Neviditelný pes

KORONAVIRUS: Jejich starosti na mou hlavu

20.8.2021

Maláčová u stolu „s více lidmi“ porušila pravidla!

Starosti některých hygieniků a samotného ministra zdravotnictví bych chtěl mít. Řeší se fotografie ministryně Jany Maláčové u stolu „s více lidmi“.

Česká vláda společně s českou opozicí (až na čestné výjimky) pokračuje v covidovém teroru vůči obyvatelstvu. Nyní „laskavě“ svolila k tomu, že se u stolu může posadit šest osob – snad od září. Nyní platí pravidlo čtyř osob. Děje se v situaci, kdy se počet pacientů v nemocnicích pohybuje stále v desítkách (bylo jich tam až deset tisíc denně!), na jednotkách intenzivní péče je asi 15 osob (bývaly jich tam dva tisíce). Děje se tak v situaci, kdy je více jak polovina populace naočkována a kdy existují účinná a již prověřená léčiva proti těžkému průběhu covidové infekce.

Jestliže ministr zdravotnictví trvá na tom, že děti, které odmítnou po nástupu do školy testování, budou nosit respirátory (proč by to, proboha, dělaly?), jestliže se trvá na „homogenitě“ skupin, což komplikuje či vylučuje výuku jazyků, jestliže je ochoten na testování dětí vynaložit na počátku roku dalších bezmála sto milionů korun s předpokládaným výsledkem pod 25 pozitivně infikovaných (na sto tisíc testů). jde o oknem vyhozené peníze. A jestliže česká opozice až na SPD a Trikolóru mlčí (tj. souhlasí), pokračujeme na cestě covidového teroru celé společnosti. Vrcholem nesmyslné a zlé buzerace je například to, že „netestované děti mají zakázáno zpívat a cvičit v tělocvičně“. To je „smejkalovina“, jako když vyšiješ! Je nutné připomenout, že Spojené království všechny restrikce už téměř před měsícem zrušilo. Z hlediska záchytu pozitivních testů na covid i z hlediska úmrtí je na tom Česko o řád lépe, a mělo by tedy všechny restrikce rovněž zrušit - pokračování covidových omezení je naprosto zbytečné.

V médiích byla zveřejněna fotografie ministryně Jany Maláčové uprostřed skupiny mladých lidí. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (který nyní poslouchá zavíračskou lobby na svém ministerstvu na slovo) o tom prohlásil, že se zcela jistě jedná o chybu. Dokonce na Maláčovou prásknul, že v době pořízení snímku měla být na jednání vlády, zatímco seděla „s více lidmi“ v restauraci. Jen toto je důvod k zamyšlení – tj. proč nebyla Maláčová na vládě a omluvila se z jejího jednání a místo toho šla „pařit“? Vyhrožovat tím, že se snímkem bude zabývat hygiena, je ale přesně v duchu „pravidel“, která vymyslel MUDr. Smejkal. Je navíc nutné připomenout, že tento odborník stanovil jako „magickou hranici“ (vystřelil samozřejmě od boku, jak jinak) incidenci 10 pozitivních záchytů na sto tisíc testů a týden. Už týdny se držíme na hodnotách mezi 10 až 12 a stejně se tváříme, jako kdyby u nás vrcholila nová fáze infekce. Operuje se tím, že v Izraeli se situace „horší“, v USA se situace „horší“, a přitom jsou tam naprosto obdobná čísla jako ve Spojeném království, které už ale k infekci přistoupilo jako ke skutečnosti, s níž se musíme smířit. V podstatě všichni lidé, kteří se chtěli nechat očkovat, to již udělali a nařizovat povinnou vakcinaci si zatím dovolila jen Francie a USA.

Mně osobně na Maláčové vadí něco zcela jiného – že totiž reprezentuje ten typ politika, který je ochoten dát státní podporu kdekomu, a přitom jedním dechem kritizuje rozhodnutí vlády o snížení daně ze závislé činnosti, čímž vláda pomohla zejména lidem s nižšími příjmy, ne s vyššími, jak opakovaně a lživě tvrdí předsedkyně Národní rozpočtové rady Eva Zamrazilová a po ní to papouškuje právě Maláčová.

Mzdy v Česku 2020/2021 v Kč

mzda

Jasně se ukazuje, že v procentech stoupla mzda u nižších příjmů více než u vyšších. Přesto Maláčová se Zamrazilovou stále brnkají na strunu závisti k vyšším příjmovým skupinám a tvrdí, že si lidé s vyššími příjmy polepšili více. Není to pravda. Lépe řečeno je to lež.

Je opravdu nejvyšší čas věnovat pozornost ekonomice a přestat buzerovat s covidem. Ať si paní Maláčová sedí, s kým chce a jak chce, to mě nezajímá. Pokud ale prosazuje sociální politiku, se kterou nesouhlasíme, to musí být mnohem důležitějším kritériem její politiky. Bohužel, vláda, ani tak zvaná demokratická opozice nenabízejí žádnou pozitivní variantu k zavíračské politice MUDr. Smejkala. Až vystoupí šéfové Spolu nebo Pistan s tím, že jsou pro jasné ukončení covidové buzerace, pak to vezmu na vědomí. Zatím tvrdí, že by to „dělali lépe“. A přitom je čas na jasné zrušení všech restrikcí. I proto, že se stejně nedodržují, jak ukazuje snímek Jany Maláčové „s více lidmi“.

Převzato se svolením autora z JanBarton.blog.idnes.cz



zpět na článek