28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Holak 4.10.2008 20:18

justice

Po přečtení článku Zdeňka Jemelíka jsem nabyl dojmu, že na paní Brožovou nemá nikdo páky  Ta když z dotací zpronevěří ještě jednou 40 mil. které nemůže doložit tak je to strašné.Co to je za zákony. Ale už se nedivím vždy´t je dělají právníci.Každý vedoucí pracovník pokud v práci pochybí je potrestán neli vyhozen dle zákoníku práce, ale pro ně neplatí.

P 3.10.2008 22:09

Řešit to po švejkovsku

podat na soudce ústavního soudu žalobu pro zločinné spiknutí, že se svými kroky uchvátili moc ve státě. Když už nic jiného, měli by ústavní soudci z ostudy kabát. Tlak veřejnosti by je donutil odstoupit. Pak by se to pohlo i na nejvyšším soudě.

glosátor 3.10.2008 19:01

Kausa Brožová

představuje pouze marginální , avšak mediálně nafouklý problém. Pokud si někdo stěžuje na justici a kvalitu její práce ( vč. Topolánka v Plzni na PF ) , měl by se napřed zamyslet, podle jakých not ( rozuměj zákonů ) justice pracuje, resp. jak kvalitními lidmi jsou dotvářeny a odsouhlasovány. Pokud se podíváme zejména na náš parlament, co je to tam za squadru, tak se nelze divit, že  výstupy  svojí kvalitou odpovídají úrovni zákonodárců. Moje babička říkala - jaký pán, takový krám.  

Co se odpovědnosti soudců za jejich výstupy týče, některá prvoinstanční rozhodnutí jsou skutečně zhovadilá, ale od toho jsou odvolací soudy, aby je uvedly na pravou míru.

Nikdo se však kupodivu nepozastavuje nad absolutní kolektivní nezodpovědností  volených zástupců od zastupitelstva ve Zlámané Lhotě až po parlament. Na jejich rozhodnutí neexistuje absolutně žádný opravný prostředek. Jejich výstupy  mohou být na první pohled  nekompetentní  až  zlovolné,  nikdo z vnějšku je však nemá možnost zvrátit - viz řada stále nových  reportáží na všech televizích o tom, jak se neodvolatelné mafiánské kliky z radnic  chovají  vůči svým občanům chovají jako k h...u na svých botách. Tohle nikomu z  diskutujících nevadí, byť důsledky zastupitelského amatérismu pociťujeme všichni denně bezprostředně na sobě. Proč máme nejdražší dálnice v Evropě ? Protože zákonná úprava umožňuje, aby stály třeba ještě dvakrát tolik. A bezradný předseda NKÚ v televizní reportáži lomí rukama, že na ŘSD potažmo Kapsche prostě nemůže. Atd. atd. 

woka 3.10.2008 22:46

Re: Kausa Brožová

Milý glosátore, možná jste si nevšiml, že zastupitele od Horních Kotěhůlek až po Parlament si volíme sami a jaké tam máme, to je naše kolektivní dílo a dobře nám tak. Nikdo nás nenutí příště volit ty samé znovu, můžeme každý kandidovat  - jak chceme. To je, pokud se nepletu, základ demokracie a nemá to nic společného s tím, o čem píše autor článku, že totiž z našich daní placení státní úředníci - v tomto případě soudci- velmi mizerně plní funkce, kvůli kterým byli jako instituce zřízeni a milá paní Brožová evidentně věnuje naprostou většinu své energie i pracovní doby sama sobě a svému udržení se na lukrativní sesličce. Kolik tisíc měsíčně za tento výkon asi tak bere?           

glosátor 3.10.2008 23:58

Re: Re: Kausa Brožová

Poslední věta vašeho příspěvku svědčí o tom, že jste typický český závistivec. Co vám bránilo v tom vystudovat práva ?

Fencl 4.10.2008 19:37

Re: Re: Re: Kausa Brožová

Źádný závistivec to není. Z našich daní placená tato přebujelá státní správa, která se nebojí o své fleky včetně snad vrátného by měla pracovat jako všichni ostatní a nést odpovědnost za svoji práci. Možná je dobrá soudkyně, ale jako manažerka selhala . Možná je zvyklá z předešlých let, že je jí vše odpuštěno na fin.úřadě. Já bych se styděl a musel bych z práce odejít spíše bych byl vyhozen. Občané tohoto státu už mají této rozpočtové organizace plné zuby.Nevím jestli je vůbec někdo odpovědný za svou práci včetně těch nejnižších. t.j. administrativy. Ekonom

Šerlok Homeless 3.10.2008 18:14

A co kdyby, až se neodvolatelná Brožová odebéře před Boží soud,

jmenoval prezident republiky (ať to bude Petr nebo Pavel) do čela Nejvyššího soudu úředníka, který není soudcem? Zatím by měl Parlament (i když v to nedoufám) z článku 62 písm. f) Ústavy ČR ( http://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html ) vypustit sousloví "ze soudců".

