23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

GLOSY: K zamyšlení

V daňových rájích – různých obskurních zemičkách – mají světoví boháči ulito 32 bilionů dolarů(!), aby unikli před berňáky. Představuje to majetek, který by naše ekonomika vyprodukovala za 200 let.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kočí 21.8.2012 9:29

bacha zombie

autor zřejmě vyrůstal v minulém století, předpokládám pubertu něco po válce. Tyto názory byly lidem vtloukány do hlavy zejména v padesátých letech. Dobře si pamatuji na svýho dědu, který je taky hlásal.

Ale jak by autor odpověděl na otázku, kde se to bohatství vzalo? Napřed nebylo nic, potom někdo shromáždil kapitál, postavil továrnu, začal vyrábět, platitt dělníky, začal prodávat a když už se mu peníze začaly vracet, přišel moudrý stát a řekl. Už sis nahrabal, naval prachy, musíme přidat důchdcům. Tyto názory jsou jasnou cestou k zadlužování a potlačování iniciativy. Prostě Řecká cesta. Zřejmě ji autor propaguje.

Abych to shrnul to, co mi nejvíc na autorovi vadí - trestání podnikavosti a tichý předpoklad "moudrého státu" či dříve krále, který má pověření od boha. Bože chraň nás od takovýchto kreatur.

L. David 21.8.2012 9:34

Milý Kočí.

Vůbec jste nepochopil význam toho článku. Autor vůbec nevystupuje proti poctivému kapitalismu, ale proti žumpě, která je v naší milované vlasti za kapitalismus vykládána.

R. Langer 21.8.2012 11:19

Re: Milý Kočí.

A ta žumpa se jmenuje socialismus a s kapitalismem nemá nic společného... :-P

J. Jurax 21.8.2012 17:10

Re: Milý Kočí.

Poctivý kapitalismus podle Vízka - pane, Vy jste srandista a bavič ....

R. Langer 21.8.2012 18:49

Re: bacha zombie

Autor je hlavně starý komunista. Ale po 68 byl skoro disident. tady je vidět, jak to s těmi komunisty ve skutečnosti je... :-(

P. Schuh 21.8.2012 9:26

Souhlas s výhradou

Souhlasím s autorem. Akorát se mi nelíbí pojem "solidarita". Protože pokud platím státu daně či pojištění, tak si tím vlastně kupuji do budoucna služby (policii, hasiče, lékaře).

J. Jurax 21.8.2012 17:15

Re: Souhlas s výhradou

Jojo - a ta solidarita je v tom, že ty služby kupujete i těm kdož neplatí a nikdy neplatili, akorát kafrají, že mají taky nárok ... a dobrotivý stát Vám tu míru solidarity nadiktuje, abyste se moc neulejval a platil, když máte z čeho ...

A takoví jako Vízek Vám pak sdělí, že jste si stejně nakradl - najmě jste-li podnikatel - když máte víc jak průměr ... stejně jste to vydřel z krve a potu ujařmených pracujících ...

R. Gramblička 21.8.2012 8:37

xxx

"negramotných, plných 80 % lidí má nestandardní bydlení, každou hodinu umírá zbytečně tisíc dětí, protože pro ně není na jídlo a léky."

- každou hodinu se zbytečně narodí tisícky dětí, které nemají žádnou pespektívu mít hodnotný život a být pro společnost užitečný, v zemích, které nejsou schopné tolik lidí uživit. Řešení: omezit porodnost

J. Chaloupka 21.8.2012 8:09

Majitel Linetu, skutečný podnikatel Frolík převedl svoji firmu do Nizozemska

ne kvůli daním, ale kvůli fungujícímu státu a právnímu pořádku. Kvůli úředníkům, kteří fungují a nechtějí všimné, kvůli politikům, kteří nekradou ze společného atd. Udělejme pořádek, jako se snažil pan Lich v DPP a podnikatelé se budou vracet a to přesto, že daně nebudou jen těch 10%.(čímž nemyslím, že by měly být třeba 50%. Právě tehdy, když někdo navzdory politikům chce ten pořádek zavést, tak dopadne jako Lich. A to bude rád, pokud ho nepostihne nějaká "nehoda".  

J. Pernica 21.8.2012 8:06

Solidarita?

Vážený pane, pletete si pojmy. Solidarita je dobrovolná - vždy byla a bude. Povinná "solidarita" je loupežnictví. Uvědomte si, že i ti hrozní bohatí, kteří zhůvěřile ožebračují své zaměstnance, chtějí klid, takže pak rádi solidárně a solidárně přispějí, ale na rozdíl od státu si i zkontrolují, že peníze neskončily v kapsách profesionálních ochránců čehokoliv.

