25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

GLOSA: Tlak na rychlé rozpuštění sněmovny

Ještě několik hodin před hlasováním o důvěře Rusnokově vládě se považovalo za jisté, že bývalá vládní koalice potvrdí pevnost 101. Proklamovaná většina se poměrně rychle zhroutila. Politici se potom rozhodli nasměrovat zemi k předčasným volbám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. David 20.8.2013 11:29

Prosba

Pane Pavlovský, jako důchodový strejc strejcovi, pošlete mi elektronickou adresu. Má je bd.dav.home@seznam.cz a webová stránka www.lesniznalec.cz . Malinko mi nesedí ty "církevní restituce" z hlediska příslušnosti majetku lesa a polí, rolí, vod a strání. Nemusíte odpovídat, případnou reakci pošlete na můj e-mail. Volič TOP09, alespoň jste to presentoval, je pro mne studnicí poznání jeho pohnutek a merita věci, já volil ODS a nyní mám trauma "zpětné vazby" . Omluva a díky za shovívavost.

J. Vavrochová 20.8.2013 7:00

Kdo bude ctít jít volit, ten si to zařídí.

Ti ostatní by stejně nešli, i kdyby volby trvaly třeba celý týden.

Vinny jsou, pochopitelně politické strany, především ty, které v poslanecké sněmovně předváděly pouze svoji neschopnost k politické práci pro stát a místo toho se celou dobu hašteřily a bojovaly o naplnění vlastních kapes. To lidi, kteří by se rádi měli stále lépe, hlavně po hmotné stránce, neskutečně štve a vyvolává v nich ty nejnižší pudy, závist a nenávist.

Pokud se politické strany nevzchopí a nepochopí, že politika má být především službou společnosti, nebude to jiné, ale jen čím dál horší.

P. Pavlovský 20.8.2013 3:47

Volby o prodlouženém víkendu

prověří morální úroveň příznivců stran.

K volbám dorazi zodpovědní, ostatní se na ně vykašlou. Volební účast bude přesným ukazatelem politicko-morální úrovně českého občanstva.

Má to něco do sebe. Před 100 lety (přesně 1907) se tu poprvé konaly těžce vybojované všeobecné a rovné volby (ovšem jenom pro muže nad 24 let).

V říjnu se ukáže, jestli to celé mělo smysl, jestli o to právo opravdu všichni stojí. Obávám se, že nás nebude víc než polovina.

Jen slabou útěchou bude fakt, že nespokojení budou moci po volbách právem hudrovat, zatímco ti ostatní budou mít maximáloně právo držet pysk.

E. Vašátko 20.8.2013 7:20

Re: Volby o prodlouženém víkendu

Před 106 lety, pokud správně počítám, si naši předkové v dobrém úmyslu již tenkrát zadělali na průšvih, ve kterém právě jsme. Pokud dostali volební právo všichni, tedy i ti, kteří žijí z podpor a natahují ruce ke státní kase, (i když sociální zákonodárství tehdy tak rozvinuté nebylo a nikdo si ani nepomyslel na současné podpory), nemůžeme se divit, že je nejenom naše země, ale i celá Evropa stále levicovější. Kapři si vlastní rybník nevypustí a každý, kdo čeká peníze od státu bude vždy volit toho, kdo mu je bude slibovat. O tom, kde se peníze "líhnou" se už tito voliči nestarají, prostě státe dej, ber kde ber. A tak se bude postupně znárodňovat -Zeman se už o to poctivě stará, všimli jste si že už koluje petice o prokazování majetku a kdo neprokáže - zabavit ? Rád bych věděl, jak bude někdo prokazovat majetek 20 let zpátky, když se učetní doklady mohou archivovat nejdéle 10 let. Už v tom je demagogie a podraz od Ovara.No a až i tyhle peníze dojdou, tak zase nějaký soudruh Zeman nebo Lenin vyhlásí na pár let nový NEP. A jede se dál.

J. Vyhnalík 20.8.2013 16:24

Re: Volby o prodlouženém víkendu

Dokážete si snad představit situaci v rodině, kde manželka trvá na cestě za maminkou na druhý konec republiky a manžel si nechce komplikovat život zpožděním odjezdu kvůli volbám a vice versa. Objektivně tedy volba data voleb ovlivní účast a ne, že ne. To, že president Zeman vybral tento termín, není věcí náhody, ale analýzy toho, komu takový termín prospěje a koho poškodí. Už jenom proto stojí za to, udělat všechno pro to, aby se volby konaly jakýkoliv jiný, normální víkend.

P. Pavlovský 20.8.2013 17:51

Re: Volby o prodlouženém víkendu

Voličský průkaz si nevyzvedne jenom lempl.

J. Vyhnalík 20.8.2013 17:57

Re: Volby o prodlouženém víkendu

Nejde o mne, Vás, nebo většinu účastníků debat, ale o běžné lidi. Prostě se tím sníží volební účast a doposud se volební termín volil primárně tak, aby účast byla co nejvyšší.

Zeman zjevně sází na to, že levicoví voliči se cítí na koni a k volbám přijdou, naopak pravicové voliče váhající ve velkém procentu koho vůbec volit, nevhodný termín od toho jít k volbám odradí.