16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

KNIHA: Pithartův Osmašedesátý a rok 2019

Petr Pithart analyzuje tragédii, což je slovo odvozené od tragos, česky kozel, který byl obětním zvířetem. Tedy kniha Osmašedesátý s podtitulem Komentované vydání se snaží pojmenovat přesně oběti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 26.8.2019 22:04

Re: Pán Pithart

Pane Khaile, vy se rád snažíte řešit problémy druhých, nejspíš proto, abyste nemusel řešit problémy svoje. Ale to vám osobně nijak nepomůže. Vlastní problémy si musí vyřešit každý sám. Tak se vykašlete na moji hvězdu a samozřejmě taky především na hvězdu Babišovu a raději zapracujte sám na sobě......

M. Pivoda 26.8.2019 9:27

Nevstoupíš dvakrát do téže řeky! Ani do podobné řeky.

Snaha připodobnit rok 2019 k nějaké podobné události v naší historii je vcelku pochopitelná.

Ale přirovnávat rok 1968 se k dnešnímu roku 2019 skutečně nehodí.

J. Vlček 26.8.2019 8:51

Pane Hvížďalo,...

...vláda podle vás nemá žádný program? Hlavně, že ho mají všechny ty opoziční partaje, které ho stále předvádějí a nabízejí všem "pomýleným voličům", kteří zhnuseni jejich politikou nakonec zvolili Babiše.

Vy pouze nejte schopen rozpoznat a uvěřit tomu, že si většina lidí ještě zachovala rozum, a přestala důvěřovat falešným prorokům jako jste vy, páni Pitharti a všichni ti pravdoláskovníci, jejichž jediným programem a prostředkem k znovunabytí moci je program "antibabiš".

M. Rozbořil 26.8.2019 11:15

Re: Pane Hvížďalo,...

Otázka není, zda má vláda program, ale jaké cíle tento program obsahuje, a někdy také skrývá. Podle mých zkušeností má většina vlád (českou nevyjímajíc) hlavní cíl - udržet se u koryta a to koryto si pořádně naplnit.

V. Čermák 26.8.2019 18:15

Re: Pane Hvížďalo,...

Inu, často to tak bývá, spíše ale bývalo za vlád Politických stran, že z ministerstev vedly tunely ( podle vašeho - Koryta ) přímo do stranických sekretariátů. Ale právě multimiliardář Babiš, který nepotřebuje žádné peníze odkloněné ze státního rozpočtu tento nešvar, tunelovat státní rozpočet zarazil, takže nářek převeliký a sborový se ozval ze sídel politických stran a trvá doposud...

F. Houžňák 26.8.2019 6:38

Ano, bolševik Pithart si stěžuje, že jeho přirozené

právo, aby ON v Čechách poroučel, je sprostě pošlapáváno. To známe.