19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

JUSTICE: Krokodýlí slzy pana profesora (2)

Mluví-li se o morálce a tak vůbec a má-li pan profesor Němec takové morální problémy s osočováním neodsouzených osob, dám mu návrh.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 14.9.2017 23:25

No tak po mém soudu

normální nealternativní jedinec sympatií k Pirátům moc nechová.

Ale je možné, že někomu se dredy líbí ...

Z. Rychlý 14.9.2017 17:38

Chudinka Nagyová, komunistický dráb Bartoš.

Přehnané, hodně přehnané v obou verzích.

Tak aby se to vyrovnalo, měli by Bartoše brzy ráno předvést v medvědovi k výslechu. Bylo by to tak správně pane Vlku? Nagyová žádná chudinka není a Bartoš zase není až takový gauner. Uberte trochu páry.

J. Kyselková 14.9.2017 13:24

Piráti byli vždy lidské hyeny.

Článek pana Vlka vítám. Vláčet a urážet ženu, která se nemůže bránit je sposté a ubohé. To platí i pro nebezpečnou soudní slepici, která ani tohle nechápe.

P. Zinga 14.9.2017 12:58

Autore, s těmi přirovnáními

jste nemusel tak daleko do minulosti: co takhle Antifa?

Hanět osobu, která dřela "jako kůň" a tím si vysloužila královské "odměny" v době, kdy jiným byly platy zastaveny, ne-li kráceny, je přímo povinností.

Na toho "koně" bych se rád podíval...

F. Kusák 14.9.2017 12:16

P. Nečas se jako premiér

docela zdiskreditoval (a nebyl sám). Projevil se jako nerozhodný člověk a nedovedl jsem si představit, že by vedl stát třeba v době válečného konfliktu. To bychom pak rádi vzpomínali na prezidenta Beneše. Byl velmi silně pod vlivem své milenky. Jenže to nemá nic společného z jeho kriminalizací nebo s kriminalizací Jany Nagyové. Jakkoliv jsem ji nemusel, nasadit na ní policejní komando v pět ráno, bylo více než trapné. Je zajímavé, kolik se našlo lidových soudců a mudrců, kteří by je tak rádi viděli za mřížemi. To je samozřejmě patrné i z této diskuze. Vymyslet banální obvinění a pak člověkem smýkat od výslechu k výslechu, je jaksi v módě. Co naplat, že se pak nic nedokáže a stát zaplatí třeba i vysoké odškodné, ale pošramocenou pověst a podlomené zdraví vám již nikdo nevrátí. Myslím, že by za to měli ti, co to zinscenovali, nést odpovědnost.

J. Kulheim 14.9.2017 13:41

Re: P. Nečas se jako premiér

O vládě pod vedením pana Nečase si může myslet kdo chce co chce. Respektujme fakta. Vláda začala vládnou v trěžké době celosvětové recese. Vláda pod vedením ČSSD schválila za pomoci KSČM, zvýšení mandatorních výdajů. které činily 82% z příjmů rozpočtu.

1/ Předložení návrhu státního rozpočtu se schodkem maximálně 3 %HDP v roce 2013. 2/Snížení provozních výdajů veřejného sektoru o 10 % (v programu o 5 %) a kapitálových výdajů o 5 % (v programu o 4 %). 3/Důchodová reforma na základě závěrů Bezděkovy druhé komise, obsahuje parametrické změny průběžného státního pilíře a zřízení druhého pilíře s možností vyvázání části soukromých prostředků do penzijních fondů.

4/Penzijní spoření rozšiřuje možnosti zvýšit příjmy ve stáří, dobrovolně bude možné vyvést 3 % z důchodového pojištění + dodat 2 % do penzijních fondů.

