16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 25.6.2010 20:38

Re: Strategie tchoře

Řekl bych, že pro vaše tvrzení nemáte důkazy a jsou to jen polopravdy a nepravdy, které tady naši politici opět vypouštějí davu bez důkazů a dav jim k tomu tleská a jásá. Chtělo by to větší analýzu a rozbor na což nyní není místo ani čas. Nemyslím si, že  se zde vytváří nějaký jednotný prostor násilím nedemokraticky bez pravidel. Jednotný ekonomický prostor se společnou  měnou nemůže existovat bez jednoty politické, to je základní  axiom a to je také příčina dnešních potíží ekonomických v EU..Dobrou noc. a někdy příště nashledanou.

J. Heincl 25.6.2010 20:06

Re: Strategie tchoře

Řekl bych, že podobné výroky jsem neslyšel z úst žádných českých politiků. Řekl bych, že se proti třem zásádám, které uvádíte, nedá ani nic namítat. Na druhou stranu se domnívám, že současná cesta vedení EU míří do záhuby ekonomické i kulturní. Podle mého názoru je to způsobeno tím, že si moc uzurpovali nezodpovědní a bohužel nepostižitelní a neodvolatelní politikové. Já proti existenci EU jako jednotného ekonomického prostoru nic nemám, ale násilné vytváření nového evropského národa, vydávání nesmyslných směrnic a plýtvání peněz daňových poplatníků na zbytečné a někdy škodlivé projekty je mi silně proti mysli.

J. Kratochvíl 25.6.2010 19:36

Re: Strategie tchoře

Přiznávám, že v současné době vidím v naší pravici nepřítele číslo jedna a to nejen pro naši zemi, ale vskutku pro celou EU. Existence EU není samozřejmost.. Já opravdu vidím v EU naši budoucnost a srovnám-li s názory a výsledky vládnutí naší pravice běhá mi mráz po zádech, že by se toto mělo zavádět někde dál v Evropě. A teď co nám EU přinesla. EU se dostala do kritické fáze. Jejím největším nepřítelem - je její úspěch.. Přinesla Evropě šedesát let míru, rozvoje bezprecedentního blahobytu,vyrovnávání rozdílů mezi bohatšími a chudšími jak uvnitř národních společenství, tak mezi zeměmi. Obyvatelé Evropy, kteří se narodili po druhé světové válce a měli to štěstí, že žili na západ od nás, prožili asi nejlepší roky v celých evropských dějinách..A to se vám zdá málo? Koncept EU byl neuvěřitelně úspěšný. Ovšem spolupráce v nadnárodním uspořádání má svoje předpoklady i náklady: předpokladem je citlivost na potřeby těch ostatních, náklady jsou závazky, které ze spolupráce vyplývají.

Bývalý prezident SRN Roman Herzog  řekl tři zásady kterými by se měla zahraniční politika řídit při obhajobě národních zájmů 1)  Je lepší žít se sousedy v přátelství než v rozmíškách 2) Je lepší dbát na důstojnost souseda než vystrkovat do popředí tu vlastní  3) Je lepší právo dávat než trvat na vlastním. Slyšel jste někdy z úst českých zvláště pravicových politiků podobné výroky? 

J. Heincl 25.6.2010 17:10

Re: Strategie tchoře

Dobrá odvolávám formulaci "výsledky jsou všem přemýšlejícím lidem zřejmé" a nahrazuji ji zněním "výsledky jsou zřejmé". Pokud jsem se Vás dotkl, tak se omlouvám. Problém je v tom, že Vy pravděpodobně vidíte člověka s opačnými názory jako nepřítele, kdežto já jako partnera pro diskusi. Na mě to aspoň ten dojem dělá. Možná by bylo dobré, kdybyste mohl vyvrátit argumenty, které jsem uvedl v neprospěch EU a to nejlépe úspěchy, které byly v EU pro nás občany dosaženy.

J. Kratochvíl 25.6.2010 16:11

Re: Strategie tchoře

Pane, já jsem ve svém příspěvku uvedl fakta citováním prembule Maastrichské smlouvy, kde je vše jasné řečeno a vyvrací vaše tvrzení. Vy máte jako protiargument  "všem přemýšlejícím lidem je naprosto zřejmé" v tom případě já zřejmě nejsem přamýšlející, protože mně to tak zřejmé jako vám nepřipadá. Nebo chcete říci, že nemyslím.? To není osobní napadání.? LS přináší do EU jasná pravidla a jejich dodržování je demokratické, což některým naším tzv "přemýšlejícím " občanům dělá potíže..A tím, že jsem použil množné číslo chci řící, že opravdu stojím na opačné straně barikády než stojíte vy, pan prezident, pan Mach, pan Janyška -Kajan a další vám podobní a ale ani já nestojím na své straně osamoceně. Vystoupení z EU by opravdu této zemi přineslo prosperitu asi takovou jakou přineslo vládnutí Václava Klause v této zemi v 90.tých letech - srab a neštovice!!!!!!!! A o to, ale opravdu tady stojí málokdo, kdo si to uvědomí.

