25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hradečák 31.8.2009 12:17

přesně!!!!

R^R^R^R^R^R^R^R^. ... není co dodat.

Mgr. Milda 29.8.2009 22:45

To lepší v nás jistě zvítězí!

Pan Cyril Svoboda byl ožebračen organizací Charitas, která získala změnou závěti jedné klientky barák, kdysi slíbený panu předsedovi. Takové bezpráví Bůh jistě nepřipustí a u soudu pan Svoboda dostane svůj dům. Bezbožná Charitas ať chodí raději s plechovými pikslami žebrat, přece byste něco takového od pana předsedy nechtěli?!? Bůhví, co by také Charitas s tím barákem dělala, pan předseda tam nepochybně udělá pořádek a vezme solventní nájemníky.

jezevec 29.8.2009 14:46

Je dvacet let po pádu doby temna!

Ten kdo jde dnes do důchodu, bylo mu v roce 1989 kolem 40 let.

Byl tedy na vrcholu svých produktivních a inteletuálních sil. Měl dvacet roků na to - aby se dovzdělal, podnikal, vydělal spoustu peněz, . . .  a ještě si našetřil a na investicích (a dobrovolném připojištění) shromáždil dost peněz na důchod. 

Jestli někdo tech dvacet roků čuměl, všechno prožral, možná si ani neplatil pojistné z plné mzdy, a dneska skučí že má jen pětlitr - tak asi bude muset makat. Práce ještě nikomu neublížila, je jen velmi málo lidí co v 70-80 letech nezvládnou vůbec nic ani na pár hodin denně - ve skutečnosti přivydělat si (doslova) pár stovek denně jedostupné pro 99% důchodců a dělá to +6000 měsíčně.

Kecal. 29.8.2009 15:41

Re: Je dvacet let po pádu doby temna!

R^

pp 29.8.2009 17:50

Re: Je dvacet let po pádu doby temna!

A teď tu o Sněhurce prosím.

-F 29.8.2009 18:37

Re: Je dvacet let po pádu doby temna!

Takových chytrolínů, kteří pracovali na živnostenský list, platili minimální pojištpláčou, že ění dnes mají malý důchod. Kolik jsi si platil tok jsi dostal. Důchod není o práci, ale o penězích. Za málo peněz, málo muziky.:-/

boro 30.8.2009 14:20

Re: Je dvacet let po pádu doby temna!

Lidí, kteří si takto pomohli po roce 1989, je jistě mnoho a zaslouží si uznání.Jejich počet nedosahuje 0,5%.Ti další si pomohli restitucemi-cca 2%, zatímco tunelováním si pomohlo asi 3% občanů. Jen prosťáček může doporučit takový způsob zbohatnutí, který vymyslel Gross.

Starý Amik 29.8.2009 12:14

Ti chudí i ti důchodci si žijí daleko lépe jak za komoušu.

Nevím kolik tisíc měsičně  mají penzisté v ČR důchodu, ale jsem přesvědčen, že pořád jsou na tom lépe jak ti kteří vydělávají a mají rodiny.Pokud oba manželé vydělávají měsičně třicet tisíc a mají tři děti, tak na každého v rodině příjde 6 000 Kč.Pokud mají penzisté důchod osm tisíc tak každý má těch osm tisíc, takže se jím žije lépe jak když museli vydělávat i na své děti. Tak proč  ten pláč? Pořád někteří blábolíte o solidaritě, jenže vy chcete aby se s vámi solidárně dělili ti bohatší ale vůbec se nechcete dělit s těmi, kdo jsou chudší jak vy. Prosím vás pěkně, nežvaňte o nějaké solidaritě, protože to jsou jen pokrytecké žvásty. Byli jste někdy solidární s těmi, kdo byl nevině za komunistu v krimu? Protestovali jste proti tomu, když komunisté dávali mnoha důchodcum jen dvě stovky měsičně? Protestovali jste proti tomu, že bývalí živostinci a podnikatelé nedostávali žádný důchod? Teď máte plné mordy žvástu o solidaritě a já jsem přesvědčen, že to jsou jen vaše nesolidární pokrytecké žvásty. Vůbec vám nejde o chudší a chudé. Jde vám každému jen o sebe a závidíte těm bohatším. Pomalu každý den se dočítám, že podvodník okradl důchodce o životní úspory v deseti i stotisícových částkách. Kde k těm deseti a statisícum ti důchodi přišly, když žijí v takové bídě? Každým rokem tolk chuďasu jezdí na dovolenou do zahraničí a vynakládají na to desetitisícové částky. Pomalu snad  každý dospělý vlastní auto. Do školy chodí i prvňáčci s drahým tel.mobilem a každý prokecá na tom telefonu úplně zbytečně několik stovek i tisíc kaček měsíčně a přitom skučí o bídě. Jděte do prkvančic brečáci.

