24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

GLOSA: Špatná optika stárnoucího občana?

Pozoruji naši politickou scénu a porovnávám se životem obyčejných lidí kolem sebe. A skoro se až lekám závěrů, ke kterým jsem dospěl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Vízek 22.4.2012 13:19

Děkuji... za tu hrstku věcných připomínek. Osobní útoky = kříšení bolševismu, to nechám dějinám

Hodně se liším i od těch mnohých, kteří připomínkami reagovali vcelku VĚCNĚ. Já totiž soudím:

1) Když mámu samoživitelku s příjmem 12 tisíc  někdo vezme o tisícovku, je to pro ni docela rána, protože významný pokles... Když někdo vezme občanu s měsíčním příjmem  120 tisíc částku třicet tisíc, nemusí si toho ani všimnout. Se zbylými 90 tisíci bude i nadále nadstandardně žít...

2) Stát nemá morální právo brát  ani korunu těm nejchudším(= seniorům, rodinám s dětmi, nemocným a invalidům), když dlouhá léta neumí vybírat řádně daně a hlídat daňové úniky,  neumí se účinně bránit korupci, neumí řádně organizovat výběrová řízení ("losovačky"), neumí si pohlídat nemravné odměny ve státní sféře (odměny rovné i více než  dvanácti měsíčním platům), netrápí ho neschopnost ministrů čerpat desítky miliard z EU, neumí zabránit únikům ze země nejen peněz, ale i zbohatlíků, kteří  - navzdory krizi - zázračně zbohatli... atd. atd.

3) Platí podle mne axiom: Když tisícům lidí proudí do kapes nezasloužené miliony korun, potom nutně musí milionům lidí chybět tisíce a stovky korun.  A to se děje v Česku: nárůst  milionářů za poslední krizový rok 2011 byl v Česku 29%, jinde 6 až 9%.