Ladislav N 3.10.2008 17:00

Jemelík už zase pracuje pro Hrad a jeho "pána" s vidinou sponzorské dotace.

Je mi z těch jeho "zaplacených" textů šoufl...

Ladislav N 3.10.2008 17:23

Re: Jemelík už zase pracuje pro Hrad a jeho "pána" s vidinou sponzorské dotace.

A tady je jeden z Jemelíkových pochlebovačných textů - "Prezident a soudci", z něhož pro mne vyplynula Jemelíkova absolutní nedůvěryhodnost: Viz také diskuse k tomuto ostudn=mu Jemelíkovu výplodu...

kocour 4.10.2008 1:36

Re: Re: Jemelík už zase pracuje pro Hrad a jeho "pána" s vidinou sponzorské dotace.

Jestli je tady někdo placen, tak Ladislav N. Zcela bezpečně. Brněnskou ČSSD. A z Jemelíka se Hradu dělá šoufl, tak si odpusť ty podpásovky, grázle.

honzak 3.10.2008 16:37

představa, že

např. fotbalový trenér, jmenovaný představenstvem klubu by nebyl odvolatelný je směšná, že?

Ta Brožová drží cechovní basu, je chytrá a vzdělaná. Zároveň to je podle vizáže a hlavně mluvy pěkná swině.

Eva D. 3.10.2008 11:05

Děkuji. Dobrý článek ( IMHO).

Starý J. 3.10.2008 10:15

A už se do toho zase míchá politika

....Zřejmě trpí paranoidní představou, že soudcovská nezávislost v sobě zahrnuje i právo nekontrolovaně a špatně hospodařit se svěřenými státními penězi....... Přinejmenším nevím o žádném jiném orgánu, který by dle jejího úsudku stál nad ní a směl hodnotit její počínání při výkonu funkce nejvyššího úředníka státní správy soudů na Nejvyšším soudu ČR.....

Velice přesně vystižená podstata problému! Neexistuje cesta, jak zasáhnout v případě, že vysoký úředník státní správy, pokud je zároveň soudcem, se dopustí ve své manažerské práci zásadních chyb. Co je výsledkem posledního rozhodnutí kárného senátu Nejvyššího soudu?Odmysleme si, že se jedná o Brožovou, je to naprosto jedno, kdo v této funkci bude. Pokud bude dělat i fatální chyby, pokud výsledkem jeho manažerských chyb budou i škody, neexistuje žádná instituce, která by mohla takového státního úředníka odvolat z této řídící funkce. President ho jmenuje, ale nemůže odvolat, kárný soud jej za to nemůže soudit a tím jej odvolat. Ten dotyčný může v této funkci nadělat stovky chyb a malérů a je přitom z manažerské funkce  (ne jako soudce, ale jako úředník) neodvolatelný. A to je neuvěřitelná věc. A to je podstatou Jemelíkova článku.

Pitomci, tahající do této problematiky znovu Klause (Honza Dvojctihodný a pod.) a nevím koho ještě, fandící Brožové jen proto, že se s Klausem střetla, si naprosto nejsou schopni ve své makovici uvědomit, že se to týká všech, kdo v této funkci budou, nejen Brožové. Jednou  v této funkci bude sedět někdo jiný, komu nebudou "fandit" jako Brožové a ten bude stejně neodvolatelný nikým a ničím, ať vede úřad, jak se mu zachce. Tak daleko tito pitomci již nejsou schopni uvažovat!

Niky. 3.10.2008 10:26

Re: A už se do toho zase míchá politika

R^

Eva D. 3.10.2008 11:06

Re: A už se do toho zase míchá politika

R^R^R^

Bořek 3.10.2008 12:00

Re: A už se do toho zase míchá politika

Není co říci více.R^R^

ondra 3.10.2008 14:53

Re: A už se do toho zase míchá politika

snad bych měl ten prostředek. Stačí prověřit jeji průstřelnost.

milburg 3.10.2008 10:12

Nepostižitelná soudcovská mafie

Od počátku sametu to byli právě soudci, kteří v tichosti si připravili půdu pro svoji neodvolatelnost, pobírání vysokých platů za zcela mizerné výsledky a naprostou ignoranci práva. To co předvádí tahle parta nemá se soudnictvím v demokratické společnosti nic společného, zvláště když její manažerské špičky jednají tak jak jsme svědky. Paní Brožová měla již dávno vyletět neb dle tisku manažersky selhala. Že se ohrazuje nezávislostí je přímo groteskní a jen dokresluje že žijeme ne v demokracii ale přímo v Absurdistánu, kde zločinec podporovaný zkorumpovanou Justicí má větší práva než jakkoli poškozený  člověk, což denně dokresluje jak tisk tak televizní zpravodajství.