5/Adresnější vyplácení sociálních dávek 6/Jednodušší sociální systém 7/Zpřísnění postoje k neplatičům nájemného a pořádkových pokut. 8/Motivace k zahájení podnikání. 9/Pružné čerpání třírychlostní rodičovské . 10/Změna systému péče o ohrožené děti. 11/Podpora rozvoje péče o seniory v domácím prostředídaňovým zvýhodněním členů rodiny, kteří doma pečují o seniory s vyšším stupněm závislosti na jejich péči. 12/Pružnější pracovní doba 13/Jednodušší ukončení živnosti, 14/Zpřísnění trestů za korupci u úředních osob 15/Narovnání vztahu státu s církvemi a náboženskými společnostmi.

Co udělala tato vláda pro řešení největších problémů, jako je zdravotnictví, důchodové a sociální zabezpečení, vzdělávací systém? Velké NIC.

M. Prokop 14.9.2017 13:50

Re: P. Nečas se jako premiér

NIC, to by bylo ještě dobré. Zrušení druhého pilíře, zvedání minimální mzdy, Marksovic a Dienstbierovic fantasmagorie, EET, protikuřácký zákon, zmnožení úřednictva a mandatorních výdajů, použití FÚ k ničení Burešovy konkurence, blbnutí s inkluzí a povinným rokem školky ... , jen tak "z voleje".

F. Kusák 14.9.2017 14:12

Re: P. Nečas se jako premiér

Já nemluvím o jeho vládě, ale o osobnosti Petra Nečase. To je věc úplně jiná a do značné míry subjektivní. No když už jste zmínil jeho vládu, tak k té jsem měl značné výhrady, zejména k tomu, že zvýšila daně. A chování pana Kalouska stálo taky za to, např. snaha o odebrání státního příspěvku ze stavebka zpětně, nesmyslný boj o stravenky, platební karty pro důchodce atd. A k důchodové reformě pod vedením pánů Kalouska a Drábka bych napsal esej, hlavně to, že při neustálém snižování výnosu PF nejste schopen vygenerovat více peněz než do systému přiteče, a na to potřebujete zvýšit odvody (říkám to velmi nepřesně) a pak sebrat peníze z průběžného důchodového systému, což se stalo. To je vcelku jednoduchá lineární rovnice, tady ale nerovnice. Není problém ji popsat. Ti, co do toho systému vstupovali, s tím jasně spekulovali (a mohli si to také dovolit) a nemám jim to ani za zlé.

O současné vládě nemluvím, socany volit nikdy nebudu, tak mně prosím nepodsouvejte, co jsem nikdy neřekl.

A jinak, je známo, že pokud chci, mohu dokázat cokoliv, třeba i úspěchy Nečasovy vlády. To ale je zase Váš problém.

J. Kulheim 14.9.2017 14:36

Re: P. Nečas se jako premiér

Posouvat vám to, že jste voličem ČSSD jsem neměl v úmyslu. Omlouvám se.

Chtěl jsem pouze naznačit, že tzv. Nečasova vláda za krátkou dobu svého působení udělala řadu důležitých zmměn. To se o této vládě při největší vůli, říct nedá. Na jednotlivé její kroky je možné se dívat kriticky. Byla to vláda koaliční. Myslím, že zvýšení daní nevyšlo z ODS. Hlasovali pro, jsou odpovědní. Jak mohli situaci s vysokými mandatorními výdaji řešit? Vládě zůstalo pouze 18% předpokládaných příjmů k vládnutí. Měla dvě možnosti zvýšit příjmy buď zvýšením daní nebo si peníze vypůjčit nebo neinvestovat. Volili kombinnaci. Nečasova vláda investovala víc než stávající vláda. Tato vláda dělá rozpočtové schodky v období prosperity a peníze "prožírá".

Průběžný důchodový systém je z mnoha důvodů neudržitelný. V současnosti na jednoho důchodce pracuje 1,7 pracovníka, důchodový účet je v deficitu, důchody jsou na úrovni 40% průměrné mzdy. Inflace je víc jak 2,5%, zdražují základní potraviny atd. Zrušit 2. pilíř vláda mohla. Má na to právo. Ale čím ho nahradila?

Se sysrémovým řešením nejpalčivějších problémů přišla pouze ODS. Zasplatili za to.

