25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

IMUNITA: Účelové ohýbání práva

Kdyby to nebylo vážné, byla by to legrace: Nejvyšší soud vyloučil trestní stíhání trojlístku exposlanců i do budoucna a nikdo si toho nevšiml!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Svoboda 31.7.2013 9:51

Pane Pavlovský,

přestaňte prosím zdejší diskusi znečisťovat hloupými  zkratkami ( IMHO, BTW, VNNN a pod. ). Stálým opakováním jste se stal nezajímavým.

P. Pavlovský 31.7.2013 13:49

Re: Pane Pavlovský,

Užívám jenom tu první, jejíž význam je na NP všeobecně známý.

Zbylé dvě ani nevím, co znamenají.

V. Hajková 31.7.2013 7:45

ČÍST- ty žvejky zn: Pavlovský

to  je  skutečně  lahudka!  :-)))  Při  srovnání-  těchto  tafikantu-  kde  na př.   exposlanec   ŠNAJDR  -  získal  plat  37 tisíc-   cca  tak  o  20  tisíc  méně  než  měl  jako  poslanec-  to  je  uplatek  jak  stehno!  

P. Schuster 31.7.2013 10:31

Re: ČÍST- ty žvejky zn: Pavlovský

Co si myslíte o kauze údajné korupce tří bývalých poslanců ODS ptali se filozofa Václava Cílka?

A)Umím si představit dvě situace. Umím si představit poslance, který bytostně s něčím nesouhlasí, má určitou zásadu, ale aby celou vládu nepodtrhl, tak souhlasí s tím, že z politiky odejde a nechá si za to nějakým způsobem zaplatit, třeba členstvím v nějaké radě, prostě nějakou službou. To je situace, která asi není úplně v pořádku, ale omluvil bych ji.

B)Ale pak může dojít k situaci, že jste utahaný politikou, cítíte, že si potřebujete najít nějaké stabilní místo, a tak si vymyslíte rebelii. Vymyslíte si situaci, abyste musel být uplacen. A v tom okamžiku už to vidím něco jako prodávání odpustků nebo svatokupčení nebo něco takového. To už si myslím, že je za hranicí nejen slušnosti, ale i beztrestnosti. Pak už je na místě je stíhat, protože drží lidi jako rukojmí. Už to nemá nic společného s veřejným dobrem, službou lidem. Tyhle věci je podle mě nutné připomínat. Je to právě ten posun od toho zákazníka k tomu nevolníkovi.

Protože všichni šli s příjmy dolů, tak je správné za A.

P. Běhounek 31.7.2013 15:46

Re: ČÍST- ty žvejky zn: Pavlovský

Cílek by se měl vyjadřovt k věcem, kterým rozumí, jakmile se dostane mimo, tak jsou to velmi často šílenosti, škoda, že není soudný a neřekne, že se nemůže vyjadřovat ke všemu, ON ZAPOMĚL NA JEDNU ZÁKLADNÍ VĚC a tou je náhrada za škodu, neexistují jen dvě extrémní polohy - úplatek a nic, ale jsou také přirozené náhrady, pokud by odemen někdo chtěl, abych udělal něco co nechci nebo abych odešel ze zaměstnání nevidím nic špatného na tom, že dotyčný dostal nabídnuté jiné pracovní místo, podle zákoníku práce by měl dostat stejně placené pracovní místo a to ani ti tři lumpové nedostali (píšu lumpové, protože mi jsou bytostně nesympatičtí a jejich působení v politice bylo podivné, ale to za co je Pat a Mat obvinili je tupost)

P. Pavlovský 31.7.2013 1:48

Čert vezmi imunitu trafikantů

Autor má možná z právnického hlediska pravdu, ale to už není důležité.

Po tolikerém veřejném propírání kauzy je IMHO zřejmé, že s touto formou "trafikantství" (úplatkářství) se voličstvo většinově nesmířilo, a že ty, kteří je praktikují a obhajují bude ve volbách trestat.

To považuji za nesmírně pozitivní výsledek, ať už teď trestněprávně dopadne kauza jakkoli.

J. Vyhnalík 31.7.2013 5:12

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

Problémem politiky je, že musí řešit komplikované věci tak, aby voliči měli pocit, že jsou jednoduché a vše dopadlo tak, jak si voliči přejí. V pozadí stojí bulvární styl médií, které místo komplexní informace a představení problému z více stran současně, vnucují lidem realitu zjednodušenou do novinových titulků s jasným vyzněním a označením viníka.

Lidé chtějí mít o věcech jasno bez toho, aby skutečně chápali o jak složité problémy se jedná.

Bohužel hloupost a primitivismus vítězí.

P. Pavlovský 31.7.2013 5:29

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

Většinový (jednoduchý) volič si to IMHO postavi takto:

Mají mít poslanci beztrestnou  možnost vyobchodovat mandát za post ve státní správě nebo podniku? Nemá!

A to mu stačí. Kdo bude tvrdit opak, ve volbách na to doplatí: ODS a Kalousek!

Pro mne je smutné, že snad až tak jednoduchý volič nejsem a o politiku se zajímám vysoce nadprůměrně, ale jsem na tom stejně: ODS ani Kalouska volit nemohu (a levici samozřemě také ne, včetně KDU a SZ)

Tím jsem bez alternati, protože VV a  dnešní neparlamentní strany také nepřipadají v úvahu. Snad zakroužkovat jenom StaN.

