29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

GLOSA: Tragédie jménem Zeman

Jsou prostě věci, které prezident dělat nemůže a nesmí. Proč? Protože je to prezident. Hlava státu. Nejvyšší ústavní činitel. Osoba, jež má reprezentovat nás všechny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vaníček 6.9.2018 13:14

Re: Malinko mravokárné.

Je to tak.

M. Moravcová 6.9.2018 13:02

Tak toto můžu

podepsat.

R. Langer 6.9.2018 12:43

Re: Prezident Zeman

To nevadí, v dalších volbách si klidně můžete zvolit ubožáka ještě většího. :-D

R. Langer 6.9.2018 12:41

Re: Pravdivý článek!

Proč bohužel? Když vám to připadá špatné, tak volit nechoďte. :-D

V. Student 6.9.2018 12:37

Protože může.

Proč pan Štěpánek píše příspěvky takové, jaké píše? Protože může. Internet poskytuje možnost vyjádření prakticky komukoli. Vyjádřit lze cokoli a vůči prezidentu republiky zcela beztrestně. Takže pan Štěpánek píše. Protože může.

D. Stirský 6.9.2018 12:25

Se Zemanem se to má tak:

Je to starý člověk. A ve stáří se negativní vlastnosti každého z nás vyostřují. On rád provokuje! A má stařecké orgasmy z reakcí na své výroky a činy, zvláště z těch negativních. Bohužel, novináři a TV redaktoři mu na to stále často skočí a začnou unisono štěkat, kritizovat, zostouzet, volají na pomoc různé "experty" a "osobnosti", aby jim potvrdili, že Zeman je hulvát a že je s morálkou na štítu. Toto ujištění získají, s tetelivým chvěním "že přece taková osobnost jako Svěrák taky řekl, že..." A Zeman je v sedmém nebi. Již několikrát jsem napsal, že největším trestem pro něj by byl absolutní nezájem, maximálně věcné, strohé informování o tom, kde byl, s kým mluvil atd.

J. Cyrany 6.9.2018 11:30

Malinko mravokárné.

Pan president je rebel. Neukázněný, zlobivý, vybočující, občas šokující. Prostě se chová jako celebrita. Tak ,aby si ho lidé , kteří mají práh percepce čím dál výš dobře zapamatovali.Představa pana autora o modelu presidenta je silně romantická.

J. Václavíková 6.9.2018 10:43

Re: Poslední exemplář blbouna

Jen té srandy bylo už nějak přespříliš.

J. Václavíková 6.9.2018 10:42

Re:

:-)

M. Nesrsta 6.9.2018 10:39

president a kompetence

Hlavní vinu na tomto stavu má zavedení přímé volby prezidenta, což je v rozporu s pricipy republiky typu parlamentní demokracie.

V ČR se nyní proto prezident chce míchat do politiky namísto toho, že má být v našem státoprávním uspořádání jen ceremoniářem / protokolářem bez vlastního politického programu. P. blogerka Šichtařová v článku na NP správně nazvala stav v ČR jako "kočkopes, maglajz".

Kdyby bylo postavení prezidenta definované správně jak je tomu např. v Německu, jeho bonmoty by byly pro veřejnost i zahraničí úplně nezajímavé.

A. Bocek 6.9.2018 10:26

Re: Dodo na Madagaskaru asi jako novičok v Česku

Dodo mauricíjský blbý jak volič ANO.

J. Jelínek 6.9.2018 10:05

Re: tragédie jménem Trump a Orbán

My, levicová chamraď, sluníčkáři a havloidní vítači si klidně v kaváně poručíme co chceme. Třeba čápa s mákem a čočkovej kompot.

R. Houška 6.9.2018 9:55

Orbán i Trump mají i světlé chvilky. U Orbána by se dalo spíš říct, že je ok, ale má i temné chvilky, ale Zeman-Mlha, je jedna nekončící hrůza.

M. Valenta 6.9.2018 9:52

Dodo na Madagaskaru asi jako novičok v Česku

A jelikož jsme jeho druh kompletně sprovodili ze světa už před ca 300 lety, tak se chudák ani nemůže bránit. Je pochopitelně možné, že na Madagaskar mohlo být několik dodů/dodáků v minulosti dovezeno podobně jako třeba velbloudi do Austrálie, ale to je tak asi vše. Dodo žil prokazatelně pouze na Mauríciu. A to že Zeman je zcela nevhodný pro výkon funkce prezidenta je stará věc.

M. Šejna 6.9.2018 9:51

Re: tragédie jménem Trump a Orbán

na dvě deci se obvykle chodí do vinárny nebo do hospody, nikoli do kavárny.

R. Houška 6.9.2018 9:51

Gratuluji pane Štěpánku, už jste na světě dva, co ví, že si endemický Dronte, nelétavý neplavec, udělal tisíci kilometrový výlet na východ od svého domova. Jestli můžu poprosit, až na filatelistické burze potkáte Modrého Madagaskara, dejte vědět, koupím!

P. Hlosta 6.9.2018 9:43

Re: Zeman a prezident

S tímhle souhlasím všemi deseti. Jen mám problém ten názor uplatnit u mnoha lidí, kterých si vážím. Vážím si rozhodně víc než Zemana. Otázka je, zda bych proto měl přistoupit na názor jiný a svůj si nechat pro sebe, nejít s ním do diskuze.

