíte stejné řešení ? U vás je to demokracie, u prezidenta krvelačnost ?

B. Rudolf 28.10.2021 6:24

Nenávist je opravdu špatný rádce. A pokud členové vlády šíří nenávist vůči skupině obyvatel, je to velmi nebezpečné. Ministr Vojtěch tvrdí, že v současnosti jde o pandemii neoočkovaných a že v případě 90% proočkovanosti by pandemie skončila. Navíc vláda přijala opatření, která neočkovaným téměř znemožňují normální život. Očkování je sice dobrovolné, ale neočkovaní mohou za to, že země je v epidemiologickém a v ekonomickém průšvihu.

To, co je podle mne opravdu potřebné, je zvýšit individuálním přístupem proočkovanost rizikových skupin - seniorů, obézních, případně dalších. Ostatním zájemcům očkování umožnit, ale do ničeho je netlačit.

Nenávist je opravdu špatný rádce.

J. Jirát 28.10.2021 6:21

RvRvRv

J. Strakoš 28.10.2021 5:39

Ano, proočkovanost po oznámeních ministra stroupá. Dokonce by stoupala ještě více, kdyby ministr prohlásil, že každý neočkovaný bude zastřelen.

Ale je tohle správná cesta?

Je třeba nutné dělat testy preventivně v takovém množství? Nebude spíše jednou potřeba přejít k testům pouze u těch, kteří projeví příznaky?

V. Klepetko 28.10.2021 5:04

Autor má v zásadě pravdu. Je vidět že ta pětikoala je příliš nesourodá... Lidovci se chovají klidně a jdou si za svým, ODS vede v zásadě slušnou politiku a i Stanaři razí vcelku racionální, pragmatický přístup k věci!

Ale u Pirátů převažuje ideologická zaslepenost, a ohledně TOPky to autor trefil velmi přesně: tahle parta je plná predsudečné nenávisti a zloby. A proto běda tomu resortu, který se dostane pod vliv TOP09! Nenávist je totiž destruktivní.

A ze špatného rádce se pomalu ale jistě stává velmi nebezpečný pán... ;-(Rv