R. John 25.6.2010 15:27

A jestlipak jste uvažovali Vy "vystupovatelé"

že by bylo slušné vrátit všechny prachy EU, které do nás nacpala ? Pokud bychom tedy podle plánů Kremlu vystoupili. Určitě ne, to sňatkový podvodník nedělá, ten jde po prachách a když dojdou, jde o dům dál. Již ten "samostatný domek" vidím v barvách, pozlátkem vyzdobené cibulovité věže, maus- oleum s věčným prorokem a vypelichanou nevěstu medvědici v rudé sukénce, jak se olizuje a čeká na ženicha. Biska prý varuje před agresivitou agentů rusosovětska, hergot, nevaruje před Machem ?

J. Heincl 25.6.2010 15:12

Re: Strategie tchoře

Proklamace "PŘEJÍCE SI dále posílit demokratickou povahu a efektivní fungování orgánů ..." je hezká věc, výsledkem však je nedemokratický systém EU řízený nikým nevolenými a nikomu neodpovědnými komisaři. Výsledky tohoto řízení jsou všem přemýšlejícím lidem naprosto zřejmé. Mohu namátkou uvést: přidávání biopaliv do benzinu a nafty, zákaz klasických žárovek, výroba fotovoltaické a větrné elektřiny, hluboká ekonomická krize Řecka a tím i eura, multikulturní politika, nově povinnost stavět energeticky pasivní domy a při prodeji starých domů nechat povinně udělat jejich energetické posouzení. Možná, že tyto výsledky považujete za úspěchy, já je však považuji za úplnou tragédii.

Závěrem bych chtěl podotknout, že jste nezklamal mé očekávání, že mě budete v odpovědi osobně napadat, viz:   "propaganda ... je stejně lživá jako  váš příspěvek; papouškovat vaši propagandu".

A na úplný závěr. Vaše formulace"protože nás tímto urážíte" je pluralis majestatis?

T. Veleman 25.6.2010 14:39

To,že ztrácíme suverenitu...

...je naprostý výmysl.Máme vlastní měnu,vlajku,znak,parlament,prezidenta, atd.Asi se někomu stýská po uzavřených hranicích.Vystoupení z EU by znamenalo větší příklon k Rusku a to politicky a ekonomicky.Jsme stále postkomunistická země a to Svýcarsko,Norsko a Island nejsou.A co obnovit RVHP:-)?

K. Janyška 25.6.2010 14:13

Kajan

Evropská unie je bohulibou a přirozenou myšlenkou !

Musí však bezpodmínečně stát na negativní multismouvě mezi evropskými státy ! Musí !!!  Jinak k posilování na straně 3 velkých negativ, tedy míru, svobody a spravedlnosti nedojde ! Každá smlouva příkaznická, je jen sprostým socialismem ! A většinové hlasování bez korekce právem veta, tedy právem soukromým, je zločinem na Evropanech a vede k totalitě ! Dzp.

K. Janyška 25.6.2010 14:10

Kajan

Je mi opravdu líto, že můj velký názorový spojenec a ideový soukmenovec Petr Mach, stejně jako můj český guru Václav Klaus, nepoužívá slovo socialismus, tedy příkaznictví  ! Nic jiného totiž se za změtí slov a vytáček v Lisabonské smlouvě totiž neskrývá !!! Dzp

J. Kratochvíl 25.6.2010 13:24

Re: Strategie tchoře

Pane, že se vám nelíbí obrat  "pan Mach .... "  je mi líto, ale mně se také nelíbí ta vaše  pravicová propaganda, která vypadá jako ta komunistická jenom s opačným znaménkem a je stejně lživá jako  váš příspěvek. Než začnete diskutovat račte si laskavě zjistit fakta a ne tady papouškovat vaši propagandu, protože nás tímto urážíte.

J. Kratochvíl 25.6.2010 13:16

Re: Strategie tchoře

Václav Klaus podával přihlášku do EU v roce 1996. V té době platila Maastrichská smlouva, která mj. obsahovala tato slavnostní prohlášení: " ROZHODNUTÍ vstoupit do nové etapy procesu evropské integrace zahájeného založením ES, PŘEJÍCE SI dále posílit demokratickou povahu a efektivní fungování orgánů a umožnit jim tak v jednotném instituciánálním rámci lépe plnit úkoly, jež jim jsou svěřeny. ROZHODNUTÍ (....)  zavést společnou hospodářskou a měnovou unii, jež zahrnuje stabilní měnu. ROZHODNUTÍ zavést společné občanství pro státní příslušníky svých zemí. ROZHODNUTÍ provádět společnou zahraniční a bezpečnostní politiku včetně budoucího vymezení obranné politiky, (....)

