25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

GLOSY: O světě a politice (14)

Nevím, jak je to možné, ale mé výpisky z roku 1989 jsou ze všech let nejrozsáhlejší. Na straně jedné jsem na to měl v Prognostickém ústavu ČSAV – po dlouhých téměř dvaceti letech práce v bance – dostatek času, na straně druhé to, že se něco (zdůrazňuji něco) stane, bylo naprosto evidentní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Victorin 4.6.2020 7:14

Ve všech svých následných prestižních státnických funkcích, kterých místo trestu za trestuhodné vytunelování vlastního státu následně paradoxně dosáhl, svůj symptomaticky chabý úsudek dále nechtěně předváděl, např. uzavřením tzv. Opoziční smlouvy jím představované pravice ODS s levicovou ČSSD Miloše Zemana v roce 1998, krádeží protokolárního pera v prezidentském paláci v Santiago de Chile v roce 2011, udělením plošné prezidentské amnestie usvědčeným profesionálním podvodníkům v roce 2013, ale i jinými státnickými excesy.

Proč si máme neustále číst osobní zápisky tragikomického "Táty Tunelářů" či "Táty Zlodějů", z jeho zjevně zcela neúspěšného samostudia světových ekonomů, z nichž žádnému se svými praktickými výkony nikdy nepřiblížil ani "ke kotníkům", nejspíš neví ani jejich autor sám. Skutečnou motivaci k sepisování a vynucování veřejné pozornosti k těmto zcela neužitečným tzv. Glosám, by nejspíš byli schopni relevantně objasnit příslušní lékařští odborníci, na základě odborných vyšetření, nejlépe při autorově hospitalizaci...

P. Victorin 4.6.2020 7:14

Prof. Ing. Václav Klaus, CSc., dr. h. c. mult., čtenáře neustále usiluje přesvědčit o své všestranné genialitě, především ovšem ekonomické, a přitom holá skutečnost je taková, že když mu prvý prezident ČR, absurdní dramatik Václav Havel, svěřil post ministra financí a osobní zodpovědnost za přípravu a realizaci ekonomické transformace v roce 1994, že úspěšně vystudovaný socialistický ekonom a samostudiem tržní ekonomie, dle sebe dostatečně dovzdělaný Václav Klaus, projevil tak mimořádně chabý odborný ekonomický a státně politický úsudek, že sám sebe, jako kompetentního, úřadujícího státního ministra financí doslova a do písmene zdegradoval na propagátora a hlavního pomocníka, o 23 let mladšího mezinárodního finančního podvodníka Viktora Koženého, kterému jako jediný z ministrů států bývalého RVHP osobně dopomohl k podvodnému bezpracnému životnímu zbohatnutí, jakého nikdy předtím ani potom jinde nedosáhl. Autor těchto Glos tehdy závažně osobně poškodil ekonomiku našeho, tehdy nově vzniklého samostatného demokratického státu a všech jeho poctivých občanů, při osudovém startu do tržní ekonomiky, ve které sám sebe prohlašuje za "předního světového odborníka".

/pokračování/

A. Novák 4.6.2020 6:37

přijdou s podobnými deníčky z té doby i další aktéři? Zeman? Pithart?