Pokud jsme u těch okrádaných zaměstnanců, pak i ti mají šanci jít dělat něco jiného, kde je nebude nikdo dle Vašeho názoru okrádat. Zkuste najít řemeslníka, který Vás bude uhánět, kdy konečně bude u Vás moci konečně udělat to či ono a hledat s Vámi vhodný termín, který by se Vám nejvíce hodil po Vaší zmínce v hospodě, že potřebujete spravit kapající topení. Až se jich Vám bude 10 po Vašem příchodu hlásit 5, tak potom bude opravdu nezaměstnanost a bude to opravdu špatné. A proto se nedivte komukoliv, že nechce platit daně, když vidí kolik musí živit darmožroutů.

A. demeková 21.8.2012 15:07

Re: Solidarita?

Dobrovoľná solidarita? Keď máte v ústave zaručené právo na život, tak štát sa musí postarať o ten život - t. j. základné potreby občana. Takže ak má štát povinnosť,  musí mať aj možnosť získať na to peniaze.

J. Jurax 21.8.2012 17:20

Re: Solidarita?

Panenkomarijasvatokopeckádočehostodušudala ... o svůj život se musíte - nejste-li věkově, fyzicky nebo mentálně handicapována - postarat sama. Pomocnou ruku nehledejte u státu, ale na konci vlastního ramene!

Pokud jste handicapována, pak jsou s pomocí na řadě Vaši příbuzní, děti, rodiče, manžel/ka - a až pak teprve stát.

A. demeková 21.10.2012 16:38

Re: Solidarita?

Aha, a keď nemáte príbuzných -  rodičia umreli, deti nemáte, lebo  ste pracovali 16 hodín denne, ani ste sa  z toho istého dôvodu nevydali - tak máte povinnosť rovno skočiť z mosta ! Tak prečo vlastne vznikli úrady práce, preškoľovacie kurzy, sociálna výpomoc, domovy s opatrovateľskou službou, detské domovy, domovy dôchodcov - rovno ich zrušme!

T. Hudeček 21.8.2012 23:02

Re: Solidarita?

Právo na život znamená, že vás o něj nikdo nesmí beztrestně připravit. A ne že si budete žít vpohodlí, aniž byste hnula prstem.

Ježíšku na křížku, to je zas kvalita připěvatelů....

V. Ondys 21.8.2012 3:10

Tomu říkám neuvěřitelná drzost!

Vzhledem k dnešnímu výročí obludných konců podobných bludů a vaše údajná solidarita, nenapravitelný soudruhu, je stejně prolhaná (když k ní potřebuje mít za zadkem stát), jako byla údajně bratrská pomoc s invazí cizích armád pod ochranou tanků. Dobře si pamatuji, jak jste tu svou lidumilnou solidaritu nezištně a s bolševickou zpupností předváděli v praxi v zájmu svých papalášů o rok později bez váhání střílet do vlastních se stejně příkladnou třídní nenávisti, i když to už dávno nebyli žádní buržousti ale pouhé oběti údajně nejpříkladnějších soudruhů v nemilosrdném boji o moc. Před vašim neochvějně strážním úsilím by musel smeknout i podobný státostrůjce Stalin!

Z. Kulhánková 21.8.2012 0:34

Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

a každý daňový poradce vám přesně spočítá hranici, od které se to vyplatí. Nebylo by lepší, kdyby si to nechal spočítat i ministr financí a podle toho upravil daňové zatížení? Ono totiž 10 % z miliardy je mnohem víc než 50 % z víte čeho.

Jak praví staré přísloví, víc much nachytáte na med než na ocet. Když si budete svoje boháče hýčkat, nejen že u vás zůstanou ti domácí, ale zanedlouho vám začnou nosit své peníze i ti zahraniční. Nejlepší způsob boje proti daňovým rájům je stát se jedním z nich.

T. Valek 21.8.2012 3:29

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Když si budete svoje boháče hýčkat, nejen že u vás zůstanou ti domácí, ale zanedlouho vám začnou nosit své peníze i ti zahraniční. Napsala Kulhankova.

