24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hopej 22.12.2009 22:03

Článek je spíš óda na ODA

Možná slavně začali,ale neslavně skončli.Kdo nakonec zaplatil ty dluhy v mnohadesítkách milionů korun.Raději nechejte ty kostlivce v zapomění,mnoho toho na chlubení po nich nezbylo.Kdyby to byl tak skvělý tým,měla by ODA vliv a význam dodnes.

Dolly 22.12.2009 17:32

ODA se projevovala jako

seskupení venkovských mudrlantů až na jednoho, jakéhosi Ježka, který žvanění převedl na provedení ekonomického zešměšnění republiky a převodu patřičných finančních rozdílů na své konto.

Karel 22.12.2009 15:35

ODA a rozpad státu

Málo připomínaným důsledkem činnosti ODy je rozpad společného státu k 1.1.1993. Proč? Při parlamentních volbách v roce 1992 se ODA nedostala do tehdejšího federálního parlamentu, oslabila tam proto pozici české pravice. "Vždyť ani v jedné komoře parlamentu  (federálního) nebudeme mít po volbách většinu!" - takové výkřiky z řad české pravice se ozývaly, dokonce i v denním tisku. Tento problém řešila česká pravice tím nejjednodušším způsobem, maximálním úsilím o rozpad státu. Povedlo se jí to, znovu se cinkalo klíči, tentokrát v parlamentu. Tentokrát se jednalo o klíčky od nových osobních automobilů, které byly předávány "přeběhlíkům" za hlasování pro rozpad státu. Část republikánů a samozřejmě i několik sociálních demokratů se nechalo koupit. A nyní čerství maturanti věří tomu, co je jim hlásáno sdělovacími prostředky a co je snad i ve školních učebnicích. Že prý si rozdělení státu přáli Slováci.

Takykarel 22.12.2009 18:49

Re: ODA a rozpad státu

Maturu mám už dlouho za sebou, tak se ke mně tahle novinka o to, že si Slováci nepřáli samostatnost, dostává až nyní. Stále vidím ta plná náměstí, vatry na horách i na náměstích dole, atd. Ty byly všichni ucinkaní klíčky?

Horal 22.12.2009 21:28

Re: ODA a rozpad státu

R^R^R^!!

MF 22.12.2009 15:20

No

To se tedy máte čím chlubit. Co přinesl senát a krajské úřady? Nárůst úředníků o 50% a žádné zlepšení kvality. To vám vyčítám nejvíc.

Frank 22.12.2009 14:29

A co nového v institutu? Stále žvaníte?

Koho dneska zajímá strana, která se vejde do výtahu? A ta vaše knížka jde asi taky na dračku, že? Dávejte pozor, ať vám neutrhnou ruce!

brrmann 22.12.2009 11:09

Co jmeno,tot Zlodej

..znam taky jednoho...tam od nas...Mirek Toser...Se CCCP na vecne casy...pak po prevratu prvni v lavici Kravarske farnosti(Farar za komousu donasel) s  Kolkem snad sponzorem ODA se dohrabali k penezum...Vy musite o tom vedet vic...snad psat vic ,nebo?

Jakub S. 22.12.2009 12:38

Re: Co jmeno,tot Zlodej

Ty máš tak šest tříd, debilku, co - ? Ach jo...

Kajan 22.12.2009 9:22

Pane Hamerský, jste divný, ideově neukotvený, člověk ! Dzp.

šašek 22.12.2009 9:03

Co to má být,

ten podnikatelský projekt TOP 09? Snad ne ta státní zakázka za 115 mld Kč? To by ovšem naznačovalo, že TOP 09 je strana na jedno použití.Vydojit prachy z asanace starých ekologických zátěží a rozpustit se.

Standa 22.12.2009 7:27

ODA

se soustředila na budování kamarádství finančně lukrativních postů a strašně při tom mlaskali.

Veselý 22.12.2009 7:04

Osobnost

v dějinách má své místo. Pro ODS to byl Klaus, pro ODA zase Kalvoda. Odejitím Kalvody se ODA stala sebestřednou stranou, jak tady píše někdo v komentářích, stranou žvanilů. Proto vypadla z politiky, byla převálcována Klausem, který uměl reagovat na aktuální situaci. Ale myšlenky ODA nezanikly, určitě mají své voliče, ale pokusy o její obnovu, i pod jinou značkou, nyní třeba TOP09, se do současné doby nepovedly. U TOP09 je tolik osob s politickou minulostí v jiných stranách, že bych ji silně váhal volit. Silně mi připomíná kometu, září silněji než jiné hvězdy, ale za nějaký čas pohasne.

