19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Franz 6.1.2009 22:35

Cigos

je cigos.

Pametnik starejch dob 14.10.2008 21:00

Hnědá a rudá se liší jen o malý odstín

Hitlerova NSDAP byla Národně socialistická německá dělnická strana. Ta se původně jmenovala jen Německá dělnická strana. Její členové se navzájem oslovovovali slovem soudruh a obyčejní Němci konce 30 let používali mírně pejorativního temínu "soudruzi" pro nacisty tak jako u nás před rokem 1989 znamenal tento termín komunisty.

R. J. 14.10.2008 21:13

Re: Hnědá a rudá se liší jen o malý odstín

Správně říkáš "Pamětníku", oboje to byla a je svoloč vrahounská. Genosse , "Ulbrichtovci" co stříleli u Stalingradu do vzduchu, říkali FolkGenosse.

David 14.10.2008 20:51

Co jim vyčítáte?

No a za modrou kamufláží, modrá šesticípá hvězda. Tak co jim vyčítáte?

RZ 14.10.2008 17:08

Nácky opravdu nemusím, (stejně, jako bolševíky), ale

ten plakát je zjevná provokace. Zaráží mne, že p. Pečínka je tak prostý, že "Jeden takový exemplářík si hned odnesl do svojí sbírky kuriozit. A Dělnické straně je za ten kousek papíru nutno poděkovat – teď už jsou i těm méně zasvěceným věci mnohem jasnější". Myslím, že o jakou partu se jedná, je nám jasné i bez této primitivní provokace.

bouše 14.10.2008 16:40

něco

sám jsem viděl dokumenty či filmy italské,švédské,britské atd. kde všude byli spoupenci ns pojmenování jako krajní pravice,v německu dokonce při nějakém vyšetřování rasové vraždy v kasárnách hledali pouze příznivce pravice(okruh podezřelých),což je trochu přehnané,debaty jestli vpravo či vlevo jsou o ničem,stačí napsat-hnus

josef krouman 14.10.2008 16:20

hnědá a rudá jedno jsou ...

Herakleitos 14.10.2008 21:53

Re: hnědá a rudá jedno jsou ...

Mýlíš se kroumo.Hnědá barva reprezentuje hovno a rudá krev.;-P

Schumacher 14.10.2008 14:52

Děkuji za osvětu, ten program vypadá rozumně.

Dělnická národní strana u nás v Práglu nekandiduje a její letáky tady nejsou ke spatření. Není mi známo, že by podobný program měla nějaká romská strana. Pokud ano, nepochybně by měla můj hlas. Odkudsi se tu vzali  divní lidé, kteří loupí, kradou,  obchodují s drogami, parazitují na sociálních dávkách a přitom se podvodně vydávají za Romy. Mohli byste se domluvit s Dělnickou stranou na výcviku a poslat nám do Práglu Romskou Občanskou Gardu ? Zdejší policie naprosto nestíhá. Děkuji.

Chris Kelvin 14.10.2008 14:49

Diskuse o....

...tom, jestli jsou fašouni nalevo či napravo, jestli jsou horší nebo lepší než bolšání atd. mi připadají zcela k ničemu. Na světě prostě existuje určité procento verbeže, se kterou se jako s verbeží musí zacházet. Je jedno, jestli se zahalí do nějaké ideologie. A tahle verbež je navíc organizovaná, o to nebezpečnější.

Je mi jen podezřelé, že by se takhle snadno odkopávali. Takže buď je to jen nadšený výkřik nějakého hloupějšího člena, nebo provokace od někoho jiného. Takhle hloupí by snad nebyli, aby oficiálně vydávali až takto "průhledné" letáky. A nebo jen zkouší, co si necháme líbit.

Jurajda 14.10.2008 12:26

Mám silné podezření že?

Jste ty plakáty zařídil sám a byl línej chodit daleko!

Michal 14.10.2008 12:22

Hnědé jádro.

Jsem názoru že tady konečně někdo musí jednou provždy udělat jasný pořádek. V systému ODS vers. ČSSD se nedá žít.

JaS 14.10.2008 13:17

Re: Hnědé jádro.

V tom systému by se mělo dát žít. Jenže napřed se ty strany musejí vrátit k základní slušnosti a poctivosti - hlásat názory, které opravdu mají (napřed musí nějaké mít) a prosazovat je - ne jen usilovat o získání moci tím, že jakýmkoliv způsobem zničím tu druhou stranu. Vlastní názor lze prosazovat, s jiným názorem lze nesouhlasit. Hlásat to, co se mi právě hodí k tomu, abych porazil soupeře (s použitím vědeckých metod manipulace reklamních kanceláří) je vývoj do katastrofy.

Beldor 14.10.2008 11:12

hmm...

Hned na zacatku mate chybu,podle programu bych tu stranu nazval spis ultralevicovou;-DRv

Ašek 14.10.2008 10:23

H........

Moh by mě autor vice zasvětit do rozdilu barev červené a hnědé.Jsem už dost starý a meně inteligentní než autor.Dle meho dělají obě barvičky z lidí jednobarevné stado,ktere se v pokročilejším stadiu neštití už vubec ničeho.Mam dojem že se to tyká i autora

alan 14.10.2008 12:31

Re: H........

Týká se i jiných barev,teď před volbami mě třeba napadá modrá,černá,zelená,oranžová...celé barevné spektrum páchne hnojem let minulých,odevšad cinkají groše,které nemohou být špinavé.Dokonalý obraz rozkladu všeho,co není ekonomickým vztahem,morálka je něco,o čem mladí od starých nikdy neslyšeli.To je společnost,kterou jsme ruku v ruce s našimi elitami vybudovali.Máme být na co hrdi. 

