18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

JUSTICE: Neprůstřelné orgány, bezbranní občané

Občas jsou slyšet nářky na obtížnou vymahatelnost práva, kterou ovšem příslušní představitelé státu popírají. Pravda je taková, že za předpokladu přísného a nestranného dodržování právních předpisů by naplnění práva mělo být samozřejmostí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 7.4.2021 20:42

Asi ne.

A když tak leda zpočátku. I ty by se zajisté do systému vazeb posléze zapojily.

R. Holub 7.4.2021 18:34

Jeden mensi priklad "nezavislosti" soudu: uz 30 let na Broumovsku neni vyreseno komu patri rybniky - jestli Benediktinum ci byly vyvlastneny na zaklade Benesovych dekretu. Vysledek je uz pres 70 let nikdo rybniky neudrzuje, jsou zanesene, zarostle zabincem, mnohe zrusene. Mimo jine to take prispiva k vysouseni krajiny. Dokonce soudy nechaly propadnout schvaleny projekt "Revitalizace broumovskych rybniku". Psal jsem poslancum a mistnim politikum, nikdo mi neodpovedel. Nakonec jsem to vzdal. Asi rozzumna vec, ve svetle toho co p. Jemelik napsal.

L. Harvánek 7.4.2021 12:29

Zase jeden, co sleduje televizní seriály?

J. Vorlický 7.4.2021 12:22

No, to, že ti, které autor popisuje jako neprůstřelné orgány budou při sobě držet, krýt se a podporovat se, je třeba chápat jako normální - je to v jejich zájmu. Nicméně jejich soudržnost nemůže bránit zkoumání příčin. Ale pokud ti, které autor popisuje jako bezbranné občany, se tak budou i cítit a konat, kdo by měl mít potřebu příčiny zkoumat??? První věc, kterou občané musejí pochopit a z ní těžit je, že nejsou bezbranní. Autor svým popisem občanů občany v jejich bezbrannosti víceméně utvrzuje.

V. Kain 7.4.2021 12:01

Začalo se to sypat rokem 2013.V tomto roce je předsedou vlády Sobotka ale daleko větší moc má ministr financí a tím je Babiš.

V. Bok 7.4.2021 10:48

No, ono se o nich vi, to jo. Ale zkoumat to nejde. Drzi pro sobe fest jak helvetská vira a vzájemně se kryjí a podporují napříč stranami i orgány.

P. Nešvara 7.4.2021 9:24

Pomohly by brigade del morte, jako v latinské Americe?

J. Vorlický 7.4.2021 7:34

Hodně se o tomto problému ví, hodně se o něm píše a hodně se jím operuje. Co jsou však jeho příčiny? Nevím, že by se někdo snažil je zkoumat a vysvětlit.