26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

GLOSA: Vrbětice a týden divů

V neděli měla svátek Valérie, a tak bylo dopředu jasné, že se něco semele. Zvlášť po sobotním vystoupení Babiše a Hamáčka. Vystoupení přineslo víc otázek než odpovědí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 25.4.2021 8:21

S těmi otázkami máte pravdu, ale

"Na základě úplných a přesných informací se pak Češi budou moci svobodně rozhodnout" ???

Češi (čeští občané) se svobodně rozhodovat nemohou. Brání jim v tom špatný text ústavy, který preferuje a hlásá nadřízenost vlády a moci politických stran (čl.5, čl. 18, odst.1 ústavy) nad vládou občanů, kterou zcela nepravdivě uvádí čl.2, odst.1 téže ústavy. Jde konkrétně o to, že moc zákonodárná, výkonná a soudní jsou zcela pod přímým vlivem politických stran a hnutí a ne lidu, který by jinak měl být zdrojem veškeré státní moci. V rozporu mezi těmito, výše uvedenými třemi články ústavy vidím naprostou nefunkčnost našeho politického systému, který nemá se skutečnou (i parlamentní) demokracií nic společného.

P. Dvořák 25.4.2021 5:12

Jakýsi vousáč a bezvousáč šli kolem Bečvy.

L. Zach 25.4.2021 1:48

Velmi dobrá otázka je, od kdy asi měl prezident informace...?

.

Jedna z hypotéz:

.

Kdyby se ta věc nedostala do dvou redakcí (Respekt zveřejnil článek k Vrběticím 30 sekund po ukončení tiskovky), Babiš s Hamáčkem by nedělali v sobotu (ne moc dobře připravenou) tiskovku.

.

Podle všeho politici něco od BIS věděli tak od 2020/10.

.

V listopadu 2020 se totiž dělo tohle:

.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/robert-kralicek-milos-zeman-bis-zadani-vybor-spioni-jmena_2011301426_tzr . Asi náhoda, že jo? . Bylo by zajímavé, kdyby BISka pustila ven, odkdy čelní představitelé státu včetně prezidenta měli informaci Vrbětice -> GRU.

M. Šejna 25.4.2021 10:40

Ten Váš odkaz na listopad 2020 je dost děsivý.

Já to chápu tak, že naše tajné služby a rozvědka si mohou dělat, co chtějí, nemusí informovat nejvyšší ústavní činitele o všem, co dělají, protože by s nimi pak nespolupracovaly rozvědky jiných států. 8-o

A protože spolupráce o jinými rozvědkami je pro naše rozvědky důležitější, než česká vláda, prezident a parlament, tak si naše tajné služby mohou v podstatě dělat, co chtějí, lhát našim ústavním činitelům, jak chtějí, protože podle zákona si to mohou dovolit. :-/

V. Bok 24.4.2021 22:12

Hmm, mám podobné pocity. Přesně jako ta posldní věta. A co se týče svobody, třeba v podnikání je v Číně a Rusku větší, a to o dost. A ta zbylá? No, řádně nám jí oklešťují, řádně. Už se u nás zavírá i za názory. Jestli pravdivé, to nevím, jestli hnusné, to může být a jestli jen tak... tak to je jediné jisté. A vyhazuje z práce.

Takže jo, co poradit potomků? To osvědčené, totalitní... hleď si svého a pořiď si chalupu....

Š. Hašek 25.4.2021 8:33

Trefné.

D. Černá 24.4.2021 20:37

CIA a drahý americký plyn!! To je to, co stojí za kauzou Vrbětice. Odstřihnout nás od levného ruského plynu a draze kupovat americký.;-D;-D

Pologramotní důchodci z třineckého paneláku a Venca Bobr z Horních Počápel to dostali napsané v řetězovém mailu a už to jede na plné pecky.

Vy jste fakt dementi, to se nevidí ...

V. Bok 24.4.2021 22:12

No a co je na tom nepravdivého?

Š. Hašek 25.4.2021 8:36

Anonym -Černá- nám sděluje, že nebydlí v třineckém paneláku a jednou viděla uhelnou elektrárnu u Horních Počapel. Z vlaku.

