18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Devět tisíc pět set čtyřicet čtyři

Devět tisíc pět set čtyřicet čtyři – dnes jako v posledních týdnech téměř každý den na nás z médií křičí další děsivé číslo údajně potvrzující nezadržitelnou explozi covidové pandemie. Říkají tomu počet nově nakažených z minulého dne, někteří dokonce počet nemocných. Většinu lidí toto trvale rostoucí číslo děsí a zřejmě je děsit má. Panika sílí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 16.10.2020 12:34

Odmítám uznat, že zákaz provozu restaurací, nočních barů a divadelních představení je "katastrofálním zásahem do ekonomiky"! Ještě bych uznal ty restaurace v míře tomu odpovídající ale jinak jde o činnost zcela neproduktivní, bez které se ekonomika klidně obejde!

To jen ČTV je schopna tvrdit, že zavření barů ve 24 h je "zkáza ekonomiky." Ještě před týdnem měla v hlavních zprávách každý den alespoň dva hospodské, kteří o tom diváky ujišťovali.

Víte o tom, že stát platil "náhrady" i nevěstincům???

L. Novák 16.10.2020 12:39

Co vy máte co uznávat?!

Provozované živnosti jsou státem registrované a legální a od státu za normálních okolností nepotřebují žádné státní dotace. Na rozdíl od zaměstnanců s nadstandardními výhodami v zaměstnaneckém pracovním poměru, o státních zaměstnancích ani nemluvě.

V. Petr 16.10.2020 12:44

Pokud něco představuje "obecné ohrožení," má stát plné právo to zavřít na tak dlouho, jak uzná za vhodné. Nejsem ochoten riskovat kejhák v zájmu zachování nočních barů!

Jakým právem po někom chcete, aby podstupoval zbytečně vysoké riziko že zemře na Covid!

L. Novák 16.10.2020 12:58

Přečtěte si v zákoně, co je to "obecné ohrožení". Pak tady můžete plácat...

Trestní zákoník

ČÁST DRUHÁ

HLAVA VII

Díl 1

§ 272

P. Novotný 16.10.2020 12:53

Vážený pane, vy zřejmě přispíváte z dalekého zahraničí. Jinak byste věděl, že asi tak tři čtvrtiny státních zaměstnanců berou plat, aniž by něco dělali nebo odvádí svou práci velmi mizerně. A za to berou plat, o kterém se často běžným zaměstnancům může jen zdát. Jak myslíte, že vznikají údaje o průměrném platu? Tož tak.:-)

L. Novák 16.10.2020 13:03

No, asi bych to napsal jinak. Drtivá většina státních zaměstnanců dělá z NAŘÍZENÍ STÁTU (vyplývajících z přijatých zákonů a podzákonných předpisů) naprosto zbytečnou práci, kterou by si nikdo na svobodném trhu nekoupil. ;-)

Samotní zaměstnanci za to nemůžou, ale hodně je o tom napsáno v Parkinsonových zákonech. :-P

V. Petr 16.10.2020 13:32

No, proč asi selhávají veškeré snahy o snížení počtu státních úředníků. Mimo jiné proto, že místa ve státní správě se udělují jako POLITICKÉ TRAFIKY! Proč se třeba ČSSD postavila proti snahám ANO snížit počet státních úředníků o 10000?

L. Novák 16.10.2020 13:39

Kecy o snižování počtu státních úředníků neberte vážně. To by se musela odstranit hlavní příčina bujení a zrušit množství zbytečných zákonů a podzákonných předpisů. A na to nemá sílu žádná z parlamentních složek, nehledě na to, že je sami způsobili před nedávnem ti, co tam sedí v poslaneckých lavicích.

I. Schlägel 16.10.2020 11:26

Mám na mysli ty státní zaměstnance, kteří nepracují. Home Office sem pletete proč? Fakt je ten, že pro státní zaměstnance se práce a zdroje vždy najdou, i kdyby se mělo jednat o kontraproduktivní činnost.