F. Navrátil 14.9.2017 17:58

Re: P. Nečas se jako premiér

Nečas nebyl dobrým premiérem. Škoda, že tu funkci přijal. Byl totiž nejlepším ministrem práce a sociálních věcí a za jeho racionální činnost v této funkci jsem si ho velmi vážil. Škoda, že nebyl schopen poznat svoje meze. Na rozdíl od Nečase nynější premiér Sobotka nepřerostl funkci poštmistra v Nížkovicích.

P. Mach 14.9.2017 20:46

Re: P. Nečas se jako premiér

Nečas samozřejmě dobrým premiérem byl. Lepším než kdokoli jiný a mohli bychom být vděční za jeho reformy, nebýt oranžových hajzIů a onanonistů, kteří je zrušili. Jediná jeho chyba byla nagyová.

J. Kulheim 14.9.2017 22:24

Re: P. Nečas se jako premiér

V politice chybí výrazné osobnosti. Pravicoví voliči se nedají nahnat do houfu a na koblihu je nikdo nechytne. Levicově zaměřené strany to mají jednoduché. Voličům stačí takové "osobnosti" jako Špidla, Sobotka ap.

F. Kusák 14.9.2017 18:04

Re: P. Nečas se jako premiér

Víte, snad to mé příkré posouzení Nečasovy vlády vychází z toho, že nemám rád Kalouska, a to z mnoha důvodů. Považuji ho za člověka mimořádně bezcharakterního, už také proto, že se chtěl paktovat s komunisty a tím poškodil lidovce. Jsem vyznavačem konzervativních hodnot a tento manévr jsem neunesl.

A co se týče důchodové reformy, souhlasím s Vašimi argumenty, že pravděpodobně budou peníze v průběžném systému scházet. Deficit se bude zvětšovat i v důsledku neustálého růstu zbytečných výdajů státu. Jenže chudí budou vždy chudými a není možné, aby ti, co se celý život snažili, ještě více dopláceli na nezodpovědné příživníky. Potřebné z toho samozřejmě vyjímám. A to žádná reforma nevyřeší. Mí prarodiče poctivě šetřili na stáří, než jim to komunisti sebrali a babička skončila v penzi se 150,- korunami měsíčně a děda s tisícikorunou, přestože byl stavbyvedoucím na významných prvorepublikových stavbách.Tak asi takto. A pěkný večer.

J. Kulheim 14.9.2017 22:19

Re: P. Nečas se jako premiér

"A to žádná reforma nevyřeší. " Souhlasím. Musí přijít systové změny. Ovšem přebudování systému bude trvat dlouho, protože nelze stávající důchodce nechat na mizině. Oni si už vydělat peníze nemohou, stát je obíral celý život a slibovali jim, že se "stát" o ně postará. Jenomže nepostará. Nebude mít peníze. Mladí se odírat nenechají. Do systému zdravotní péče, sociálního a důchodového zabezpečení zaplatí 4 x víc než z něho budou čerpat. V sxoučasnosti náhradový poměr důchodů klesá pod 40% a bude hůř. V devadesátých letech to bylo cca 50%. Atd.

Psal jsem Bělobrádkovi a jednomu s ČSSD. Zkuste si udělat nákupní koš důchodce. Ten ho nemá stejný jak ostatní. Kupuje jenom to nejzákladnější a tam je největší kolísání. Brambory +20% atd.

Kdo nemá našetřené, tak mu ČSSD dá příspěvek na zakoupení kosy a bude si sušit seno na zimu. Mne se to netýká, já jsen měl možnost si nějaké peníze našetřit.

Mladí lidé nemají často šetřit z čeho. Když si budou šetřit od 30. letr, tak jim plánovaná inflace sežere /2% a je mnohem víc/ za 35 let 70%. Z ušetřené koruny ve třiceti zástane kupní síla 30 hal.

To je sociální cítění socialistů. Kecy, kecy a zase jenom kecy. Nejhorší je, že jim to lidé žerou.