M. Šejna 25.4.2021 10:43

Podle Černé je to všechno lež. Černá je totiž mladice, bydlící v luxusní vile v centru Prahy a je natolik plnogramotná, že už dávno zjistila, jak je spřátelený americký plyn nejen ideologicky nezávadný, ale dokonce je nejlevnější na světě. ;-)

J. Kouk 24.4.2021 19:49

Až BIS prohlédne videa z Brna u té havárie s vodou, abychom se nedivili. Známy Pat a Mat si možná v železářství koupili kladivo.. Tím nezlehcuji škody a mrtvé ve Vrbeticich, jen se divím, že už není mezinárodní zatykač..

V. Bok 24.4.2021 22:15

No, Brno je daleko. Zatím zlodějům prokázali pohyb o 100 km od Vrbětic v Ostravě. Že by to dokázali i na větší dálku?

L. Písařík 25.4.2021 8:44

Kde jsou ti odborníci, co odsouhlasili kolektor ze sklolaminátu? Připomínám výměnu přivaděče z Víru, kdy v oblasti Čebína bylo nutno měnit kilometry potrubí.

Myslím, že v tom ruská špionáž prsty neměla, stačí pouze několik tuzemských nedouků.

Š. Hašek 24.4.2021 19:12

Sedm let čekat na týden divů?

V. Podracký 24.4.2021 18:31

Ty tři varianty sedí, až na to, že rozhodování není už na nás. V ruské gubernii můžeme mít nějaké postavení a nezanikneme jako národ. Ale východní mentalita není pro nás. My jsme demokratický národ. V německém náručí postupně zanikneme podle Hitlerova plánu, který nás chtěl poněmčit. Amici na nás kašlou, ti chtějí jen kupovat jejich vrtulníky a technologie. Na ty se vázat je největší nesmysl, protže brzy tento prostor opustí, jakmile jim nebude vynášet. Šance je jen obnova Rakouska. Držme se Visegrádu!

Š. Hašek 24.4.2021 19:17

Pane Podracký,

nestrašte, vždycky jsem si myslel (i myslím), že máte dobré nervy. Proč přistupujete pouze na ty tři varianty v závěru článku? Variant je hodně, variantou jsou i plichty.

D. Černá 24.4.2021 19:44

Raději poněmčená než poruštěná....

Š. Hašek 24.4.2021 20:13

Myslíte, že si to říkali evropští občané v plynových komorách? Nebo u příkopů poblíž Brestu? Víte, že Němec dával vybírat? Jestli miminko v náručí odstřelí dřív než matku? Nevíte, protože máte v hlavě řezanku.

Opět jste mě potěšila. Moje žena občas říká, že jsem hroznej. To proto, že nezná Vás.

Pokud jste upoutána na lůžko, nenávidíte Svoje děti a Vaše děti nenávidí Vás, štve Vás celej svět - potom se pokorně omlouvám. Dejte adresu, pošlu to známým skautkám .... ale ty s Váma taky asi dlouho nevydrží.

Tak Zdar brusele! Zdar poněmčení!

D. Černá 24.4.2021 20:29

Jste idiot. Téměř dokonalý idiot. Pokud budu argumentovat jako prase, jako vy-prase, mohu začít tím, jestli si těch 25 tisíc polských důstojníků mohlo vybrat, jestli je rusák střelí do tála nebo do čela? Podsouvat mně, že bych snad byla schopná fandit nacistickému vraždění...vy jste hovado Hašku. Klasické komunistické hovado. Vy jste mimořádně odporná špína a mimořádně odporně argumentujete. Jako komunistická špína. Potřeboval byste uplně normálně za tohle dostat přes hubu od chlapa. Ale vy budete jen takový ten chcípák od pc.

V. Bok 24.4.2021 22:20

No, 20 let předtím zemřelo 100 000 Rusů dílem zabitím, dílem hladem v dvou polských koncentrácích. Taky to Rusové těžce nesli. Ne, nejsem proto se takhle mstít... ale kořeny člověk musí vidět. Vč. staleté okupace Polska Ruskem (současně Pruskem a Rakouskem), předtím okupace Ruska Polskem a záležitosti kolem Curzonovy linie . Přečtěte si něco o tom.

