20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

GLOSY: O světě a politice (11)

V polovině 90. let jsem toho moc nečetl. Spíše jsem psal, ale hlavně se pokoušel zajistit úspěch naší radikální politické a ekonomické transformace. Musel jsem zužitkovávat své předchozí čtení, svůj naakumulovaný „human capital“. Přesto ve svých zápiscích z tehdejší doby leccos zajímavého nacházím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 15.5.2020 11:35

Klaus nemá pravdu v ničem a hlavně v tom nejdůležitějším, že ekonomie je na prvním místě v řízení státu a v životě lidí vůbec. Není ! Navíc ekonomie neregulovaná tzn. chaos bez cílů, s tím neustále otravuje. Jeho transformace v 90.letech je toho důkazem a zdrojem všech našich dnešních potíží a také, že jsme se stali montovnou Evropy. Dále viz naše zemědělství, které neregulované nedokáže zajistit soběstačnost potravin a ničí krajinu v nejen v době sucha. Velké lány plné řepky, které musí zemědělci pěstovat, aby se uživili.

Rád by se předvedl jako vzdělaný ek. odborník, ale zakrývá pouze své nehezké lidské vlastnosti. Každý nejmenší židovský obchodníček by žasl nad hloupostí tohoto článku.

Klause a jeho syna nemám rád!

J. Jirka 15.5.2020 11:53

Tak teď jste jim to dal! Počítám, že jakmile si vaši filipiku Klausové přečtou, roztrhnou si roucha, posypou hlavu popelem a budou se veřejně kát ze svých hříchů.

Jen mne mrzí, že jste nebyl tvrdší, to já, kdybych je neměl rá, nebral bych si servítky a oba ty lumpy nazval třeba "ošklivými kačátky"!

P. Staronový 15.5.2020 14:19

Nemá je rád, nejspíš ho donutili pracovat.

V. Čermák 15.5.2020 11:56

Vaše poslední věta vše vysvětluje. Pravdu pak máte ještě v tom, že v 90tých letech totálně rozvrátil zemědělsví. Jeho privatizace ovšem nebyla horší, než v jiných postkomunistických zemích.

I. Pávek 15.5.2020 12:47

Ano, výstižně prezentovaná a popsaná skutečnost.

V. Pravda 15.5.2020 13:12

No ne, demagog se tu objevil :D

Klause rozhodně nemusím a spousta jeho činů je dosti zarážejících... přinejmenším. Na proti tomu jeho zápisky obsahují některé myšlenky (ne jeho), které stojí za hlubší prozkoumání. Co se týče Vás, kritika názorů je vždy obsažnější, než říct:,,On lže ve všem protože smrdí a má divný hlas."

V. Kain 15.5.2020 16:45

To nemusíte psát,to je veřejně známé.Ale když jste u té výživy zemědělců,tak se vraťte do roku 2010 kde Václav Klaus vetoval Babišovy biopaliva (z řepky)Ovšem na inrikána a lobistu neměl a Babišovi se podařilo veto prolomit.Tak asi tak.Nevím zdali to na vás není moc složité.Ale možná,že se vám v hlavě rozsvítí a dojde vám, kdo se tady zasadil lvím podílem o žlutou krajinu.