23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

HISTORIE: Židobolševismus

Z prostého důvodu. V dobách „socialismu“ jsme jej vnímali jako „nacistický“, nepřátelský výraz, očerňující naší světlou současnost. Zkusme se ale na něj podívat s odstupem, realisticky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Horák 12.10.2016 19:55

co se nenávisti k židům týče

Co se nenávisti k židům týče, tak to už od hluboké historie byl strach že dluhy se musejí platit i židům. Leckterý panovník si v hluboké minulosti od nich napůjčoval a nejen panovníci. Na to jim židé byli vždy dobří. Ale pak se přiblížila splatnost, nebo další zadlužování a hurá, kdože může za chudobu? Židé! A hurá na ně.

Někteří našli zkratku a než si půjčovat, tak je rovnou zbavit majetku i práva na život.

Třeba takové největší bankovní domy minulosti i současnosti jsou ovládány židy, takže kdo může za nenažranost a chudobu druhých? A jsme zas v historii i bez komunismu.

P. Vaňura 12.10.2016 21:17

Podotýkám, že problémy s lichvou jako HLAVNÍM

společenským rozporem existoval i tam, kde žádní Židé vůbec nebyli. Např. Řecko za Solóna nebo Řím za republiky. A zbídačelí lidé si někdy skutečně vybrali za viníka někoho, kdo s tím ani nemusel mít moc společného, viz vyvraždění čtvrti zahraničních obchodníků v Kantonu v 9. století.

J. Škodák 13.10.2016 9:36

Re: co se nenávisti k židům týče

K tomu prvnímu odstavci doporučuji literaturu od Shakespeare „Kupec benátský".Je to také k shlédnutí jako film.

K tomu poslednímu odstavci! Kdo má peníze má moc a čím více peněz,tím více moci! Ale ten kapitál nemusí být jen finanční povahy. Moci bylo a jest možné dosáhnout i bez peněz! Za loajalitu,nebo podřízení se určité ideologie dostane takový člověk funkce a čím věrněji a poslušněji je vykonává,tím více peněz za to dostane.V tomto směru byla ta totalita komunistická nepřekonatelná!