S. Rádl 25.4.2021 9:31

Paní Černá, oboustranně se tu faulujete. Ale jasně vidím, že jste přejala současnou ideologii o naciustech, jenže oni to byli Němci...

V. Petr 24.4.2021 20:16

Poněmčení je ta lepší vatianta. Hrozí nám, že budeme nahrazeni migranty!

Š. Hašek 25.4.2021 8:39

R^ Excelentní sarkasmus!

V. Čermák 24.4.2021 18:20

Já to tak složitě nevidím. Na ty staré otázky týkající se lavírovaní tuzemských politických stran lze snadno odpovědět, že jedněm jde o to sestřelit Babiše a chopit se konečně moci, druhým pak udržet se ve sněmovně, eventuelně se přihřát.

Ty nové otázky také nemají složité odpovědi, aspoň podle mě. BIS vedená svými Americkými poradci získala Kompro na vládu ČR, zejména na Babiše a Hamáčka a rozehrála hru Vrbětice, jejímž cílem je zdiskreditovat RUSKO v rámci EU a nahradit jeho plyn plynem Americkým. A přátelé, nemusíme se bát, neboť Američani ho mají dost pro celou EU, akorát bude dražší, jak už nám sdělil Petr Kolář, loutkovodič Drahoše a generála Pavla. No a naše vláda držena pod krkem u toho statuje a činí hysterická gesta s cílem rozdmychat celoEUnijní Nenávist k tomu zlému Rusku, které je potřeba z EU dostat stůj co stůj, hlavně s jeho plynem. Kolaboranská Opozice tomu tleská a tetelí se blahem. Dukovany jsou pak malá úlitba Američanům, za ten skvěle vymyšlený plán. Takže pane autore, Staré otázky s Novými otázkami nijak nesouvisejí...;-D

Š. Hašek 24.4.2021 19:43

Podepisuji. Bez úsměvu.

D. Černá 24.4.2021 20:32

Kristepane ....vám fakt všem přišly stejné noty? Kdejaký blb už dva dny argumentuje CIA a americkým plynem. ;-D;-D;-D

Vy vážně nevidíte, jak je to debilní, blbé a primitivní?

V. Bok 24.4.2021 22:25

No, občas byste měla trochu víc chápat souvislosti. Tyhle jsou docela jednoduché ...

L. Zach 25.4.2021 1:56

Buď stejné notičky anebo stejné zdroje.

.

Zde monitoring dezinfo webů i s příklady od českých Elfů. Připravte si k tomu panáka, jestli jste to ještě nikdy neviděla...

.

https://cesti-elfove.cz/facebook-ranne-narativy-k-vrbeticim/

.

Strategie trollů v rámci hybridní války je stále stejná:

"Rusové použili stejnou techniku jako v případě otravy Skripalových v roce 2018. I tehdy se snažili předestírat celou řadu odlišných verzí s cílem rozmělnit oficiální verzi britských úřadů, a podobně to dělají teď s tou českou. Proti oficiální verzi britské vlády ohledně otravy Skripalových nakonec stálo více než 70 rozdílných příběhů a vysvětlení, co se vlastně stalo. Většina běžných lidí si následně řekla: „Kdo ví, jak to vlastně bylo, stejně nám všichni lžou.“

.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/frantisek-vrabel-dezinformace-sputnik-rusko-vrbetice-covid-skripal-bis-rozhovor_2104200628_eku

Z. Koutecký 24.4.2021 17:41

Češi se rozhodnou kam budou patřit, pane Fialo? Dovolte, abych se pousmál. My jsme se rozhodli v roce 1938?, 1939?, v Jaltě? v roce 1989?o rozpadu republiky? Pokud vím, tak vždycky rozhodl někdo jiný. Rozhodli jsme si akorát v roce 2003 o vstupu do EU, ve volbě posledního prezidenta a prostřednictvím svých zástupců o 15 vládách. A teď se to všechno, o čemž jsme si rozhodli, půlce národa líbí a půlce ne a vyžívají se ve vzájemných nadávkách. Bylo jest a bude.

M. Hoblík 24.4.2021 17:23

Existuje ještě jedna varianta, že nebudeme vůbec! Tak, jak to plánoval zakladatel EU Adolf!