25.4.2024 | Svátek má Marek


GLOSA: Sjezd socialistů

18.3.2013

Demokraticky krást a loupit, s většinou za zády

Preference ČSSD jsou na 40 % a KSČM cca 17 %. Bohumínské usnesení prý platí jen pro koalici a ne pro tichou podporu. Takže tu máme až polovinu voličů, jimž je loupež a okrádání jiných za bílého dne vlastní.

Pro mě je sledování socialistického sjezdu jako přenos z jiného světa. Nedokážu si představit, že bych měl platit na daních více než jiní jen proto, že pracuju víc, mám lepší nápady, které uplatním na trhu, nebo mám nižší náklady díky efektivitě řízení podniku, čímž má vyšší zisky. Nedokážu si představit, že bych měl platit někomu jakoukoli státem stanovenou tzv. minimální mzdu, neboť hodnota odvedené práce u kohokoli prostě nemůže být stanovena ničím jiným než dohodou zaměstnavatele a zaměstnance, natož aby byla nařízena státem plošně. Nedokážu si představit, že někdo srovná daňové a odvodové zatížení živnostníků se zaměstnanci, protože absolutní odpovědnost obou skupin je prostě neporovnatelná. Neodkážu si představit, že stát má získat ještě více moci nad občany, než má teď, že za ně bude ještě více rozhodovat, co smějí a co ne, že se bude stát dál starat o důchody, údajně jako reciprocitu za lidmi odvedené, místo aby jim odvody a daně snížil a umožnil jim a jejich rodinám postarat se navzájem o sebe.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. Problém nastává, když současná podoba demokracie, jejímž výdobytkem je sociální stát obludných rozměrů, umožní dokonce vyměnit role a vlci ozbrojení zákony začnou honit jehňata, která legálně, díky tzv. většině, odzbrojí, aby se nemohla bránit, když je určí k večeři. Hlavním heslem socialistického sjezdu, jehož podstatu jsem shrnul výše, je "Nový začátek pro naši zem". V kontextu všeho výše uvedeného to neznamená nic jiného, než že polovina lidí u nás je ochotna podporou socialistů sežrat i zbytky těch, kteří je doteď živili. Můžete hlasovat proti, ale stejně vás sežerou. To je dnešní demokracie.

Když půjdete a někoho okradete či oloupíte o jeho peníze, půjdete si sednout. Když si to dáte do politického programu politické strany a stejnou krádež a loupež vtělíte do zákonů, nejenže si sednout nepůjdete, ale dostanete dokonce do basy i ty, kteří se okrást či oloupit nechat nechtějí. U mě je každý, kdo volí ČSSD nebo KSČM, obyčejný zloděj a násilník, neboť daně, odvody a jejich přerozdělování nejsou ničím jiným než násilím vynucenými platbami ve prospěch jiných. Ano, jste obyčejnými zloději a násilníky a tak s vámi taky budu zacházet. Nikdy neuvidíte víc, než budu sám chtít. A až dojdou jehňata, požerete se vy a jednou vaše děti, vy nebetyční hlupáci, navzájem, zatímco já se budu dívat a usmívat se. Moje svoboda je totiž víc, než vaše podoba současné demokracie.

Převzato z FrantisekMatejka.cz se souhlasem autora