J. Vyhnalík 31.7.2013 5:40

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

Inteligentní volič se zeptá, mají být poslanci nuceni po opuštění PS strávit 2 roky karantény na "pracáku"? Zaměstnání ve státní firmě je trafika, v soukromé zase zobchodovávají důvěrné informace z parlamentu a vlády.

Řešením by byla reforma Ústavy a volebního systému tak, abychom se vyhnuli roztříštěné PS a slabým vládám závislým na přeběhlících. Taková vláda a PS by také byly rovnocennějšími partnery přímo volenému presidentovi.

Je na místě otázka, zda exposlanci Fuksa a Šnajdr měli pro funkce ve státních firmách kvalifikaci. IMHO měli kvalifikaci velmi dobrou. Na rozdíl třeba od Tvrdíka, Kotta a dalších

Oni tři exposlanci se zachovali naprosto výjimečně a z PS dobrovolně odešli. Spousta jiných v PS zůstává přesto, že se se svou stranou rozešli a opakovaně před každým důležitým hlasováním svoje hlasy prodávají nejvyšší nabídce, ale to nikomu, zdá se nevadí.

P. Pavlovský 31.7.2013 6:18

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

Nechci vás strašit, ale nás, neInteligentních  voličů, kteří se takto nezeptají, je IMHO, zdrcující většina.

Nám stačí, když se poslanec drží svěřeného mandátu a hlasuje podle svého svědomí. To řeší i jakékoli přeběhlictví, zakládání nových stran atd.

Každý odpovídá jen a jen za svůj mandát. Ve většinovém systému by to ovšem bylo průkaznější.

Možná, že by stačilo, kdyby si ty systémy naše dvě komory vyměnily :-)

J. Vyhnalík 31.7.2013 16:06

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

Máte pravdu, je jich většina a proto tu máme socialistickou EU a politici jsou voleni podle toho jak vypadají a jak sebevědomě dokáží opakovat floskule předem natrénované s mediálními poradci.

Pokud jde o náš parlament, tak PS by se měla volit výrazně většinověji a Senát by mohl být sestavován jako reprezentace krajů, nebo lépe NUTS II. Důležité je, aby byly volby do obou komor od sebe oddělené a rozumná mi přijde i v čase rozložená obměna členů Senátu.

D. Nowodny 31.7.2013 5:22

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

To už můžete i napsat " čert vem demokracii a parlamentni stat. At žije diktatura policie a jejiho pana" !  Už jsme to jednou měli, tak si mladí zase zvyknou !

P. Pavlovský 31.7.2013 5:32

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

P. Pavlovský 31.7.2013 5:35

Kdo je pánem policie? Diktatura policie a jejiho pana je co?

Diktatura policejního presidenta? Ministra vnitra? Premiéra? Presidenta?

Ničeho takového jsem si nevšiml ani za Nečase, ani za Rusnoka.

Díky Bohu!

P. Han 31.7.2013 5:56

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

Tohle se dalo napsat o Jiřině Štěpničkové taky. K čemu nějaké právo a zákony, že?

K. Frauknecht 31.7.2013 9:35

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

Nějak Vás furt nechápu, a to se fakt dost snažim.

Trafiky jsou nešvarem? OK. Tak to jasně definujme a nebudeme je rozdávat. Nejde ale, proboha, téměř čtvrt století "trafiky" mlčky, souhlasně tolerovat a najednou, když se to hodí, je zaškatulkovat mezi trestné činy! Ne, netvrďte, že spravedlivému českému občanu došla trpělivost!!! Český "spravedlivý" občan je v tom nevině, jen se tím "baví", jako při sledování Ordinace.

Jediný souhlas, a to tvrdím od prvopočátku, je v tom, že politické činy (a třeba i nešvary) může soudit a trestat jen VOLIČ! Žádný Ištván a jeho boys!

J. Vlk 31.7.2013 11:44

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

".....politické činy (a třeba i nešvary) může soudit a trestat jen VOLIČ! ...."

To by bylo skvělé pro ODS, protože její politici jsou klony voličů :-)

K. Frauknecht 31.7.2013 12:59

I tak by se to dalo říct.

Ale hlavně, tak by to přece mělo být. Pokud volíte někoho s kým nesouhlasíte, je to vážnější než si myslíte :-))).

P. Pavlovský 31.7.2013 13:44

Odlišujete neodddělitelné!

"Může soudit a trestat jen VOLIČ! Žádný Ištván a jeho boys."

Vtip je v tom, že bez ohledu na právní výsledek té kauzy naštvala voliče proti kšeftování s mandáty tak, že jejich obhájce ve volbách potrestá.

Na "jasné definování" se vám vykašle.

P. Běhounek 31.7.2013 10:38

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

A CO KDYŽ NEMÁTE S VOLIČI PRAVDU a nejde jim o trafiky, ale vzali by cokoliv by mohli kritizovat, položte si otázku, jak tento všeobecně známý skutek byl hodnocen než byl meidalizován Ištávnem s Šlachtou se 400 komparzisty v kuklách a naroubován na miliony kmotrů, NIJAK, ale po naroubování mi ktitici této akce říkají, vždyť něšlo jen o trafiky, ale nakradli milony, které jim zabavili, to byli miliony, která za to dostali, druhý tábor ochotně udělal to co mu nabízali vyšetřovatelé, kauzy spojil (podle mne málo medializovaná manipulace od VSZ) no a přeci před nakradenými sto miliony nezůstane žádný slušný člověk nekritický, ne?

P. Pavlovský 31.7.2013 13:23

Re: Čert vezmi imunitu trafikantů

Většinové veřejné mínění nemusí mít pravdu.

Stačí, že rozhodne o výsledku voleb!