25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

JUSTICE: Slovenské zemětřesení

Naše sdělovací prostředky zaznamenaly, že slovenská Národná kriminálna agentura (NAKA) zadržela a poslala do vazby několik významných policistů v čele s Tiborem Gašparem, bývalým policejním prezidentem SR a později poradcem ministra vnitra ČR Jana Hamáčka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Boháček 15.11.2020 10:43

Škoda, že si autor vo svojej oslavnej óde nevšimol netrestaný covidový apartheid na Slovensku:

Bez negatívneho testu

Bez negatívneho testu si bude možné počas zákazu vychádzania zabezpečiť nevyhnutné základné životné potreby ako nákup potravín, liekov, drogérie, pohonných látok či krmiva pre zvieratá. Výnimka sa týka aj cesty do zdravotníckeho zariadenia s cieľom neodkladného lekárskeho vyšetrenia alebo preventívnej prehliadky vrátane sprevádzania blízkej osoby alebo príbuzným a cestu späť. Výnimka platí i pre deti do desať rokov.

Bez negatívneho testu sa nedostanete do banky, na poštu, do poisťovne, na úrad, do elektropredajne apod.

V. Heidlerová 14.11.2020 19:25

Dění na Slovensku je významným signálem pro náš establisment. Žádný podraz, žádná špatnost nebude utajena navždy - a běda těm, kteří si dnes myslí, že jsou beztrestní navěky. Nestoudnost politiků dosahuje vrcholu, arogance Babiše, Faltýnka, Mynáře, Zemana, Ovčáčka, těchto tzv. služebníků lidu, je už nepřehlédnutelná. Justice je nejslabší článek demokracie u nás. Je otřesné, že 3 soudy mají 3 různé právní názory. Ovšem neviditelná ruka už píše své proroctví.....

V. Čermák 15.11.2020 19:13

Nenávist, jako ve vašem případě, ovšem není dobrým soudcem, natož spravedlivým...

V. Heidlerová 15.11.2020 19:21

Nejsem soudce, jsem občan s otevřenýma očima a jasnou hlavou, umím rozlišit dobro od zla, kritika je povolena, máme svobodu slova a projevu. Fanatici dokáží odlišný názor jen nazvat nenávistí, aniž se zmohli na argumentaci. Demokracie=diskuse, TGM.

J. Ráž 14.11.2020 18:21

Zásadní nešvar naší justice autor blogu vystihl přesně: Je to široké pojetí soudcovské nezávislosti, soudci pojímané jako nezávislost i na zákonu a obyčejné lidské slušnosti.

Není u nás jiné profese, která by byla vyřazena z odpovědnosti za následky špatných a mnohdy i protizákonných rozhodnutí, jako je profese soudce.

Během své práce jsem se setkal se závažnými "přešlapy" soudců, kdy se zcela ignoroval trestní řád, občanský soudní řád, zákony i obyčejná slušnost, kde jednání soudů nejenom "přešlapy" ale i protiprávní pochybení, zainteresované na celý život poznamenalo. Jsem přesvědčen , že generální očista našich nepostižitelných soudců od těch, kdo jsou vinni stavem, že justice je veřejností vnímána nejméně důvěryhodnou složkou státu, už je nutná. Musí ji ale provádět opravdu nezávislý orgán a ne kárný soud pro řízení ve věcech soudců jednající podle pravidla ruku ruka myje, aneb soudce soudci neuškodí.

M. Martinelli 17.11.2020 20:20

ale to je ten problém tady, nemáme nikoho kometentního, kdo by to mohl provést, kdo by byl schopen zajistit důležité a usvědčujicí důkazy, estébácký bolševik babiš to určitě nebude, toho zajímají jenom dotace pro jeho soukromé podniky a opozice tvořena demoblokem, tam tu pakáž dosadila, myslel jsem, že rozvědky by se toho mohli chopit, ale když vyplulo za nečase z ods, že sledují milenky a milence, tak jsem přišel o veškeré iluze...

M. Martinelli 17.11.2020 20:21

reakce na pana Ráže...

M. Martinelli 17.11.2020 20:22

nefunguje mi reagovat...

P. Válek 14.11.2020 15:27

Pane Jemelík,je to u Vás klasicky moc dlouhé. O tom,že něco podobného se unás děje také,snad nikdo nepochybuje.Divím se,že tu mezi příklady,které uvádíte není případ podnikatele Janouška. Vždyť to je do nebe volající příklad a zajímavé je,že naši ivestigativní novináři nic. Měli by ho sledovat a psát o něm,nenechat ho prostě v klidu,ale buď už žádné nemáme nebo se bojí. V tomto případu jen ty znalecké posudky jsou opravdu na úrovni.. I tak Vám děkuji začlánek a doufám,že časem se tu také nějaká ta vichřce nebo tajfun přežene.

M. Martinelli 17.11.2020 20:04

přesně tak pane Válek, ten grázl janoušek je ve výkladní skříni naší justiční mafie, ale tady se nic nezmění, ba naopak, po akcích na Slovensku ta naše verbež už ničí veškerý možný důkazy proti ní a bude připravena nečemu podobnému tady zabránit, či spíše vůbec to nedopustit, vždyť mají skoro všichni bolševický geny, tady po válce vyhráli volby komunisti, na Slovensku ne, to už nás předbíhá ve všech směrech, můj děda jako katolík dodržoval desatero, ale když byla Masarykova 1. republika v ohrožení a mobilizovala, šel na hranici a byl připraven naši vlast bránit i za cenu zabíjení němců, tak si naší vlasti vážil, za to mě je z dnešnáho stavu jenom nesmírně smutno...