V. Čermák 14.9.2017 18:11

Re: P. Nečas se jako premiér

Průběžný d§chodový systém samozřejmě dlouhodobě udržitelný JE. Stačí, aby z rostoucího HDP šlo do něj pevné procento, bez ohledu na to, kolik lidí HDP vytváří. Dále je potřeba urychleně ucpat tunel, kterým odtékají ročně stamiliardy pryč z ČR. Je potřeba danit hodnoty vytvořené v ČR přímo v ČR. Najednou bude prostředků dost....

P. Mach 14.9.2017 20:43

Re: P. Nečas se jako premiér

Co to je pevné procento z HDP? HDP je se počítá z výdajů na investice, výdajů na spotřebu a exportu. Jak si představujete, že se z realizovaných investic bude platit nějaké procento? Jaké miliardy odtékají z ČR? Když se k ekonomickým otázkám vyjadřuje diletant jako vy, tak by to bylo k smíchu, kdyby to nebylo k pláči.

Průběžný důchodový systém je financován ze sociálního pojištění placeného ekonomicky aktivními lidmi. V okamžiku kdy ekonomicky aktivních lidí ubývá a přibývá důchodců a výše důchodů roste, tak je udržitelnost něčeho takového mimo realitu i pro podprůměrně intelignetního jedince. Průběžný důchodový systém je udržitlený pouze pokud se bude donekonečna zvyšovat důchodový věk. Za současné situace, kdy vládnou oranžoví zloději a diletanti průběžný důchodový systém udržitlelný samozřejmě NENÍ.

J. Kulheim 14.9.2017 22:30

Re: P. Nečas se jako premiér

HDP je důležitý ukazatel, ale není nejdůležitější. Pokud roste HDP, tak to neznamená, že se lidem daří lépe a stát bohatne. Např. Když se bude tavit víc železa roste HDP, ale lidé nebohatnou. Když bude auto stát v zimě na dálnici a řidič si bude v autě topit, tak roste HDP a znečišťuje se vzduch. Do HDP se započítávají i peníze, které si odvezou investoři domů. To je cca 400 miliard Kč. Atd

Č. Berka 14.9.2017 10:53

Nagyová-Nečasová

je souzena za 1) zneužití vojenské rozvědky 2)Nečasová čelí obžalobě také v kauze tzv. trafik pro trojici poslanců z ODS, kterou soud projednává společně s jejím obviněním z krácení daní u luxusních darů.3) V lednu byla nepravomocně odsouzena za vyzrazení utajované zprávy Bezpečnostní informační služby lobbistovi Ivu Rittigovi k podmíněnému trestu v délce 1,5 roku. Její odvolání proti verdiktu projedná vrchní soud

J. Kulheim 14.9.2017 11:24

Re: Nagyová-Nečasová

ad.1/ Vojenskou kontrarozvědku nemohla zneužít, protže ji nemůže úkolovat. TO platí pro vás i pro mne.

ad.2/ Poslanci se vzdali poslaneckého mandátu sami o své vůli. Nikdo je nevyváděl. Měli k tomu svůj důvod. To, že by za to dostali výnosné trafiky, je směšné. Určitě nebyly tak výnosné jako dostal pan Rusnok nebo pan Špidla. Možná oni tomu neříkají trafiky.

ad.3/ O krácení daní nebyla při zatýkání řeč. Řeč byla o velkém množství zlata a penězích.

P. Lenc 14.9.2017 11:27

Re: Nagyová-Nečasová

Přesné pane Kulheime.Nakonec, obdobně jsem psal již před drahnou dobou.

P. Zinga 14.9.2017 12:59

Re: Nagyová-Nečasová

Ale jděte, voni začali sami "chránit" zákonitou Nečasovou? Tak blbý snad nemůžete být!

J. Kulheim 14.9.2017 13:34

Re: Nagyová-Nečasová

Kde jste to četl, že VONI začali chánit paní Nečasvou?

P. Manda 14.9.2017 19:39

Re: Nagyová-Nečasová

jak? jako zinga ?

M. Prokop 14.9.2017 11:40

Re: Nagyová-Nečasová

Ano, to jste napsal celkem přesně.