Žalovák 3.10.2008 11:37

Re: Nepostižitelná soudcovská mafie

To by mělo být zneuží pravomoci veřejného činitele ....;-(

strejda 3.10.2008 16:23

Re: Nepostižitelná soudcovská mafie

Paní Brožová měla již dávno vyletět neb dle tisku manažersky selhala

Vy si skutečně a vážně myslíte, že demokracie je skákání podle tisku? Podle kterého? Podle nákladu? Podle politického zabarvení? Soudci jsou nějaká parta, která nemá se soudnictvím v demokratické společnosti NIC společného?   Čtete po sobě co vůbec píšete?

Macho 4.10.2008 20:05

Re: Nepostižitelná soudcovská mafie

Souhlasím s názorem milburg není co dodat. Už jste slyšel, že by byl někdo postižen v této organizaci já teda ne.Oni tam nepracují jenom soudci, ale i jiní zaměstnanci ti si taky dělají co chtějí. Je to drahá státní správa.

Franěk 3.10.2008 9:59

Jemelíka vem čert

Tak pan Jemelík nám článkem naznačil,že by taky mohl být u nás dobrým soudcem,neboť má taky problém s logikou,je také jen svůj,také si vše vysvětluje po svém,zrovna jak ta nesmrtelná soudkyně.Ostatně celá ta naše justice je už tak povedená,že si sama vystačí na všechno sama a nepotřebuje aby jí někdo kecal do života.Tak co se vůbec kdo do nich montuje,Jemelíku!Na nás je abychom si pěstovali nezávislost nesmrtelných,hlavně dobře platili,aby náhodou některý skoro svatý nepodlehl pokušení a hlavně musíme věřit v jejich jedinečnost a nenahraditelnost,tím si nejvíce zaděláme na spravedlnost lidskou!A pro ostatní jestě výzva-netahejte do justice politiku, justice podléhá jen Bohu a na něj je politika krátká!

Veničan 3.10.2008 10:13

Re: Jemelíka vem čert

Justice podléhá Bohu ... a Brožové. Nebo je to obráceně ?

white.hunter 3.10.2008 10:14

Re: Jemelíka vem čert

justice podléhá bohu??? máš v tom nějaký zmatek, fráňo! boží institucí zde na zemi je církev, nikoli justice! pokud existuje nějaká boží spravedlnost nebo justice, potom jistě ne zde na zemi ...

justice je tu pro nás, naši společnost a jako taková je samozřejmě kritizovatelná, zvláště když funguje, jak funguje ...

a vidět v soudcovském sboru (zhusta prošpikovaném starými totalitními strukturami) nějaké světce či andělský sbor, to je asi trochu mimo ... .-)

Franěk 3.10.2008 11:56

Re: Re: Jemelíka vem čert

Milý hántre,hokej možná máš v tom Ty!Zvláště proto,když máš dojem,že justice je tu pro Tebe. Jo kdybys napsal,že na Tebe,tak to třeba ano. Já jen naznačil,že spravedlnost dle justice,či ta Boží je jen hypotetická,tedy fakticky smyšlená a odůvodněná.A taky se nemá kritizovat!Diskutovat možná,ale konstruktivně,jasné!Tak pokud si neděláš srandu,jako já,tak se probuď!

Bořek 3.10.2008 12:05

Re: Re: Re: Jemelíka vem čert

Tady se poněkud pletou pojmy.Pokud jde o soudní rozhodnutí,je soudce nezávislý.Pokud ale "prošustruje"svěřené peníze?

jurist 3.10.2008 9:33

Jo, jo, tahle Brožová.

To takový Kučera nebo Bureš, to je jiné kafe, co Jemelíku ;-)

kocour 3.10.2008 16:30

Re: Jo, jo, tahle Brožová.

Bureš je v pohodě a Kučera Brožovou neomlouvá.

Miloš Zfrantišku 3.10.2008 9:04

Pane Jemelík,

neetického jednání se dopouští především prezident. Ten spory (Brožová, Langer, Úst. Soud a td.) převádí do osobní roviny plné pohrdání a pomstychtivosti.

vojcek 3.10.2008 10:25

Re: Pane Jemelík,

Mohl bys to doložit nějakými jeho výroky, kde dává najevo své pohrdání a pomstychtivost?