19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Silná káva

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
žibřid 26.10.2009 14:52

Re: Ano, to je právě to neštěstí!

Ony jsou nějaké indicie, že některá strana chtěla rozpočet s menším schodkem, než Janota? Nechci ODS křivdit, ale pokud o tom něco víte, rád se poučím.

Tx 26.10.2009 12:45

Re: Ano, to je právě to neštěstí!

Lucinkopse, to je fakt. Ale i kdyby tato vláda měla vůli něco kladného udělat (občas se to tak zdá, protože není tak moc odpovědná žádnému stranickému sekretariátu), stejně zákony schvaluje ten pos... parlament, který naopak je. Takže se neprosadí nic užitečného. Napřed se schválí Janotův "úsporný" balíčel (-160 mld!!! majngot, tak tomu já říkám úspora!, řekl Kohn) a už se koumá, jak to o pár (cca 10) mld. navýšit (viz Sobotka, nejoblíbenější politik, v MF). V domácnosti můžu vydat jen to, co si vydělám. Ve státním rozpočtu můžu zřejmě rozdávat dle libosti, viz Švejk, feldkurát Katz: to se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze! A jak to splatím? "Chuj s nim", jak říkají naši ruští bratři.

Dolly 26.10.2009 11:33

Přestože vládu tvoří

osoby docela spjaté s minulým režimem a nic moc nedělá, pak bych ji nechala ještě tak 10 let vládnout a pomalu připravovat úklid současného svinčíku.

luboš 26.10.2009 9:42

Fischerova vláda

mi připomíná starou vojenskou pravdu: Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Kdo nic nezkazí je pochválen.Kdo je několikrát pochválen, je povýšen a kdo je povýšen, nic nedělá;-D

lucinapes 26.10.2009 9:12

Re: Ano, to je právě to neštěstí!

bohužel, to že vláda nic nedělá (jak by mohla?), tudíž neprodukuje nic, zač by mohla být kritizována, vzbuzuje v intelektově chudších občanech představu, že pracuje a ještě k tomu dobře.

franta 26.10.2009 7:36

Re: Ano, to je právě to neštěstí!

Klid, už bylo ("vláda" Grosse, Topolánka) .  

Tomas Pansky 26.10.2009 4:25

Pan Dolezal je ultraliberalni pisatel pro-ODS razeni. Dokud nezacneme ...

... nazyvat veci pravymi jmeny, nemame sanci se hnout z mista.  Soucasna velka koalice vznikla nerespektovanim Ustavy, hlouposti ODS a vycuranosti CSSD.  Pan Dolezal se snazi prepisovat fakta misto priznani chyb a hledani napravy.  top0625top@hotmail.com

Jirka 26.10.2009 0:56

Re: Ano, to je právě to neštěstí!

Ale nezoufejme si,bude hůř.

Mard 26.10.2009 0:24

Ano, to je právě to neštěstí!

Fischerova vláda, je vláda udržovací, která neudělá žádný zásadní krok žádným směrem. Tak jako se vláda vykašlalal na zajištění naší plynové bezpečnosti (od března do dnešního dne nebyl zajištěn žádný další zásobník plynu, ani formou pronájmu) i přes to, že se pravděpodobnost zavření kohoutů Rusy velmi velká, tak neprovedla žádnou jinou koncepční  činnost. Je to vláda udržovací, neměnná, apatická. V době krize jsou potřebné rázné kroky, aby ČR se s roblémy vypořádala co nejlépe. Tyto kroky budou bolestivé a je jasné že Fischer a jeho kabinet neudělá nic. Již dnes se vyplatilo z důchodového a nemocenského účtu o 23 mld Kč více než se vybralo, ale reforma důchodů se konat nebude ani reforma zdravotnictví. Stejně tak školství zůstane stejné. Zkrátka je to vláda STAGANACE, což odpovídá myšlení mnoha čechů, kteří než aby měli riziko že něco zkazí, tak raději nedělají nic. Bohužel!