 Nejste ušlechtili andělé, jste jen lidé a myslíte každý předevšim na sebe a na své nejblížší a ti chudí, ti vám jsou větrem a můžou vám někam foukat. Ty chudé jen využíváte k zamaskování svého sobectví a své  závisti a své chamtivosti.

Kecal. 29.8.2009 15:43

Re: Ti chudí i ti důchodci si žijí daleko lépe jak za komoušu.

Taky dobrý.

Jakub Chandrycký 29.8.2009 16:42

Re: Ti chudí i ti důchodci si žijí daleko lépe jak za komoušu.

R^ Souhlasím

-F 29.8.2009 18:41

Re: Ti chudí i ti důchodci si žijí daleko lépe jak za komoušu.

R^R^ Jsem důchodce a nestěžuji si. Kdo chytračil,tak  prochytračil. Naši předkové neměli důchody, ani stálý příjem a věděli, že se musí na stáří zajistit. Rádoby podnikatelé po revoluci si mysleli, že doběhnou stát, zatím doběhli sami sebe.

čtenář eurooptimista 30.8.2009 10:09

Re: Ti chudí i ti důchodci si žijí daleko lépe jak za komoušu.

Feudalimus : vlastnictví = krádež, krádež = vlastnictví.

Nevolnictví bylo zrušeno v roce 1781, v Rusku 1864. Robota a desátky církvi zrušeny v roce 1848. Otroctví v Americe zrušil 1.1.1863 A. Lincoln a následně byl v divadle zastřelen.

Volební právo mají u nás ženy od roku 1920, kdy byla zahájena i pozemková reforma.

Tunelování podniků a institucí bylo zavedeno po roce 1989.

PS     zahraniční vlastníci podniků získavají ročně 120 - 130 miliard korun.

Dolly 29.8.2009 11:28

No tak jsem se dočetla

že se přechodem na českou verzi kapitalizmu napakovali bývalí nomenklaturní kádři v rámci shovívalého národa. Že se to stane říkali znalí už v 1991 a asi to nikomu ani nevadí, když se proti tomu dodnes v podstatě nic nedělá.

-F 29.8.2009 18:44

Re: No tak jsem se dočetla

A kdo držel ruku nad komunistama? Kdo říkal, že nejsme jako oni? To nejsme. Jsme hlupáci a komunisti a jejich potomci nás okradli dvakrát. Pravdoláskovci se dostali ke korytům a jsou vysmátí a z nás udělali blbce.(Y)(Y)

-F 29.8.2009 11:26

Dobrý den

Neznám nikoho, kdo celý život pracoval a měl důcho 5 tisíc korun. Lžete jak socilání demokrat. Ze zákona nikdo nemůže mít nižší důchod jako životní minimum. Jestli někdo pracoval na zkrácený úvazek, tak taky má zkrácený důchod. Ale na vině není stát, ale člověk, který na celý úvazek nepracoval. Jste najátý pisálek z Lihového domu? Tak se neskrývejt za falešné jmého. Lež z vaše článku kouká jako sláma z bot.(Y)(Y)

JaB 29.8.2009 12:00

Re: Dobrý den

Pane "F", mám obavy, že se svém vyjádření , že důchod nemůže být nižší než životní minimum mýlíte - i když své tvrzení podmiňujete  (na př. zkrácený úvazek ). Proto bych potřeboval číslo onoho zákona o minimálním důchodě. - děkuji - JaB Přerov

-F 29.8.2009 18:46

Re: Dobrý den

Nevím číslo zákona, ale sousedka když odcházela do invalidního důchodu, měla důchod o 1800 Kč vyšší, než měla jako uklizečka. Podotýkám, že byla svobodná.

