20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

JUSTICE: Amnestie 2013

Mistrovské dílo Václava Klause opět potlačilo do pozadí dokonce i prezidentské volby. Na druhou stranu nebudeme si nalhávat, že než volba druhořadého prezidenta, je daleko důležitější bezpečnost občanů. A toto téma Václav Klaus nastolil opět s dokonalostí cizeléra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matuška 17.1.2013 22:40

Někteří soudci si dělají do chtějí. Ta věc smrdí, ale ne dost.

http://web.volny.cz/noviny/ze-sveta/clanek/~volny/IDC/234872/mel-ovlivnovat-nakup-gripenu-dostal-podminku-ta-vec-smrdi-rekl-soudce.html

J. Matuška 17.1.2013 19:34

Jak se soudí v USA kauzy, které jsou nesrovnatelně složitější než ty naše. Poučme se!

Rychlost odsouzení Madoffa je toho ukázkou:

http://www.rozhlas.cz/komentare/portal/_zprava/600975?print=1

A. Nováček 17.1.2013 17:46

Amnestie.

Poměrně hodně bludů na tak malém místě.

S. Ševeček 17.1.2013 11:24

Soudíme, že dobře soudíme

http://ley.cz/k213/JsmeSoudciSoudime-PepaNos.wma

Amnestie je amnestie je amnestie.

"Iustici" nezbývá než vyhlášenou amnestii naplnit právními akty. To by se jim líbilo, "zdeúředně", bez zkoumání sporných či nedůsledně odsouzených případů to jednoduše zavázat mašličkama.

Jednoho maně napadá, jak asi pečlivě a spravedlivě "naplnili ducha amnestií" předchozího pana prezidenta Václava Havla. Kolik neoprávněných propuštění a výmazů trestů tam bylo.

H. Grúbr 17.1.2013 9:22

Mám protinávrh:

místo spoléhání se na neschopnou, pravomoci zneužívající policii, dát občanům zákon, který říká, že 100% práva = vlastnictví a zdraví a uzákonit právo na použití střelné zbraně. Zároveň přenést 100% odpovědnosti za následky útoku na porušitele zákona. A bylo by vymalováno.

L. Šarina 17.1.2013 16:42

Re: Mám protinávrh:

Přesto že je to laciné,tvrdé a konečné řešení s terým by souhlasilo hafo lidí ,ono to nejde,za týden by tu byla občanská válka.

M. Vojtíšek 17.1.2013 9:13

Jako scifi je to dobrý.

ALe s realitou to moc do činění nema. Klaus s jeho plno divnejma kamarádama jako arbitr práva a spravedlnosti. Jeho poslední volba vypadala jako prototyp korupčního cvičení. Manévry, podnikatelů, lobbistů a elitních právníků v přímém přenosu.

Jinak ten článek je agitka jak prase. Ale čeho? Náramek je fajn, bohužel každe má jinej domácí výběh. Někdo 16m2 a někdo 10Km2.

Využít naštvání na amnestii a Klause maj občané k čemu? Obrodě justice? Jako maj právo  vzít občané do svejch rukou a odsoudit a vykonat trest? No to bude šrumec.

Jsme postkomunistická díra. Parlament v aktuální podobě nezvládne přijímat zákony ani technicky validně a chcete po něm nějakou legislativní smršť.No je to celý přitažený za vlasy.

Vyladění trestního řádu, úprava legislativy, progresivní změny ve vězeňství to vyžaduje mravenčí precizní práci, se širokým záběrem odborníků. Prostě to trvá. Stačí na tom dlouhodobě pracovat, hlavně žádnou revoluci. Ta by v našich podmínkách dopadla asi jako fotovoltaika, někdo by zalobboval a vydělal. 

J. Václavíková 17.1.2013 9:19

Re: Jako scifi je to dobrý.

A pokud se někdo do té mravenčí práce pustí, je bleskově vyhozen z funkce. No prostě- Kocourkov!

J. Dvořák 17.1.2013 9:07

Majstrštyk mladej,majstrštyk !

Štych je něco úplně jinýho !Beze srandy !

J. Pšenička Ing. 17.1.2013 7:46

Děláte si srandu

Vyrazit Brožovou, tím chcete ospravedlnit Klausův promyšlený zločin, osvobození těch nejhorších lumpů z dob privatizace a oposmlouvy? Děláte si z nás prdel?

J. Vyhnalík 17.1.2013 1:09

Superlativy se má šetřit

Mistrovské dílo, s dokonalostí cizeléra. Mi přijde přinejmenším přehnané. Jakkoliv rozumím smyslu odstavce II. amnestie. Vidím i chyby. Za hlavní považuji nepřesnou a různý výklad umožňující formulaci: "s výjimkou trestního stíhání proti uprchlému". Vztahuje se výjimka pouze na osoby, které se v okamžiku vyhlášení amnestie skrývají, nebo na všechny, kdo byli kdykoliv během soudního řízení prohlášení za uprchlé, nebo president předpokládal, že soudy dobu, po kterou se obvinění skrývali od celkové délky soudního řízení odečtou?

Jako logické mi přijdou možnosti druhá a třetí, obávám se však, že soudy budou nejčastěji volit tu první.

Vnímání amnestie veřejností by určitě pomohlo, kdyby v rámci odstavce I. byli zcela odpuštěny zbytky trestů pouze prvotrestaným a seniorům. Ostatním osobám zahrnutým v odstavci I. mohl být třeba zbytek trestu zkrácen na polovinu.

J. Lufinka 17.1.2013 0:52

Autore nezlopte se na mě

ale zdá se  mi ,že pletete jablka s hruškama. Váš článek řeší propuštění odsouzených, ale největší problém je amnestování neodsouzených a k tomu se také vyjadřujíVámi  zmiňovaní Pehe a Dvořáková. Jinak Vám gratuluji k Vašemu postoji, že kdo souhlasí s Vašemi názory věcně diskutuje a kdo ne blbě žvaní za cizí peníze.

M. Stuchlik 17.1.2013 0:43

POkud bych si měl vybrat soudce buď Klause nebo Wagnerovou

volím Wagnerovou. Nejsem tunelář, natož dostatečně velký, pro mne Klaus nebude mít pochopení.

L. Křivan 17.1.2013 0:22

Lepší než náramky

je to, co před rokem na Silvestra předvedl statečný důchodce. Jen mu ti další dva neměli utéct.

L. Krajicek 17.1.2013 0:16

Až někdo nasbírá 250 let s náramkem,

bude už smět do kriminálu?