24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

GLOSA: Zuzanina pomsta

Pamatuji si řev rozvášněných davů v únoru 1948 na podporu politiky Klementa Gottwalda. Od té doby jsem vůči masovým vystoupením lidu zdrženlivý, neboť často následuje Krysaře, aniž by přemýšlel nad směrem, kterým jej vede.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Zach 23.6.2019 16:12

No 26 letí už nejsou děcka. Navic když Vás osud párkrát pošle před desetitisícový dav (dnes bude patrně ...settisicový) anebo proti oponentům typu Jiřího Ovčáčka v rozhlase - jsou podle mne dvě možnosti - buď se prokážete jako hňup, který nezvládl / nezvládá své ego (mrkněte na Twitter hradního mluvky a uvidíte to přímo v krystalické podobě) anebo to zvládnete se ctí a grácií a získáte řadu cenných zkušeností. Je na každém z nás (dáváme-li přednost vytváření vlastního názoru před jednodušším přebíráním připravených "prefabrikovaných" odpovědí) si to zkusit "naměřit".

Pokud jde o ty loutky - mohla byste zkusit popsat, jak přesně si to reálně představujete, že to proběhlo? Jako že Mináře pozval Schwarzenberg (nebo Soros) do kavárny, přemluvil ho aby přerušil studium, místo manželce se věnoval pořádání demonstrací a slíbil mu za to.... co? No mi tedy vychází jako víc pravděpodobné, že už toho jenom Ti kluci a holky měli opravdu dost. Tak jako Ti, kteří jim jsou ochotní za měsíc naposílat na transparentní účet 3,1 milionu na pořádání dalších demonstrací.

V. Němec 22.6.2019 12:25

Každý kopeme za své zájmy-

Tak to s námi příroda zařídila.

A mluvit o snaze někoho, že usiluje o veřejné blaho?

Cha, cha, cha!

J. Jurax 22.6.2019 18:10

Ale to víte, že usiluje. Ovšem za veřejnost má sám sebe. Na

M. Rozbořil 22.6.2019 11:28

Vaše starosti

Tak takové starosti bych chtěl jednou mít. A dodal bych, že místo "masami podporovaného oligarchy do čela vlády, byť viditelně usilujícího nejen o své, ale také o veřejné blaho" bych řekl "usilujícího nejen o veřejné, ale hlavně o své blaho".

Z. Velínský 22.6.2019 9:22

Snaha o zvrácení výsledků voleb? Kam na to chodíte ...

Cílem demonstrací je sesadit současnou vládu. Proč se ale snaha lidí zbavit se nekompetentních osob v řízení státu zaměňuje za snahu o nerespektování výsledků parlamentních voleb? Kolika lidem, jak velké části národa, podsunul Andrej Babiš falešné dojem že ANO = Andrej Babiš, potažmo Andrej Babiš = premiér ČR (nikdy neodstúpim, nikdy), potažmo Andrej Babiš = Agrofert = Česká republika?

Zbláznil jste se i Vy, pane autore, nebo to děláte schválně? Andrej Babiš je prostě jenom Andrej Babiš, nic jiného. Jeden vykuk s metodami a způsoby papaláše předchozího totalitního režimu, nic víc. Demonstranti vyzývají vítězné hnutí ANO k zodpovědnosti v řízení země, k nalezení osob s nezpochybnitelným morálním kreditem a profesionální odborností. Výsledky parlamentních voleb nikdo ani slůvkem nezpochybňuje.

P. Han 22.6.2019 10:09

Re: Snaha o zvrácení výsledků voleb? Kam na to chodíte ...

Jste vedle. Andrej Babiš je vlastníkem firmy ANO. Tak to prostě je.

P. Jirkovský 22.6.2019 7:58

Pan Jemelík vidí za roh!

A za Jemelíkovými rohy je to samej bubák .... Pokud to nebyl projev pomatenej, tak slušně koncipovaná prasečina.

F. Navrátil 22.6.2019 7:25

Slabý článek Visegrádu

Čaputová signalizuje, že majitelům EU se podařilo vylomit jeden ze čtyř bloků Visegrády. Nyní je na řadě Česká republika a seriál pražských majdanů prověří, jak pevná je v České republice demokracie a zda je ještě suverénním státem. Polsko a Maďarsko se však budou bránit až do historických "statků a hrdel".

V. Kotas 22.6.2019 7:35

Re: Slabý článek Visegrádu

Majdan ani " Slovensko " v ČR nebude. A pomsta ? Uvidíme, co přinese budoucnost.

P. Jirkovský 22.6.2019 7:57

Re: Slabý článek Visegrádu

Prokristovydrahýrány, to je schíza jak poklop vod kanálu. Jen doufám, že tohle neběhá po svobodě ...

S. Pavuk 22.6.2019 2:42

rozdiel

Je tu rozdiel. Pán Babiš sa prekecol. P. Čaputová to však mala všetko z nacvičeného poradcami pripraveného scenára.Dá sa s toho odvodiť mnohé. Napr. avizovaný koniec Visegrádu.

S. Sedlák 22.6.2019 2:40

Postupně se z vás stává větší a větší i...

Užitečný tomu šmejdovi na pozici premiéra.Pokud nevidíte důvod, proč by vláda a grázl v jejím čele měli odstoupit, je to již diagnoza. Politický kreténizmus.

R. Vacek 22.6.2019 7:23

Re: Postupně se z vás stává větší a větší i...

Možná by vláda neměla odstoupit už proto, že proti ní vystupují převážně hulváti všeho druhu. Prostě taková spodina národa.

H. Gene 22.6.2019 8:03

Re: Postupně se z vás stává větší a větší i...

Spodina nespodina - špína je špína.

A. Javůrek 22.6.2019 20:17

Re: Postupně se z vás stává větší a větší i...

největší hulváti jsou na straně Bureše, Sví k svému. To prostě neokecáš.

J. Vlček 22.6.2019 8:26

Re: Postupně se z vás stává větší a větší i...

Je příznačné, že rozumný, nestranný člověk, jako je pan Jemelík, je příznivcem "chvilek" označen za idiota, jenom proto, že se jednoznačně nestaví za vyznavače majdanu na náměstích.

Pane Sedláku, pročpak ten Babiš asi vyhrál ty volby? Nebylo to náhodou tím, že těch vlád před ním už měli lidé plně zuby? Nejsou tedy spíš ti "chvilkaři" užitečnymi idioty pro ty svržené strany, které nejsou schopny Babiše porazit ve volbách, takže je jim každý majdan dobrý?

Hlavně, že všichni dohromady máte neustále plně huby demokracie.

J. Lepka 22.6.2019 9:49

Re: Postupně se z vás stává větší a větší i...

Hlavně si vy položte otázku : Co je demokracie? Když už s ní tak šermujete. A pokud vám wiki nabídne, že je to vláda občanů, položte si otázku v jakém gramatickém pádu : Koho ? nebo Komu ? A až si na tuto základní otázku dokážete odpovědět, pište.