23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


HRAD: Definitivně bez Skály

9.11.2022

Novinky.cz přinesly přeci jen jednu povzbudivou informaci. V panoptiku většiny kandidátů na hlavu státu bude chybět soudruh Josef Skála. Nesehnal 50 tisíc podpisů.

Zdá se být čím dál více zřetelnější, že jedinců, kterým nějakým způsobem imponuje beztřídní společnost a tzv.“ společenské vlastnictví výrobních prostředků“, jež je navíc okořeněno nikdy nekončícím třídním bojem a třídní nenávistí, utěšeně ubývá. Už poslední parlamentní volby vykoply z poslaneckých lavic mlátičku Ondráčka, plačku na Gottwaldově hrobě Semelovou či odborníka na dopravní nehody během okupace spřátelenými armádami v srpnu 1968 Grospiče. I Vojtěch Filip – Falmer přiznal, že KSČM prostě netáhne.

I přes plamenné výzvy Kateřiny Konečné na jednom z mnoha protivládních happeningů na Václaváku, že nikdo nesmí odejít domů dříve, než to Skálovi podepíše, se prostě nepodařilo sesbírat dostatečný počet podpisů. Zdá se, že psanců této země je nějak stále méně a méně, že ani současná situace, jež by opět nahrávala vzepětí lidových mas, tak nějak onu lidskou avantgardu a jedince zvláštního ražení míjí. Kateřina Konečná podnikající v Evropském parlamentu, který chce zrušit tím, že vypadneme z EU, si možná neuvědomuje, že její plat je tak nějak v přímém rozporu s deklarovanou proletářskou chudobou, což nejspíše seniorům, přispívajícím desetikoruny do společné rudé kádě, vadí.

Josef Skála, kovaný komunista, se několikrát projevil veřejně. Tak kupříkladu se dodnes hrdě hlásí k osobní radosti, když jsme byli oblažení noční invazí vojsky Varšavského paktu. Lidově se tomu říká zaprodanost a osoby takto jednající jsou tím nejodpornějším etalonem hnusu. Soudruh Skála rovněž razil teorii, že Josef Toufar, který byl de facto umlácen sadistickým vyšetřovatelem Máchou, „zemřel ve vězení“. Tedy přirozenou smrtí a nikoli na následky brutálního bití. I tady je nutné se ptát, jestli to říká schválně, nebo si to skutečně myslí. Netřeba přemýšlet, jak vidí současnou invazi ruských vojsk do jiného státu.

Představa jeho spočinutí na Hradní sesli patří k hard core politického bizáru, který – bohužel – zažíváme posledních 10 let a kdy se už těšíme, že – snad – tam bude někdo, za něhož se nebudeme muset stydět ve světě projevit vlastní identitu. Jak je známo z dnešního zveřejnění, současná hlava státu má od občanů známku 3 -, což není nic moc. Pokud by tam usedl Josef Skála, bylo by nutné předělat současné školní hodnotící škály na mnohem širší rozsah.

Nicméně už jen to, že nebudeme v předvolebních debatách muset poslouchat žvásty jednoho z posledních stalinistů, je zpráva dobrá.