24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

JUSTICE: Ministryně na válečné stezce

Dočetl jsem se, že paní ministryně Marie Benešová v roli kárné žalobkyně nabádala kárný senát Nejvyššího správního soudu, aby se nenechal ovlivnit falešnou soudcovskou solidaritou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vaníček 24.7.2020 17:31

Co na to? Je to tak, člověk sleduje neustále různá divná rozhodnutí soudců a prodlužování řízení s pravděpodobným cílem ničit obviněného. Sám mám osobní zkušenost - naší firmě ukradl obchodník zboží za cca 500 tis. Kč. Prodal je a peníze si nechal, nám nezaplatil. Víte co se mu stalo? Nic. Šikovnou manipulací nás soudce vyšachoval, abychom se nemohli odvolávat. Zloděj se nám vysmál. Jsem přesvědčený, že si to lze objednat. Podivností bez trestu je mnoho. A to chtějí ještě větší samostatnost. Hnus. Babišovu hospodu vyšetřují léta. Takový trestně stíhaný se někomu hodí. Proč to řešit.

S. Rádl 24.7.2020 16:23

Oni to chvilkaři přece říkali a i kvůli tomu demonstrovali. Benešová ohrožuje nezávislost justice!!!

V. Čermák 24.7.2020 21:41

Ale to je moc Dobře.;-D

V. Novák 24.7.2020 9:46

Ministr(yně) přece o kárném postihu soudců ani státních zástupců nerozhoduje.

J. Ráž 24.7.2020 15:50

Tím jste chtěl nás poučit nebo co jste chtěl tímto sdělení vyjádřit? Když se ministryně spravedlnosti chce vyjádřit kriticky k nešvaru, kterým tak zvaná soudcovská solidarita rozhodně je, tak má na to právo. Rovněž má právo kárný postih kteréhokoliv (!!) soudce nebo st.zástupce navrhovat.

Podle principu soudcovské solidarity jen pokárat soudce, který ze spisu vyjmul důležité dokumenty, nepřipustil svědectví očitého svědka a advokátovi, který proti této svévoli protestoval, odňal slovo, je do nebe volající průšvih. No a pak se soudci diví, jakou mají ve veřejnosti (i odborné) negativní pověst.

J. Novák 24.7.2020 9:17

Tomu se říká justiční mafie. Občanům nskonec asi nezbyde nic jiného, než vzít spravedlnost do svých rukou a pak se mafiáni budou divit.

V. Kain 24.7.2020 17:22

Nevěřte tomu,že by k něčemu podobnému došlo.

M. Krátký 24.7.2020 8:21

Jako vždy jsem jen nakouknul do dlouhých příspěvků autora - ale ihned jsem pochopil podstatu problému - soudcovská žumpa v přímém přenosu. Mám s tím bohatou a dostačující zkušenost - z mého rozvodového řízení, kdy si dotyčná soudkyně zahrála i na psychiatričku, když mi do rozsudku napsala, že mám násilnickou povahu a další diagnózy podobného charakteru. Na moji stížnost mi soud ani neodpověděl !!!!!!