Krom tohoto si myslím, že prezidentská funkce je pro náš stát zhola zbytečná, zvláště když volba prezidenta byla změněna na přímou, což jde proti smyslu a formě ústavy.

T. Kočí 6.9.2018 9:42

Poslední exemplář blbouna

je nyní na hradě.

Mám pocit dejavů. Situace stojí za ....., ale je to sranda.

V. Kotas 6.9.2018 9:37

Re: Zeman a prezident

Což je jenom dobře.

O. Musil 6.9.2018 9:30

Re: Pravdu má paní

To je otázka, podle všeho ty další učebnice čerpaly skoro jistě z onoho vydání Ottova slovníku, kam se to nejspíše dostalo z nějakých nejasných anglických zdrojů. Ona je to tak trochu záhada, ostatně jako celá existence onoho nešťastného "právem vyhubeného ptáka", jak nejapně vtipkoval jeden dodo.

J. Jelínek 6.9.2018 9:25

Re: tragédie jménem Trump a Orbán

Ufff, teď jste mě odhalil. Musím rychle do první levicové kavárny, dát si nějaké to médium. Aspoň dvě deci.

V. Loula 6.9.2018 9:19

Omlouvám se, můj

příspěvek níže patří ještě níže, jde o odpoved na otázku, zda existuje zdroj, že blboun nejapný žil mimo jiné i na Madakaskaru.

M. Šejna 6.9.2018 9:18

tragédie jménem Trump a Orbán

podobné tragédie, jako Zeman, jsou tragédie Trump a Orbán. I tyto prezidenty nedokáže kavárenská a mediální levice v USA a Maďarsku ani cítit. Podobně v Česku nemůže cítit kavárenská a mediální levice Zemana.

Ale aspoň se v Česku pozná, kdo jsou v Česku ta kavárenská a medální levice, i kdyby se stokrát zapřísahali, že to jsou pravičáci.

V. Loula 6.9.2018 9:16

Pravdu má paní

která odpovídá na váš dotaz, totiž že v kontextu toho článku opravdu není podstatné, kde ten ubohý pták žil. Ale přesto se pokusím odpovědět na vaši konkrétní otázku. Parlamentní listy uveřejnily asi před týdnem článek, který se výskytem blbouna nejapného zabýval, a uvedly tam minimálně tři zdroje potvrzující, že ten pták žil i na Madakakaru. Konkrétně šlo o Ottův slovník naučný (uveden díl i strana), dále o učebnice přírodopisu z konce 19, století a z první třetiny 20. století. Tím pochopitelě není dokázáno, zda ten pták na Madakaskaru žil nebo ne, ale jsou zde minimálně tři věrohodné prameny.

J. Houška 6.9.2018 9:16

Re: Zdroj o výskytu Didus ineptus na Madagaskaru?

Psaný text a jeho podstatu chápu tak, že prezident je sice buran a neotesanec, ale s novináři má pravdu, s ptákem má vlastně taky pravdu, a vůbec má všeobecně pravdu, jen kdyby ji neříkal tak sprostě. A i tu jeho sprostotu by šlo v zásadě chápat, protože ti druzí se k němu chovají hnusně, ale měl by si uvědomit, že jako prezident by měl být nad věcí.

Takže psaný text a jeho podstatu chápu jako poukázání na tu nejočividnější ze špatných povahových vlastností prezidenta se zjevným cílem relativizovat ty ostatní, které možná nejsou tak očividné, ale jsou mnohem horší. A k tomu si autor dopomáhá i poměrně agresivní obhajobou zjevně mylného prezidentova tvrzení o vyhynulém ptákovi.

Mimochodem, všechny seriózní zdroje uvádějí, že blboun nejapný byl endemický na Mauricu. Přesto autor článku označuje ty, kteří to tvrdí, za pitomce, kteří si to nedokáží zjistit. A já myslel, že takhle drze a sebevědomě hlásat bludy dokáže jen náš prezident ...

J. Jelínek 6.9.2018 9:11

Re: Nojo,

Stahovač králíků ve funkci presidenta je lepší volba, než přetahovač předkožky ve funkci jeho mluvčího.

P. Flener 6.9.2018 9:09

Prezident Zeman

Většího ubožáka než Zeman naše země v prezidentské funkci od r. 1918 neměla.

J. Jelínek 6.9.2018 9:08

Orel much nelapá.....

Poprvé a až dosud naposled jsem se s tímto výrokem setkal v knize E. Štorcha Hrdina Nik. Díky autore, že jste mi připomněl dětství. Také tam zaznělo kouzelné moudro - Kdo se jednou kaše spálil i na podmáslí opatrně fouká.. To jen tak na okraj, jinak, že náš pan prezident je sebestředné hovado je, bohužel nepopiratelný fakt. Orel, neorel, mouchy nemouchy.

D. Polanský 6.9.2018 9:04

Re: Už by měl jít do řiti.

To půjde, jako my všichni. Věkem.

D. Polanský 6.9.2018 9:03

Nojo,

pravice kritizuje, ale nakonec postavila proti Zemanovi vědce nevědce, ale především stahovače králíků. Tehdy bylo třeba konat, ne teď brečet.