Kulhankova, vis kolik $tril. stala danove poplatniky jen zachrana Liehman bros? Vis kolik stala zachrana okradenych by Maddow? Jak se ti libil Corzine? Ten vykradl i savings konta  obycejnejch stradalu. Vcera SEC prohlasil ze nemuze byt ani za $1.6bil. zlodejnu stihanej. Hycka nekdo, nekoho vic nez   US parlament, US senat vsechny ty zlodeje z WS? Nikde na svete nemaji obycejni zlodeji(US$bil.) takovou sanci, jako v US. Cela prumyslova zakladna US  je prakticky v Asii. US uz dneska prakticky mimo zbrani nic nevyrabi. Ctyri US banky maji v drzeni 95.5% US derivatu (JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM), Citigroup Inc. (NYSE: C), Bank of America Corp. (NYSE: BAC) and Goldman Sachs Group Inc. (NYSE: GS). Takze dnes tyhle ctyri banky drzi $600tril. casovanou bombu. Hruby produkt celeho sveta je kolem 65 $tril. zhruba tedy 10.83 svetove ceny derivatu.

Z. Kulhánková 21.8.2012 3:38

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

1) My si tykáme?

2) Co mají ty vaše statistiky společného s daňovými ráji?

3) Píšete, jako bych ty peníze zašmelila já (jó, to bych tady neseděla nad překladem).

T. Valek 21.8.2012 4:21

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Muzes me vykat.

Co maji spolecneho, no, ze ty raje byly vytvoreny s pomoci kongresu, senatu, vlady a samozrejmne lobistu.

Ne, ty jsi urcite nic nezasmelila na to nemas "fistrona".

:-))))))) 

P. Čulík 21.8.2012 7:50

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Pane Válku, myslím, že jste asi sám, kdo se zasmál svým vtipům. Mně to rozhodně k zasmání nepřišlo, bolševicko-soudružského tykání jsem si musel užít až moc.

P. Lenc 21.8.2012 8:49

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Ano, to tykání takřka vždy ukazuje na levičáka.A podle toho většinou vypadá argumentace.

T. Valek 21.8.2012 17:35

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Zatim jsi tu Argumentaci nevyvratil, nemas nato, vid troubo? Nestyd se, na to nema ani treba ten celej vas vedouci ansambl, uz od dob vladnuti toho profesora, doktora ekononoma, co prisel o zlaty poklad.:-)))))))

T. Hamet 21.8.2012 18:17

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Hovado.

T. Valek 21.8.2012 18:27

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Jaka odusevnelost, ta hloubka argumentu, holt Cech.

T. Hamet 21.8.2012 18:51

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Na ty tvoje kecy argumentů netřeba. Ty se používají v diskuzi, ne v urážkách. I když-ona to ani urážka není. Jen konstatování. Až se budeš chovat jako člověk, budu s tebou mluvit lidsky. Na hovada bučím, aby mi rozuměla. Američane. Nebo co jseš za divnýho odpadlíka. Zrovna ty tu blábol něco o oduševnělosti, sandále.

T. Valek 21.8.2012 19:39

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Kde nic neni,(treba argument) ani cert nebere, vid?  Diskutoval s tebou, je ty jsi i vtipalek. Bucis, bucis, ale to uz nemusis, vzdyt vim, ze jsi jsi korunovanej...:-))) Ty lidskosti. Ze ty jsi nestacil ani na tu ceskou Alma mater v Plzni? Zabuc, zamec a muzes si i vyskocit Pepku!:-))))))

T. Hamet 21.8.2012 20:52

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Tak vidíš. Ani bučení nerozumíš. Ale to nevadí, hovado ze sebe děláš sám, ani tě nemusím titulovat. Když tě baví dělat veřejně  kreténa, dělej si ho. Ty se možná bavíš, ostatní vrtí hlavou. Všichni vědí, že skoro každá veřejná diskuze statisticky obsahuje dementního trolla-tady jsi to ty. Po mých titulech je ti vcelku hovno a tak to i zůstane.  

T. Valek 21.8.2012 22:08

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Samozrejmne, ze buceni nerozumim, nejsem korunovanej, jako ty a ti ostatni, coz jsou lidi tveho razeni, vid? Tak se jen vrt a buc, vyskakuj a alespon uz nedelej pod sebe, jsi prece... vsak ty vis.:-))))) BTW a jakym titulem, ze se pan z Ceska tituluje, neco, jako  treba hnup z kotliny?:-))))))

T. Hamet 22.8.2012 3:56

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Ztráta času s dementem Pa, brouku.

T. Valek 21.8.2012 17:29

Re: Ulití prachů do daňových rájů taky něco stojí

Ty jo, samozrejmne, ja ne. Tak vykej, vykej!:-))))