28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

JUSTICE: Znepokojivá zpráva ministryně spravedlnosti

V článku Deformátoři z 17. května 2019 jsem vyjádřil potěšení nad tím, že ministryně spravedlnosti Marie Benešová upustila od záměru vrhnout se na změny organizační a řídící struktury soudů a státního zastupitelství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 24.5.2019 18:25

Re: Hm, pane Jemelíku,

Bárta VVčka, který vyhrál soud v přímém přenosu , z toho neměl ani omluvu , všicni ti profesionální dehonestátoři,Kalousek ,Nečas, ODS, ČSSD ti obránci svobody ! Hlavně té jejich, by zasloužili seřezat prdele , na Václavským Václaváku..

V. Pavelka 24.5.2019 18:13

Re: Hm, pane Jemelíku,

Je celkem nemožné aby Babišovi právníci a on, šli do projektu který by si neošetřili podle zákonů , nepropočítali když cely projekt dosahl částky kolem 700mega.

J. Vaníček 24.5.2019 17:59

Re: Hm, pane Jemelíku,

No neliší se prakticky nijak. Dalo by se říci, že ani nejde o to odsouzení (cíl), ale jde o tu cestu, kterou si musí někdo projít. Je to takový Kerouac - jde o cestu. Ta cesta člověka, třeba politického protivníka, zničí nebo má zničit. Odsouzení není podstatné. Příkladů máme u nás dost, teď zrovna třeba Babiš.

J. Vaníček 24.5.2019 17:55

Re: Ti právníci, ty zákony!!

Je to přesně tak a i blb to musí pochopit. Na to objednání musí být někdo hodně silný - třeba politik (třeba ministr vnitra), policejní prezident, finančně silný člověk nebo skupina a tak podobně. Třeba???

J. Vaníček 24.5.2019 17:51

Babišovo trestní stíhání a trestní řízení,

je předmětem tlaku na Babiše. Média (převážně) ho již odsoudila a trvají na tom aby šel před soud (např. Neff) a nyní autor píše, že k účelovým vyvoláním trestního řízení ke kterému nepochybně občas dochází a je trestuhodným jednáním. Pro mne jako laika je to podobné, asi nejdříve je trestní řízení a pak trestní stíhání a někdy pak je osvobození nebo obvinění. Pak možná soud. K tomu zatím nedošlo. Babiš je předem odsouzen. Tak jako ten Rittig, co má údajně ksicht lumpa a tak se stal sprostým podezřelým až byl dokonce (prý neprávem) po letech vyšetřování obviněn, aby pak byl spravedlivým soudem (právem) osvobozen. Tak bych si počkal jak to s tím sprostým podezřelým Babišem dopadne, po letech vyšetřování. Kdyby toho lotra co byl STBák (to tedy určitě nebyl, nepracoval jako pracovník STB), který nic nepodepsal a horlivci zatím nenašli, koho měl kdy udat jako konfident STB (údajný)nakonec neodsoudili, to by bylo křiku, jak je to zmanipulované. To by Geislerová křičela a byly by demonstrace. A najednou by celá spravedlnost neovlivnitelná, byla zmanipulovaná. Že, vy sluníčkáři nenávistní.

L. Harvánek 24.5.2019 9:39

Re: Ti právníci, ty zákony!!

Ale ano, trestní stíhání si lze objednat. Jenže na to nemá vliv žádný ministr a ani žádná vláda. Jen je potřeba si najít a hlavně přesvědčit patřičného policistu, státního zástupce a soudce, aby se proces rozjel. Naštěstí takových, kteří se dají přesvědčit, je méně než si veřejnost myslí. Takže jde o selhání několika jednotlivců.

V. Němec 24.5.2019 7:51

Ti právníci, ty zákony!!

Vymyslí se stovky formulací a kde je ano, ano, ne, ne??

J. Schwarz 24.5.2019 7:11

Hm, pane Jemelíku,

a co říkáte na to když se neobjednané, jen "účelově vyvolané" trestní stíhání táhne léta, policie spolu se státním zastupitelstvím dělá kejkle, zatajuje důkazy ve prospěch obviněného a naopak vyrábí důkazy v jeho neprospěch, snyží se o výběr povolných soudců a když je po letech obžalovaný nejvyšším soudem očištěn nikdo za nic nemůže, všichni se přece poctivě "snažili"... Čím se takové "účelově vyvolané" řízení liší od objednaného?