Jeden z dokladů špatné funkce zdejší justice.

V. Klepetko 14.9.2017 10:21

Ještě jinak...

Policejní provokace "Chlípný Nečas", policejní provokace "Vybrané Hnízdo", a pirátská provokace "Nadržený Bachař" - jedno jest.

Kdo schvaluje a fandí policejní akci "Chlípný Nečas", fandí policejně "Vybranému Hnízdu" i "Nadřízenému bachaři", je duchovní Urválek!

Kdo z této trojice provokací nekritizuje jen tu akci Hnízdo, je angažovaný novinář nebo diskutér, který v zápalu politickeho boje říká: "Účel světí prostředky!". A ve jménu spravedlnosti nám dláždí cestu do pekla.

Jistá část populisticky laděných voličů Babiše naopak poukazuje z té trojice jen to "Hnízdo", a ty dvě druhé provokace jim nevadí. Jsou to ti, co říkají - jen počkejte, po volbách s vámi zatočíme! Myslím ale, že jim Babiš naslouchat nebude. Osobní zkušenost s našim justičním systémem mu otevře oči, a vykáže plukovníku zpět mimo politiku! A Pelikán, ten svobodomyslný hipster, mu s tím pomůže! A v tom bude zcela nečekaný, ale ozdravný a pozitivní efekt všech těch politických provokaci kolem Čapího hnízda!

Ve vztahu k té trojici se lze vymezit i ještě jinak, než ty čtyři skupiny, které jsem popsal výše. Někomu z toho třeba může vadit jen ten útok na Nečase. To bude asi paní Hájková :-))))) Chcete se k ní přidat?

M. Varadinková 14.9.2017 11:10

Re: Ještě jinak...

Duchovní Urválek je prostě duchovním Urválkem proto, že schvaluje urválkovské metody. Ba dokonce někdy nad nimi dokonce jásá. Pokud se nad nimi jednou pohoršuje a jindy jim tleská podle toho, jestli jsou tyto metody použity k odstřelení "našeho člověka" nebo naopak k likvidaci "třídního nepřítele", pak to svědčí jen o fanatické jednostranné zaslepenosti dotyčného, kdy idea "třídního boje" vedeného všemi prostředky u něj vítězí nad zdravým rozumem i obyčejnou slušností.

V. Klepetko 14.9.2017 13:33

Re: Ještě jinak...

No, někdy to může být jen zaslepenost v okamžik vyostřeného předvolebního boje... Jinak souhlas.

Zkoušel jsem kombinatoricky projít i všechny ostatní kombinace vztahu k těm třem provokacím. A je to zajímavé – asi neexistuje nikdo, komu by vadila akce proti Babišovi i proti Nečasovi, ale bachařský autobus Pirátů by shledával v pořádku. A nedokážu si představit ani nikoho, kdo by viděl, že Piráti to populisticky přestřelili, ale současně by schvaloval hon na Nečase.

A tím máme čtenáře Psa i voliče přehledně rozškatulkované do OSMI různých přihrádek. A ti z té deváté oprávněné volají – “Neškatulkovat! :-))))

M. Valenta 14.9.2017 10:03

Mohl by mi pan Vlk

nějak srozumitelně osvětlit rozdíl mezi Bartošovým autobusem a třeba Zemanovou předvolební hláškou o spálené a rozkradené zemi či potřebě dostat kohosi do tepláků? Notabene sám svými články k této atmosféře zhusta přispívá.

R. Tesařík 14.9.2017 10:04

Re: Mohl by mi pan Vlk

Jestli v tom nevidíte rozdíl, tak potěš koště..i když ta Zemanova hláška byla blbá.

J. Matuška 14.9.2017 12:26

Re: Mohl by mi pan Vlk

Ta hláška nebyla blbá, protože byla veleúspěšná. Přesto, že navíc byla i lživá, stávajícího pezidenta budu asi opět volit, pokud se neobjeví jako kandidát senátor Jaroslav Kubera...