Neviditelný pes

GLOSA: Vláda opět šlápla vedle...

19.4.2021

... testy ani roušky ve školách však nezruší

Nákaza se ve školách téměř nešíří. Konkrétní čísla hovoří jasně. Například v Praze vyšel pozitivní test pouze patnácti dětem z téměř 36 tisíc testovaných! Učitelů bylo z více než 13 tisíc pozitivních 5.

Podobný poměr vychází i v jiných regionech. V celém Zlínském kraji testy odhalily 21 pozitivních dětí. Celkový počet dětí s covidem, který zachytily testy, je tak v celé zemi naprosto minimální. Navíc některým dětem vyšly testy falešně pozitivní.

Co to znamená? Možnosti jsou dvě. Buď se nákaza mezi dětmi prakticky nešíří a vláda se fatálně spletla, což odnesly děti téměř ročním, zcela zbytečným pobytem doma, nebo jsou testy slušně řečeno „na houby“. Obě varianty jsou úplně špatně.

Ostatně na to, že jsou testy nekvalitní, upozorňoval již před spuštěním testování kdekdo. A co na to ministr zdravotnictví a experti?

Ten, kdo by si myslel, že někdo zatleská tomu, že jsou děti zdravé, případně dojde alespoň k okamžité změně strategie v jejich testování, které se hned omezí na 1x týdně, případně skončí úplně a zruší se (okamžitě!) nařízení v podobě povinných a nesmyslných roušek u dětí ve školách, mýlí se.

Děti budou testovány dál - jen se diskutuje o metodě PCR, a to (doufejme) ze slin, což mnozí odborníci i rodiče požadovali od začátku. V rouškách se však budou naše děti bohužel muset dusit dál...

Upřímně by mne zajímalo, zda i všichni propagátoři tohoto nařízení, kteří jsou na klíčových postech, sedí v zaměstnání s rouškou celký den tak, jak to vyžadují po našich dětech.

Převzato z profilu.



zpět na článek