JaB 30.8.2009 14:13

Re: Dobrý den

Vážený pane "F", očekával jsem, že se zde nikdo nebude unavovat hledáním patřičného zákona, ale "mnozí" to umí "fundovaně" politicky vyhodnotit, což je od nich hezké, kdyby ovšem měli pravdu. Bohužel, já, přesto, že se považuji za silně pravicového ( ale nepletu si pravicovost se zlodějnou !!!), musím autorovi Adinu Vyhlídkovi vytknout číslo 5000,- důchodu a lehce bych ho přesvědčil a dokázal číslo 2.668,- !  Tak vypadá skutečnost, když se máme držet zásady "padni, komu padni !".

       Patřičný zákon o důchodovém pojištění jsem si na Googlu našel ( zákon č.155/1995 ze dne 30.června 1995 o důchodovém pojištění) a po jeho běžném pročtení jsem nenašel nikde výraz " minimální důchod" !  Tedy asi žádný minimální důchod ze zákona neexistuje, natož navíc ve spojení s průměrnou mzdou !  Zato jsem tam našel něco jako, že se důchod vypočítává až od roků 1985, co bylo před tím, máte smůlu !

      Nejsem kompetentní k výkladu zmíněného zákona ( byl bych povděčen za vysvětlení odborníkem, ale odborníkem - ne zdejší žvanilové ), ale mám pocit, že s tím výpočtem některých důchodů to bude asi stejně, jako když můj děd ( v roce někdy 1948) šel do důchodu, tak mu komunisti řekli - jo, to jste si připlácel na vyšší důchod kapitalistům, jděte si za nimi !  Tím končím k důchodům a teď budu ten nejhorší pravičák !  JaB

Nome 29.8.2009 20:03

Re: Dobrý den

Člověče, JaB, jak si to představujete? Vyžadovat na předválečném členovi ODS nějaké konkrétní, ověřitelné údaje ... tststs! Jako by nestačilo, že to soudruhovi politicky myslí - jen se podívejte - pravdoláskovci, Lihový dům, ...

-F to dotáhne daleko, ale na Vás, na Vás si dáme pozor. Jen se ukažte na úřadě a ...

Nemo 29.8.2009 20:09

Re: Dobrý den

Vážený pane,

novodůchodci mají důchody třeba jen necelých 4000 Kč. jako moje žen, která pracovala celý život a měla ješt k tomu 3 děti. Informujte se lépe o tom, jaké budoíu důchody. A ani jako vysokoškolskému učiteli mi nezbývá na to, abych něco do důchodu ušetřil. Tvz. průměrný plat má jen třetina lidí, neb se do něj započítávají platy tzv. manažerů, což jsou největší vyžírkové. Viz letiště.

ťunťa 29.8.2009 22:04

Re: Dobrý den

Pane Nemo, to od vás není hezké, že si z nás tak utahujete. Moje kamarádka (matka tří dětí) - vyučená elektrikářka ale pracující jako nevyučená kuchařka odcházela před pár lety do důchodu s asi 7000 Kč. Má-li vaše žena jen necelých 4000, tak nám nějakou důležitou skutečnost tajíte.

Pokud vy, jako vysokoškolský učitel, málo vyděláváte, tak to znamená, že si nezvyšujete kvalifikaci, nepracujete na ničem, na co byste mohl žádat o grant atp.( Znám i vysokoškolské učitele, kteří si rádi přivydělávají výukou na univerzitě 3. věku.) Chcete-li jen učit a mít za to víc peněz, doporučuji vám jít na základní nebo střední školu.

Ludva 29.8.2009 8:49

Vidím to podobně

Výdělek nemusí korelovat s prospěšností práce pro společnost. Bankovní tuneláři jistě budou mít vysoké důchody a přitom po nich zůstanou jen dluhy. Aby se to trochu vyrovnalo, už jsem tady dříve navrhoval omezit nejvyšší důchody stropem a snížit rozpětí. Dejme tomu pro začátek by se mohly důchody pohybovat mezi 5ti až 15ti tisíci. Ti s vysokými důchody stejně mají našetřeno.

