Neviditelný pes

GLOSA: Z politika kašpárek

2.4.2016

Pochybuji, že ta zprávička o dezerci spoluzakladatele a bývalého místopředsedy TOP 09 Pavola Lukši ještě někoho překvapila.

„Já si nemyslím, že TOP 09 by musela být politickou stranou, která je stále konfrontační. A já jsem nabyl dojmu, že jedinou věc, kterou v poslední době máme, máme konfrontaci, a to takřka denně a s každým.“
Ano, TOP 09 platí těžkou daň za to, že předseda Kalousek se stal nejčastějším hostem té jejich České televize. Pokaždé ví, co má plácnout, aby se o něj veřejnoprávní redaktoři prali.

Tahle mimořádná šikovnost je nepochybně hodná uznání a pozornosti, jenže druhou stranou téhle mince popisuje bývalý místopředseda:

„... současná politika TOP 09 obsahuje pouze útoky, agresivitu a nenabízí žádná řešení. Zcela opomíjí práci ve prospěch občanů ve městech a obcích a soustředí se pouze na témata, která neřeší prakticky žádné problémy občanů.“

Dnešní média jsou plná obrázků bojovného Kalouska uprostřed policajtů s tibetskou vlajkou nad hlavou. Přiznám se, že mne rozesmává.

A navíc si nejsem jistý, zda autentičtí příznivci věci Tibetu mají z tohoto nového přírůstku-spolubojovníka větší radost, nebo obavy.

Zato ohledně „dezertéra“ Lukši mám naprosto jasno, jemu stoprocentně rozumím.

Převzato z JosefHavranek.blog.idnes.cz se souhlasem autora.



zpět na článek