V. Petr 16.10.2020 11:37

V tom máte částečně pravdu, ALE to vůbec nesouvisí s karanténou ale s tím, že stát vyhlásí bankrot jen zcela vyjímečně.

A jen pruský král Fridrich Wilhelm I měl koule na to, aby vyházel přes polovinu nadbytečných úředníků.

L. Novák 16.10.2020 12:21

Vy prostě soukromníky nemáte rád a přejete si jejich likvidaci! Ať žije KSČ a její příznivci! Čest práci, soudruhu! :-P

V. Petr 16.10.2020 12:38

No, třeba řemeslníky mám velice "rád," neboť lidé se bez nic neobejdou. Toto neplatí třeba pro provozovatele heren a kasín, které bych zakázal, podobně jako drogové dealery!

L. Novák 16.10.2020 12:43

Máte v tom guláš. Drogoví dealeři jsou kriminální osoby a žádné státní dotace neberou. Herny a kasína mají své zákazníky, kteří tam rádi chodí, a jejich provoz je státem už tak dost regulovaný a daňově zatížený. Ale co vám je po tom? Až budete odvádět státu tolik, co "hazard", tak se ozvěte!

V. Petr 16.10.2020 14:02

Hazard je závislost, která se podobá drogové závislosti. A pokud by státu chyběly daně z kasín, může nějaké dané zvýšit. Bude to rozhodně méně škodlivé, než trpět existenci kasín. Ostatně, drogy by šlo tako zlegalizovat a obchod s nimi zdanit, pak to bude vypadat jako v čínských městech kolem r. 1900.

Ti "zákazníci" kasín jsou nemocní lidé, případy pro psychiatra, a za provozem kasín je třeba vidět osobní tragédie a rozvrácené rodiny. Je to naprosté ZLO (takové případy znám).

P. Novotný 16.10.2020 12:58

Konečně jste prozřel - to je jediná cesta, jak z tou úřednickou pakáží jednat: jednoho krásného dne (třeba zítra) nástup před magistráty, radnice, úřady atd., každý třetí krok vpřed - a vy máte padáka. Pokud se to na chodu státu neprojeví, každý půlrok opakovat, až se to projeví. Zůstanou jen ti schopní a věřím, že lemplové radši odejdou sami (vím, jsem naivní). Tož tak:-)

L. Novák 16.10.2020 13:11

Omyl. Voliči si tu nesmyslnou státní byrokracii volí ve volbách (levicový přístup k budování státu). Problém není v tom, kdo ze státních zaměstnanců je schopný nebo ne, problém je v jejich potřebě vyvolané Parlamentem ČR a státem zajišťujícím dodržování přijatých zákonů.

Že se státní (a nejenom státní) úředníci mají snahu "množit" sami od sebe, je vlastnost související bez ohledu na politickou orientaci vlády. Vzpomeňte si, jak rostla byrokracie za předsednictví Václava Klause (a pokračovalo to zrychleným tempem za pokračujících koaličních socialistických vlád)...;-)

J. Vintr 16.10.2020 11:22

A hlavně by stát nikomu neměl nařizovat, že musí přestat pracovat a vydělávat.

I. Schlägel 16.10.2020 11:28

Ano. Pokud je k tomu nucen, má kompenzovat, protože covid či jinou dramatickou událost nelze považovat za podnikatelské riziko. Lze se proti tomu nějak rozumně pojistit?

V. Petr 16.10.2020 11:34

A kde stát ty peníze jako vezme? Zdroje má jen dva, daně nebo inflace? Proč má chudá samoživitelka dotovat noční pajzly?

Pojistit se lze proti všemu! Lloyd ́s, pojistí prakticky vše, od vysokých mostů po nohy fotbalisty.

I. Schlägel 16.10.2020 11:36

Noční pajzly? Marná diskuze. Zdravím.

P. Novotný 16.10.2020 13:04

Správná otázka - stát je ukradne ve formě daní, jako vždy. A nesmyslně utratí!

