16.4.2024 | Svátek má Irena


GLOSA: Zubová v protiútoku

28.11.2008

Poslankyně Olga Zubová Martinu Bursíkovi jen tak nezapomene jeho „hovězí“ mail, který si omylem, dílem potměšilého osudu, přečetla. A protože po exodu z poslaneckého miniklubu zelených očekává zlobné útoky, rozhodla se – jsouc už poučena praktickou politikou – přejít raději sama do útoku.

Lepší zbraň než bývalého estébáka a žrouta disidentů Miloslava Málka si vybrat nemohla. Zatím neposloužila přímým důkazem, že tento pracovník Bursíkova ministerstva je na ni někým nasazen. Navíc si na to vzpomněla zrovinka teď, ačkoliv ji údajně atakuje už několik měsíců. Puncovaný antikomunista a zastánce nové politické kultury Bursík je přitom v pasti, když se ukázalo, koho jeho úřad zaměstnává. Vedle Málkovy minulosti může být zajímavá i otázka, zda Bursík ministerstvo nezamořil loajálními straníky, když zelenou knížku nosí i údajně obyčejný referentík. I Bursík má tedy co vysvětlovat. Kauza připomíná aféry poslanců Melčáka, Pohanky, Snítilého a Wolfa. Ti při útěku z klubu soc. dem. také nejasně odkazovali na útoky či diskreditaci.

Zubová dobře ví, že po odhalení poslance Moravy je každá hláška o útoku na její rodinu pro veřejnost chytlavá. Slíbila sice, že nebude hlasovat s opozicí, ale pokud by hlasovala, uděluje si už dopředu morální odpustek. Bursík ji neudrží ani silou, Katuško!

Právo, 26.11.2008