akela 22.12.2009 6:59

oslava těch co zklamali

strana podvodníků a zlodějů dlužníkú jen doufám že by měla být stíhána a její funkcionáři se zodpovídat za to co provedli vzpomenu maška atd chceme trestat rudé tak nezapomente že jsou tu i novější lumpové

Mgr. Milda 22.12.2009 0:13

Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

zástupce nomenklatury se vždy prosazoval vůči disidentům, V. Klaus reprezentuje kontinuitu postkomunismu. Nesnášel nikdy emigranty, odmítal zapojit jakékoliv zahraniční Čechy do aktivní politiky. Odmítal i restituci, bál se vždy té třinácté komnaty, v poslední době zahrál na sudeťáckou notu a mnozí na ni tancovali.

Bořek 22.12.2009 0:40

Re: Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

Magore Mildo -stále stejné nemyšlenky.Co takhle trochu inovace,třeba jak V.K.trhal v dětství broučkům nožičky?

M.S. 22.12.2009 5:15

Re: Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

Rozdíl mezi politikou ODA a V:K. spatřuji v pragmatismu a rozhodnosti V.K. ODA mi vždy připadala jako diskusní klub"dobráckých žvanilů"a teoretiků bez "tahu na branku".

mm 22.12.2009 6:27

Re: Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

R^R^ Souhlas.Zůstali po ní jenom dluhy, které musí zaplatit daňový poplatník. Co je to za pravicová strana, když dělá astronomické dluhy, o kterých ví, že nikdy nezaplatí?(Y) pane Hamerský, raději jste neměl výročí ani vzpomínat, protožekromě dluhů po sobě ODA zanechal dojem, že její program byl bymezovat se proti VK, ale rozhodně ne prosperita této země. U Bratinků nezaložili politickou stranu, ale diskusní klub lidí, odtržených od reality.

Standa 22.12.2009 7:28

Re: Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

Tah na branku neměli, ale tah na peníze pořádný.;-D

x2u 22.12.2009 8:58

Re: Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

R^R^R^

Mgr. Milda 22.12.2009 9:48

Re: Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

Bořkovi: Těch postkomunistických politiků máme příliš mnoho, V. Klaus je z nich ten nejvytrvalejší ale nikoliv ten nejhorší, například v odporu proti nesmyslným emisním odpustkům se postavil na správnou stranu. Do třiceti roků se ten problém vyřeší i bez nás, ve volbách však lze mnohé podpořit. Takže- všichni k volbám!

Naše demokracie je trvale ohrožena t.zv. dělnickou třídou, třicetikorunáči nebo jak je ještě jinak chcete nazvat. Zadlužování státu vede ke státnímu bankrotu a ten by otevřel cestu totalitárním politickým silám. Demokracie potřebuje stabilitu.

badaxe 22.12.2009 6:34

Re: Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

Ono prosazování se proti "disidentům" je celkem logické, většina z nich byli bývalí vysocí komunističtí šíbři a to že si v roce 1968 špatně zvolili stranu a jejich strana je vykopla z nich nikterak nedělá bojovníky za demokracii, pouze se ta banda bolševiků snažila dostat zpět ke korytům. Ostatně v roce 89 se tehdejší komouši pokusili předat moc (dnes už je to i oficiálně známo)  svým bývalým kolegům výměnou za beztrestnost. VK k téhle bandě nepatřil a docela chápu že s ní nechtěl chrochtat u stejného koryta. Trvalo leta než se různí Rumlové, Dubčekové, dienstbierové a další ztratili z politiky, do té doby nadělali dost svinstev. VK jistě není bez chyb, ale právě tohle bych mu nevyčítal.

Mgr. Milda 22.12.2009 9:55

Re: Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

Vaše hodnocení disidentů je velmi jednostranné, upírat alespoň některým, že byli idealisté i když dost omezených politických schopností, je nespravedlivé. Jako u každého hnutí se na každou skupinu v politice nalepili prospěcháři, v tom bylo OF (očekávání funkcí) a později ODA-ODS zřejmě zvlášť postižené, i když ČSSD se nedařilo jinak.

U kterého koryta před listopadem 1989 chrochtal V. Klaus, si můžeme jenom představit, jeho kandidátská práce a zprávy ze zahraničních stáží jsou provždy ztracené.

Budař 22.12.2009 23:56

Re: Československá a později česká politika nejvíce utrpěla od V. Klause

Magore Mildo, zadej si publikace V. Klause a klikni si. Trochu si tam pročítej, aby jsi viděl, jaký jsi hňup.