S těmi Lloyd ́s - svatá ty prostoto!! Už vidím, jak tví oblíbení řemeslníci (viz výše) kontaktují tuto pojišťovnu a ona se může přetrhnout. Pokud budou schopni zaplatit, tak to mohou rovnou zabalit, jelikož jim budou chybět peníze na provoz, víme?;-€

V. Petr 16.10.2020 11:28

Takže stát nemá podle Vás právo vyhlásit karanténu??? Co říkáte třeba morovým kordonům v minulosti? Nám na vojně říkali, že když se někde vyhlásí karanténa, po osobách, které by chtěly danou oblast opustit se střílí!

I. Schlägel 16.10.2020 11:35

Má právo, a následně má povinnost kompenzovat v rámci ekonomických možností. Pamatují na to i zákony.

V. Petr 16.10.2020 12:12

No, podle zíkona by bylo majitele nočních klubů, odkud se šířila nákaza stíhat za "veřejné ohrožení" a pokud někdo, kdo se tam nakazí, zemře, dokonce za "vraždu druhého stupně." O vraždu druhého stupně se jedná tehdy, když pachatel smrt oběti sice nechtěl, ale věděl, že nastat může a v tom případě byl s její smrtí srozuměn (srozuměn znamená podle mě i to, že počítal že zemře jen malá část nakažených, kteří by "stejně později na něco zemřeli").

Když jsem byl na vojně, jeden kapitán se ožral a střílel z okna z pistole (pak ho z armády vyhodili). Jak by to bylo posuzováno, pokud by někoho zasáhl? Ta pravděpodobnost, že někoho zasáhne byla také malá.

P. Vychodil 16.10.2020 12:19

pane vy jste přímo výkladní magor !

souhlasil bych s Vámi za předpokladu že všechny, opakuji VŠECHNY virulentní nákazy budou sledovány a takto s němi zacházeno...

dle vaší zvrácené logiky bych, předtím než vstanu z postele, se měl nechat testovat na všechny možné přenosné, potnciálně smrtící, viry...no, vážený pane, obávám se, že by Vás z postele vůbec nepustili...

L. Novák 16.10.2020 12:25

:-/ R^ Je to magor! !! Vylepuje ty své nesmysly pořád dokola všude, kde se dá. Takového magora by mohli zaměstnat komouši ve státní správě... ;-D To by bylo tóčo! Gottwald by vstal z mrtvých a šel mu poděkovat....

P. Vychodil 16.10.2020 12:31

obávám se, jsa pamětníkem mnoha diskuzí s komunisty, že by takového blba brzy ze svých řad vyloučili...ten by jim tu ideologii svou blbostí brzy rozoral

L. Novák 16.10.2020 12:36

Nebo by si ho zvolili generálním tajemníkem... Jako Milouše Jakeše. :-P

P. Vychodil 16.10.2020 12:54

no, breptali, ale vezměte, když slova "jako kůl v plotě" zaměníte za "všetki sa proti mňa spíkli"...já som žádnú chybu nezrobil, to vy, neposloucháte naše rady, a tak musíme přitvrdit".. jsem bohudík už také geront, ale mám takový neodbytný pocit, že v tom není žádný rozdíl:-)

pak tu máme plukovníky, kteří si myslí, že je třeba nedýchat, a když tak dýchat, tak jedině přes zasoplený hadr, a to tak, že i v lese

ale vemte si, že na tomto serveru nemůžete svými názory zvítězit, zde se soustředila jistá specifická komunita, vábená panem ON jako krysařem, a jeho nenávistným pohledem na některé reálie světa.

mimochodem pana ON jsem si v minulosti velice vážil...bohužel se zněl stal zapšklý člověk, mající jedinou touhu: co nejčastěji plivnou na svůj neoblíbený subjekt..dneska jeho úvodníky pomíjím...naštěstí dáváí prostor jiným, kteří jsou všsk bohužel silně dehonestováni zdejší komunitou...

tož tak

P. Novotný 16.10.2020 13:06

Co to je prosím morový kordon? To už je vtipnější morový kondom.