Kamjdu 14.10.2008 13:43

Re: H........

R^

Tino 14.10.2008 10:01

Poněkud trapný omyl pana Pečinky.

Není vůbec pravdou, že nacismus je rozdílný od komunismu! Pan Pečinka snad má ten dojem pro své mládí a nezkušenost. Stačí ale dostatečně studovat historii, aby se člověk dověděl o diktaturách potřebné.

Levicovost je zneužita jak komunisty, tak nacisty a ne jinak. Pocházejí ze stejného kadlubu a využívají bídy, nouze, nesnází společnosti, spolu s davovou psychózou a nacházením nepřítele jak uvnitř, tak navenek aby daly davům falešnou naději a chopily se moci a to totální.

Tahat do ideologie nacistické nebo komunistické prvky je zločinné. Není totiž rozdíl v označování nepřítele společnosti podle rasy nebo podle třídy. Vždy jde o vyvolávání nenávisti proti skupině obyvatel. Komunisti dodnes nebyli postaveni mimo zákon, což je osudná chyba. Nacismus tak profituje z nedostatečnosti zákonů.

Je trapné, když tak zásadní znalost není projevena ve vašem článku pane autore! A přikláníte se na stranu komunistické ideologie, která jistě nehlásala rasovou nebezpečnou rozdílnost, ale nevyhýbala se označováním "sionistického nebezpečí" například. Komunistická ideologie(podle Leninova a Stalinova učení) chtěla fyzicky likvidovat VŠECHNY své odpůrce a nebo je přinejmenším zotročit. Komunistická ideologie byla dle všeho ještě zločinnější než nacismus, protože dokázala existovat sto let a desítky milionů lidí vyvraždit. Na Sibiři jsou i cesty podloženy hromadami mrtvol, aby se nepropadaly do letních bažin a byl to efektivnější způsob likvidace než ten nacistický plynem a spalováním.

V Československu se jistě tolik vražd nestalo. To ale neprokazuje oprávněnost komunismus vzít na milost! Nacionalistická pakáž patrně kopíruje komunistické symboliky. S levicí ani s pravicí to nemá NIC! Levice a pravice jsou výrazy demokratické. Mají původ již v antice, kdy senát byl demokratický. Příchodem diktatury senát ztratil automaticky význam. A TAK JE TOMU DODNES! Nepleťte lidem hlavu nedoučenostmi. Nechce se mi věřit, žebyste tak činil programově.

Klápště 14.10.2008 10:06

Re: Poněkud trapný omyl pana Pečinky.

pokud vezmu politické spektrum jako ciferník hodin, potkává se ultralevice a ultrapravice v 1/2 šesté. Naprosto souhlas, že komunismus a národní socialismus jedno jsou.

Tino 14.10.2008 10:11

Re: Poněkud trapný omyl pana Pečinky.

Ciferník hodin je patrně nejnázornější k pochopení ideologií. Díky za něj.

www racek 14.10.2008 10:37

Re: Poněkud trapný omyl pana Pečinky.

a na to jste přišli až po vystoupení z ksč, roh a sčsp nebo ještě předtím?

Tino 14.10.2008 10:42

Re: Poněkud trapný omyl pana Pečinky.

Vy máte snad důvod napadat každého, kdo jen trochu chápe smysl věcí. Není to snad vaší nedostatečností pochopit? Co kdyby jste si pro začátek přelouskal onen Kapitál, aby jste měl osu pro vaše výpady?

jirka.s. 14.10.2008 11:29

Re: Poněkud trapný omyl pana Pečinky.

Tož tak to prrrr, Tino!!! Zwratek má Kapitál v malíčku! Jinak by přece z EGAPu nemohl pojišťovat  za státní peníze pofidérní investice pofidérních firem v rusku! ;-( 

Tino 14.10.2008 11:57

Re: Poněkud trapný omyl pana Pečinky.

Žeby vliv Stalina? Ten vykrádal banky v zájmu revoluce. ;-)

www racek 14.10.2008 12:40

Re: Poněkud trapný omyl pana Pečinky.

pane douša, ty anonymy od vás jsou opravdu veledílo. mám je uveřejnit? nebo mám zase promluvit s vaším synem?

Kamjdu 14.10.2008 14:17

Pane Tino,

R^Rvsouhlasím s vaším vyhodnocením nacismu a komunismu, také to tak vidím, jen mi vadí ta vaše forma úvodu a závěru vašeho příspěvku. Místo abyste pana Pečínku pochválil za článek a rozšířil jej vaším viděním věci, tak se cítíte povýšený a nazýváte jej nedoukem. Na mě tedy působíte velice rozporuplně. Jednu věc jste v životě vyřešil, ale druhou, také zásadní, ne.

MIna 14.5.2009 23:13

Re: Primitive

Je li komunismus horší než nacismus,  pak  vyhlazení lidic a holocaust židů jsou lepší než  pracovní tábory  K. Gottwalda. Ale nejsou hochu. Tak jako  vyhlazení nevěřících křes´Tanskými panovníky nezakládá kriminalizaci a fašizaci křesťanského ideálu, tak  stalinismus nezakládá důvod k vyhlazení ideálu společnosti svobodných a rovných v přístupu kesůolečenskému bohatství lidí

piirat 14.10.2008 9:56

vykrást levici ???

Nacisté a jejich pohrobci JSOU levice !!

stanley 14.10.2008 10:49

Re: vykrást levici ???

Jednoznačně levičáci. Kolektivistická ideologie. Nevím, proč je někdo pořád řadí k pravici.

Marat 14.10.2008 12:12

Re: vykrást levici ???

Prostě proto,že jsi jsou navzájem konkurenty . A to právě levičákum smrdí a proto tuto pravdu popírají.