Fiter 29.8.2009 9:17

Re: Vidím to podobně

Ty Ludvo a autor článku jste ze stejné líhně. Kolik podle tebe odevzdává na daních,sociálním a zdravotním ten kdo má příjem 50 000Kč. Kolik odevzdává ten u stejných položek,kdo má příjem 15 000Kč.Že to jsou jednoduché počty viď? A přitom dneska ten co odevzdával do státní kasy několikanásobně vyšší částku má jen o pár stovek vyšší důchod než ten co odevzdával minimum. A to ještě nepočítám,že ten s tím nižším příjmem na 100% marodil 10x více,než ten co mu to marodění platil. Takže vážení levičáci táhněte do hajzlu a budujte si ten

svůj socialismus za svoje.Za to,že většina z vás je líná a neschopná si můžete sami.

Ludva 29.8.2009 10:25

Re: Vidím to podobně

Kdybyste uměl číst, tak byste pochopil, že někdo může vydělávat 50 tisíc a více, ovšem prospěšnost jeho práce je nulová nebo záporná - když po něm zbydou jen vytunelované podniky a banky. Nemluvil jsem o rovném důchodě, ale o stropu pro nejvyšší důchody. O výši stropu se ovšem může diskutovat. Totiž zhlediska státního rozpočtu ty vysoké důchody začnou raketově přibývat, neboť většina zbohatlíků vznikla po převratu. A vyrovnaný rozpočet je přece váš program, nebo ne ?

Honza z podhůří 29.8.2009 11:20

Re: Vidím to podobně

už byste si mohl zvyknout, že prospěšnost práce se měří právě tím, kolik je za ni placeno - ty řeči o "prospěšnosti" mi připomínají dobu minulou - "jsem horník, dělník, rolník atd - kdo je víc?!!!"

Dolly 29.8.2009 11:32

Re: Vidím to podobně

Co vidím, že dnes se "prospěšnost práce se měří právě tím, kolik je za ni placeno" - ještě teď mě bolí bříško od smíchu.

Ludva 29.8.2009 11:40

Re: Vidím to podobně

A podle vás je asi nejvíce prospěšný zloděj - svůj k svému ?

Honza z podhůří 29.8.2009 19:19

Re: Vidím to podobně

kdybyste se nepodepsal Ludva, ale "Tonda" řekl bych že jste můj soused - většího "vykastrovaného samce hovězího dobytka" neznám, ale asi jsem se zmýlil - také "svůj k svému," že?

UL 8/09 30.8.2009 8:48

Re: Vidím to podobně/ asociálnost rovné daně (názor z Německa)

Čtenáři mých poznámek vědí, že často dodávám, proč jsem si vybral určité aktuální téma. Tentokrát mě motivovala informace od jednoho známého v ČR, který mi řekl, že se jeho bratr prý „zamiloval“ do „rovné daně“.

Tím mě trochu udivil, protože rovná daň přece ohrožuje sociální vyváženost ve státě.

Pomyslel jsem ale hned na to, a vás to v první chvíli možná překvapí, že možnost spoření už vlastně spoření vytváří, protože ten, kdo žije v nouzi a nemůže šetřit, se svými finančními možnosmi vzdaluje od těch, kteří si spoření dovolit můžou – a to dokonce ve velkých částkách.

Rovná daň samozřejmě tuto nerovnost ve srovnání s progresivní daní jen zesiluje. A v dobách, kdy stát z finančních důvodů nebude možná v situaci dál nabízet základní služby ve školství a zdravotnictví je úsilí o snižování daní či o zavedení „rovné daně“ přímo asociální.

Podle mého to platí i v době, kdy hospodářství roste, prosperuje a vzkvétá, ale co si o tom myslíte vy?

JaB 29.8.2009 12:07

Re: Vidím to podobně

Vždy se odpovídalo : Dva horníci !  - ale to bylo dááááávno - JaB