19.4.2024 | Svátek má Rostislav


GLOSA: Slušné mravy dle Jiřího P.

22.1.2007

Metoda „držet hubu a krok“ se dá uplatňovat v armádě a jak bylo vidět po uplynulých sedm a půl měsíce občas i v politice. Že to stádní chování pod laskavým vedením Jiřího Paroubka nejde do nekonečna nás v pátek přesvědčil Miloš Melčák. Reakce sociálních demokratů byla předvídatelná a samozřejmě že na pomysleném vrcholu stanuli jedineční David Rath a sám pan předseda. Jeho výrok:

„…V této zemi jsme si ale zvykli na to, že slušné mravy v politice a přísliby plní jen sociální demokracie…“

je pozoruhodný nejen proto, že připomíná přísloví o zloději křičícím chyťte zloděje, ale především kvůli tomu, že to byl osobně Jiří Paroubek, kdo za poslední rok a půl posunul laťku politické kultury tak nízko, že se oproti němu i Miloš Zeman jeví jako Guth-Jarkovský.

Atmosféru 50. let ne až tak vzdáleně připomíná snaha čelných sociálních demokratů vybičovat emoce proti Miloši Melčákovi. Zpochybňování duševního zdraví nebo vyhrožování sledováním majetkových poměrů dalších deset let je drobnou ukázkou „slušných mravů“ jak si je představuje naše levice.

Škoda, že přítel Paroubek zapomněl s ostatními KSČSSD soudruhy a přáteli sledovat jak se mění majetkové poměry i u jiných spolupřátel a lidí blízkých jeho straně. Třeba Michala „Boby“ Krause, Iva Svobody, Barbory Snopkové, Egona Lánského, Jana Kavana, Karla Srby, Tomáše Kadlece, Jana Fencla, Zdeňka Doležela a dalších a dalších a dalších…

www.angle.cz