Prezident dával přihlášku do společenství, které zcela jasně deklarovalo svůj záměr směrem k hlubší integraci.....Přihláškou se samozřejmě zavázal, že s těmito cíli souhlasí a bude je prosazovat. Jak svůj závazek plnil? 

S. Rehulka 25.6.2010 11:30

prosperita, nebo svoboda....

Jsem si skoro jistý, že pár zúčasněných na debatách NP,hlavně těch levicově směrovaných, začne vykřikovat : co se do toho plete cizák, Australan, to je náš, český problem !

Dovolím si odpovědět : ano, Australan, ale který má rodinu, dobré kamarády a mnoho slušných lidí ve "staré zemi - Č.R." !

Proto se ptám : proč může, třeba Švýcarsko nebýt členem EU a přitom požívat některých jejích výhod ? Proč nikdo neuvažoval spíše o člensví v "Ekonomické unii" (neznám její pravý název myslím, že EFTA ), ale členy jsou Brianie, Norsko, Švédsko a několik dalších evropských států a tyto (at už členové EU, nebo ne) opět požívají vzájemné, reciproční výhody s EU. Přitom členským státům nehrozí byrokratický diktát z Bruselu, či Strasburgu, natož pak sebevražedná Lisabonská smlouva ! Ptám se proč?

Proč nikdo České republice nenavrhl tuto alternativu ?!!!

Poslední dobou vedení EU zaujímá povětšině protiamerické myšlení, rhetoriku a chování ukřivděného konkurenta. Přesto jsem si, ale jistý, kdyby Evropě hrozilo válečné nebezpečí (a ono v brzké budoucnosti hrozí), že zase jen tradičně by přišla na pomoc Amerika, tak jako vždycky, i když by potom opět slyšela : Yankies, go home ! Česká republika byla rdoušena politicky i ekonomicky po čtyřicet let komunistickým režimem, ale věřím, že kdyby byla doopravdy svobodná, dokázala by se zbavit následků minulosti a opět se vyšvihnout mezi přední, evropské země, tam, kam kulturně patří !

J. Heincl 25.6.2010 10:56

Re: Strategie tchoře

Pane, zkuste si vzpomenout, že jsme vstupovali do jiné EU, než jaká je dnes. Byla to především zóna volného obchodu a volného pohybu pracovních sil. Regulací bylo ve srovnání se současným stavem daleko méně. Nevzpomínám si, že bychom současně se vstupem do EU přijali závazek schválit evropskou ústavu, nyní maskovanou názvem Lisabonská smlouva. Zdá se, že  nevidíte, že politika Evropské komise vede státy EU do ekonomické a kulturní zkázy. Navíc bych řekl, že jste knihu pana Macha vůbec nečetl, takže ani neznáte názory lidí, které tak vehementně kritizujete.

A na závěr jedna poznámka. Jakmile si přečtu obrat "pan Mach a jemu podobní", živě mi to připomene články z deníku RP před rokem 1989.

J. Kratochvíl 25.6.2010 9:51

Strategie tchoře

Něco jako suverení stát, nebo tržní ekonomie bez přívlastků v dnešním globalizovaném  světě neexistuje a bojovat za něco podobného je politická utopie, zvláště pro stát a ekonomiii velikosti ČR. Podáním přihlášky a vstupem do EU by se dalo očekávat, že jsme přijali závazky. Nyní jsou prezident, pan Mach a další přesvědčeni, že závazky a vstup jsou v rozporu s naší suverenitou. Na druhou stranu tvrdí, že bez unie to nejde. Čili výhody ano, závazky ne.  Vypadá to jako strategie tchoře, to zviřátko má málokdo rád a EU na takové jednání není zvyklá. Když si Češi chtěli uchovat suverenitu, proč do EU vstupovali? Pan Mach si musí uvědomit, že tu prosperitu a suverenitu, kterou nám tady v článku slibuje bez EU naši politici nejsou schopni zajistit, zvláště ti pravicový, kteří tady za dvacet let předvedli to co předvedli, tunely a krachy. Prezident není žádný eurojánošík. Je to člověk, který nedrží slovo a porušuje závazky vůči EU i ústavě vlastní země a pan Mach a jemu podobní to schvalují i tímto článkem.

K. Janyška 25.6.2010 7:57

Kajan

Je mi opravdu líto, že můj velký názorový spojenec a ideový soukmenovec Petr Mach, stejně jako můj český guru Václav Klaus, nepoužívá slovo socialismus, tedy příkaznictví  ! Nic jiného totiž se za změtí slov a vytáček v Lisabonské smlouvě neskrývá !!! Dzp.

K. Kužel 25.6.2010 0:11

Ta knížka stojí nejen za přečtení...

ale za umístění do soukromé knihovny na solidní místo. Když nic jiného, tak bude časem fungovat jako doušek čistého vzduchu v hnilobném evropském zápachu.

Dovoluji si nabídnout článeček:

http://karelkuzel.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=137124