28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

GLOSA: Zákaz práce, jděte do parku

V pátek 28. 10. některým z nás stát poprvé zakázal pracovat, byl totiž zakázán prodej ve větších obchodech. Stát nově v sedmi dnech reguluje prodej a zdůvodňuje to tím, že lidé by měli trávit o státních svátcích čas jinak než nakupováním a že zaměstnanci obchodů nad 200 metrů čtverečních by měli mít možnost také trávit čas jinak než prací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Babková 8.11.2016 17:40

Lidská rozcapenost nade vše

Bohužel mne texty tohoto druhu utvrzují v přesvědčení, že mezi námi žije poměrně velká skupina "přerostlých kojenců", kteří se domáhají práva na okamžité (teď je pozdě) uspokojování jakéhokoli podnětu, který jim diktuje jejich nenasytnost.

Prodavačky by měly být nejen o svátcích, ale i o nedělích doma se svými rodinami. Velká část z nich si to i přeje, ale jejich hlas málokdo slyší.

Vím, jak to bylo za Husáka těžké, sehnat např. chleba v pátek odpoledne a ještě horší to bylo před svátky. Ale většinou to všichni přežili bez větší újmy. Nakonec maximálně hrozily dva dny o hladu a ty se zvládly s přehledem. Dnes je však právo spotřebitele nadřazováno právu matek trávit volný čas s rodinou. A ať už mi tady bude spíláno do já nevím čeho, tvrdím, že důležitější pro společnost jsou spokojené matky (a následně rodiny) než spokojení zákazníci (ti nenasytní ale spokojení nebudou nikdy).

M. Prokop 8.11.2016 22:12

Re: Lidská rozcapenost nade vše

Cítíte často tu potřebu, plést se do života jiných, co a kdy mají dělat? Pak budete vítána u komunistů nebo v Bruseli.

L. Novák 8.11.2016 23:20

Re: Lidská rozcapenost nade vše

No jasně, za Husáka vlastně bylo dobře... Tak proč bychom si to nezopakovali, že?

Bóóóže, české voličstvo je padlé na palici...

O. Uživatel 9.11.2016 9:39

Uživatel požádal o vymazání