19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

JUSTICE: Zelení prokurátoři

Nerad oponuji Astonovi, protože můj souhlas s jeho názory se vždy rovná výsledku socialistických voleb – také s ním souhlasím na 99,99 %. Ale tou jednou setinou je jeho článek o vojenských prokurátorech, vlastně o vojenském prokurátoru JUDr. Fenykovi, kterého navrhl Ing. Zeman na místo ústavního soudce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Uhlíř 29.3.2013 20:24

Nelze paušalizovat

Po ukončení VŠ jsem dostal povolávací rozkaz a roční povinnou vojenskou službu jsem si odkroutil na vojenské prokuratuře. Nebyl žádný rozdíl mezi prokurátory v "civilu" a těmi vojenskými v tom smyslu, jak se zde píše. Rozdíl byl v uniformě. A také plat - ti vojenští víc vydělávali, asi tak o 1000 korun, snad i něco víc (podle hodnosti) a nebyli pracovně tak vytíženi jako civilní. Byli tam blbci a podrazáci ale také skvělí lidé, jako ostatně všude. Byl tam prokurátor, který se odreagovával četbou antické literatury v originále. Je proto nesmyslné někoho démonizovat jen proto, že byl vojenským prokurátorem. Největší kreatura tam byla na vojenském soudě, který byl v poschodí nad prokuraturou. Náčelníkem byl jistý plukovník (nebo nadplukovník, to už si nevzpomenu) JUDr. Miroslav Donutil. Dokonce i někteří liberální vojenští prokurátoři žasli nad jeho chováním a nás absolventy varovali, ať si na něj dáme pozor. Donutil byl schopen ztropit kravál kvůli sebemenší hlouposti, třeba se mu zdál pozdrav málo zdvořilý. Některým prokurátorům se říkalo soudruhu doktore, některým pane doktore.

F. Pavlis 29.3.2013 8:26

Tak, tak.

Zlotřilá pravice. Tož jsme se za 30Kč,- prodali levici. Jeden otec oposmlouvy kriminalizován, druhý glorifikován. Zasloužíme si ten výprask právem a pořádný. A na dalších 40 let. Vždyť ta holota nalezla do všech stran. V těch pravých hrabala pod sebe, v těch levých také a ještě nás vrací o pár desetiletí zpět. Podle vůle lidu, z něhož všechna moc pochází.  Nejhorší není korupce. Ta je jen projevem ducha české politické elity, která má své hluboké kořeny zapuštěné  před rokem 1989. Hrůzná je ta bezduchá nestoudnost a třídní i jiná nenávist. A nezdá se býti tomu konec. Tak, tak.

P. Pavlovský 29.3.2013 16:44

Re: Tak, tak.

Je to asi ještě hloub, jinak by T.G.M. nemusel zdůrazňovat "nekrást"!

P. Pavlovský 29.3.2013 0:53

Je to pořád dokola: nejde o to bývalé aktivní kolaboranty s totalitou soudit

a tím méně trestat.

Jde pouze o to nevolit je a nejmenovat na rozhodující posty.  To přece není žádná diskriminace, konečně užili si už dost. Nestačilo?

M. Stuchlik 29.3.2013 1:26

Re: Je to pořád dokola: nejde o to bývalé aktivní kolaboranty s totalitou soudit

Můžete mi říct čeho si kolaboranti s komunisty užili? Pokud vím až na pár předhozených obětí jim nebyl skřiven ani vlásek na hlavě.

P. Pavlovský 29.3.2013 1:35

Re: Je to pořád dokola: nejde o to bývalé aktivní kolaboranty s totalitou soudit

Užili si prachů a dobrého bydla!

K. Frauknecht 29.3.2013 7:38

Re: Je to pořád dokola: nejde o to bývalé aktivní kolaboranty s totalitou soudit

Přesně tak, svoje mají, hlavně se nepřežírat :-))!

J. Jurax 29.3.2013 15:17

Re: Je to pořád dokola: nejde o to bývalé aktivní kolaboranty s totalitou soudit

No jo, ale když blbý lid je na ty vysoké posty demokraticky volí ...

Zastupitelská demokracie má své vrozené neduhy - jedním z nich je rovné volební právo. Hlas profesora medicíny váží stejně jako hlas pomocného dělníka s IQ tykve; hlas celoživotního (nehandicapovaného a práceschopného) příjemce socdávek platí stejně jako hlas toho, jenž tomu parazitovi ty dávky poskytuje ...

P. Pavlovský 29.3.2013 16:42

Re: Je to pořád dokola: nejde o to bývalé aktivní kolaboranty s totalitou soudit

Do r.1907 bylo volební právo limitováno minimálním placením daní, tuším 5 zl. ročně.

To bych zase zavedl: Volební právo pouze ti, kteří platili v předchozím kalendářním roce min. 12 000 Kč daní. Plus důchodci + manželé (lky) v domácnosti (spol. zdanění).

Kdo je čistým příjemce nemůže /nepřímo/ spolurozhodovat o tom, kolik mu stát bude dávat, to je konflikt zájmů!