24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Covid-19 řádí stylově...

Zpráva o tom, že se nakazila hlavní hygienička, je krásným příkladem nechtěného. Právě ona se nám snaží vštěpovat ostražitost a „držet distanc“. Že to v zásadě nejde dodržet a jsou to rady „hraběcí“, se ukázalo v plné parádě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 4.9.2020 10:22

A Babiš do karantény nejde a nemusí: nigdy něodstúpim a nigdy něpudu do karantény ... bo někteří jsou si rovnější.

Bartoni, vám už z tý burešovo zádele nekoukají ani paty ;-D

P. Kmoníček 4.9.2020 8:52

Bartoni, když nedostanete nějaký řád od lháře z Hradu, tak to nevzdávejte. Dostanete řád od lháře z Čapího hnízda.

Š. Hašek 4.9.2020 8:10

Jo, jo. Včera to zas řádilo ........

Blíží se ranní mrazíky, nebudou asi nic moc (kromě Modravy zákeřné a dolin pod Klínovcem), ale stejně bychom měli mít s sebou čepici, rukavice, svetr.

Výstraha stran přívalových dešťů nebyla orgány zrušena, tedy - gumáky, pláštěnku, rezervní košili zatavenou v igelitu.

Výstraha před suchem nebyla zrušena, tedy dva litry vody s sebou a na zahradě čtyři sudy. Plné.

Viři tady asi budou furt, ale prej na to nejdou zákeřně přes rýmu, říká vládní přípis. Jakže rýmy se nebojte a nehlašte to. Jinak ovšem ihned udejte polohu a vrhněte se v boj! Já zalezu do postele a v klidu se budu válet. Účinný boj vyžaduje zdravé vojáky, nikoliv lazary (a simulanty). Nebo ne?

Nevím jak Vy, ale já mám v batůžku i postřik na kůrovce (z OBI). Chodím totiž dost často do přírody divoké ...

Zkráceno.

R. Benýšek 4.9.2020 15:10

:-)

Z. Koutecký 4.9.2020 3:17

Inu, pane Bartoni, z hlediska šíření infekce není podstatné, zda je dotyčný zjevně nemocen, nýbrž zda je infekční, tj. zda může nakazit další osoby. A ukazuje se, že i ti, kteří mají tzv. "tichou covidovou infekci" bez zjevných příznaků, můžou infikovat další lidi. Jsou vlastně takovými "vironosiči", jak to známe u některých typů jiných infekcí. Proto také řada odborníků pokládá děti, které obvykle nemají výrazné projevy infekce, za významný zdroj šíření této infekce. On má ten covid-19 řadu všelijakých zvláštností, na které ani odborníci zatím nemají jednotný názor. Máte ovšem pravdu, že v přepočtu na 100 tis. obyvatel nemá USA nejvyšší počet nakažených. V současné době je jich v tomto přepočtu nejvíce v Kataru (4253) a Bahrainu (3122) a některých jihoamerických republikách. V USA je to jen cca 1912 případů/100 tis.obyv., v ČR 247, ve Švédsku 838. Ta čísla mají samozřejmě různou kvalitu, ale přibližně je snad možno je jakž takž porovnávat.

P. Hatina 4.9.2020 2:13

Prokristapána, takže pan premiér Babiš se hájil tím že "měl ..roušku FFP2" ? Aspoň co jsem přes den zaslechl, tak se psalo že měl respirátor, a ten má (ty kvalitnější) normu FFP3.

To si ho nemohl koupit ze svého??;-D

Z. Koutecký 4.9.2020 3:22

On prohlašoval, že měl respirátor třídy FFP2. Ať tak, či onak, na schůzi, kde se asi mnozí nakazili, byl jediný, který měl nos a ústa něčím zakryty a držel si od ostatních dištanc.

J. Jirka 4.9.2020 8:08

Zvláštní, že pan premiér prý používá na jednáních respitátor, zatímco na všech fotografiích má jen volně přiloženou roušku. Tedy, na jedné fotce respirátor má, ale jak na potvoru ho má nasazen vzhůru nohama...

R. Vacek 4.9.2020 1:15

U nás umírá nyní 1% z těch, u kterých je kovid diagnostikován. Podobné to je v dalších evropských zemích. V USA to je zatím přes 2%. U chřipky to je řádově méně.

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/