24.4.2024 | Svátek má Jiří


GLOSY: Báječná léta s pandemií

12.2.2021

Nikdo nemůže říci, že žijeme v nudných časech. Události se na nás valí s úporností tsunami a sotva odezní jedna, je tady další a další, nestíháme.

Tak třeba. Policie přezkoumává kamerové záznamy, kdopak že to byl na již legendární narozeninové trachtaci v teplickém hotelu Prince de Ligne. Předpokládám, že velitel místní městské policie poskytuje účinnou součinnost při identifikaci provinilců, s nimiž jistě posléze poběží správní řízení. Možná by byl účinnější důrazný dotaz, zdali nedostal – a od koho – rozkaz v onu dobu kontrolovat zapadlé fast foody na periferii Teplic a tak nějak se vyhnout náměstí a zmíněnému hotelu, z něhož se jistě řinula řízná hudba. Místo, aby okamžitě vyletěl z místa a již si nikdy v této branži neškrtl, dostane možná i nějaký ten metál za obětavost.

Účastníci tohoto pracovního setkání, kde jen tak mimochodem oslavili narozeniny bezvýznamné figury kraje, zatím žádnou újmu neutrpěli, pokud nepočítáme 50 litrů od pana Hniličky, což je při jeho platu ve funkci Národní sportovní agentury opravdu jen spropitné. Pan Husák, velitel policie Libereckého kraje, se jistě nestane pochůzkářem a jistě nepřijde o výsluhovou pensi. Atd.

Paní ministryně spravedlnosti Marie Benešová sdělí veřejnosti, že soudcové Ústavního soudu za své postoje „mají cosi slíbeno“, ergo kladívko, označila je – ve svém oblíbeném žargonu – za další členy justiční mafie, kteří jsou korumpovatelní. Kdekoli jinde, kde jsou společenské poměry v normě, by měla buď dát na stůl jasné důkazy, nebo se poroučet z funkce, a to týž den, co výrok pronesla. Pokud bych měl vsadit ve Fortuně, že ve své funkci nevydrží do října, šel bych tak maximálně s desetikorunou.

Na Petříně zasahuje naše čacká Policie ČR proti zhovadilostem, jako je sáňkování, běžkování a jiná naprosto nepřístojná činnost. Drzost občanů Prahy, že jdou ze svých bytů ven, aby si zasportovali, aby provětrali plíce, jež jsou ohroženy virovou nákazou, je neskutečná a je nutné poděkovat příslušníkům pořádkových složek, že jednají rázně, rozhodně a bez pardonu. Na prostý lid je třeba přísnost.

Pan premiér žádá občany, aby úzkostně dodržovali předepsaná nařízení, mezi nimiž je i omezení cestování. Je jen škoda, že jeho slova tak nějak nerespektuje jeho manželka, jež se jela slunit do Dubaje, on sám to loni v létě zkusil na Krétě a bylo to jistě moc fajn. Přejeme panu premiérovi a celé jeho rodině příjemné pobyty v zahraničí, zatímco my nesmíme ani do pensionu v Rychlebských horách.

Nakonec hlava státu. Občanům ještě nestačily oschnout oči po srdceryvném projevu, v němž pan Miloš Zeman nabádá spoluobčany k respektování ochranných pravidel, aby sám, mezi ostatními státníky, hrdě dokazoval, že český junák se hned tak něčeho nelekne. Jistě presidenty a premiéry seznámil s výjimkami, u nichž není nutno u nás roušky nosit. Tak třeba svatebčané, malé děti, pacienti v nemocnici na lůžkách, sportovci při tréninku. Ale rovněž i osoby s mentální či kognitivní poruchou. Určitě své kolegy ve vysoké politice tímto výběrem uklidnil.

Zeman

Děkujeme panu presidentovi za obětavou representaci naší země. (foto Novinky.cz)

Převzato z blogu Tomáš Vodvářka se souhlasem autora